Restaurant Hakuna Matata heeft een nieuw menu

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 22 februari 2022

Nieuws uit de parken

 • Restaurant Hakuna Matata in Disneyland Parijs heeft een nieuw menu gekregen. De chicken strips zijn verdwenen, maar de nieuwe gerechten zijn passender bij de Afrikaanse keuken.
 • Meer snacknieuws! In het Walt Disney Studios Park zijn bij de World of Pixar Truck twee nieuwe snacks beschikbaar. Opvallend is de corndog, een klassieke Disneysnack die vooralsnog alleen bij PYM’s Kitchen te verkrijgen was.
 • De attractie is pas een paar weken open, maar vanaf vandaag vervalt de virtuele rij bij Mickey & Minnie’s Runaway Railway in Disneyland al. Dat betekent dat gasten via de standby-rij kunnen wachten op hun beurt, of via een Individual Lightning Lane vrijwel direct de attractie in kunnen.
 • In Guardians of the Galaxy — Mission: BREAKOUT! is een waarschuwingsbord toegevoegd. Dit is naar aanleiding van een TikTok trend waarin mensen aangemoedigd worden om de veiligheidsriem niet goed vast te maken. Het bord waarschuwt dat mensen uit het park gezet kunnen worden.
 • Dit voorjaar zal Disney’s Typhoon Lagoon opnieuw openen in Walt Disney World. Het waterpark ging afgelopen november dicht toen Blizzard Beach heropende, het is nog niet duidelijk of beide waterparken deze zomer open zullen zijn.
 • Samen met de aankondiging dat Typhoon Lagoon heropent, kondigde Disney aan dat de H20 Glow After Hours terug keren in het waterpark en dat ook EPCOT aan de rij met ‘gewone’ After Hours-events in Walt Disney World wordt toegevoegd. Prijzen voor de avondopenstellingen zullen variëren tussen $75 en $149.
 • Senator Bernie Sanders heeft Disney aangespoord om Cast Members van Walt Disney World $18 per uur te betalen. In de tweet haalt hij ook nog de ontslagvergoeding van 20 miljoen dollar aan die Bob Chapek kreeg.
 • Als Disneyland-bezoeker het Guinness Book of World Records halen is vaak een flinke prestatie. Toch is het Jeff Reitz gelukt, hij bezocht het park maar lieft 2995 dagen op een rij.

Bioscoop en Disney+

 • Ant-Man and the Wasp: Quantumania doet het erg goed in de bioscoop. In de Verenigde Staten was het maandag President’s Day. In dat verlengde weekend bracht de film 120 miljoen dollar op. Buiten de VS heeft de film 239 miljoen dollar opgebracht voor een totaal van 359 miljoen dollar.
 • De driedelige docuserie Voices Rising: The Music of Wakanda Forever zou eigenlijk vandaag te streamen zijn op Disney+, maar de release is met een week uitgesteld.
 • De 20th Century Studios film Boston Strangler met Keira Knightley en Carrie Coon is op 17 maart te zien op Disney+. Er is een trailer en poster verschenen.

Overig nieuws

 • De aankondigingen voor Star Wars Celebration in Londen in april buitelen over elkaar heen. Toch lijkt deze editie nog wat specialer te zijn geworden, omdat het evenement pas in 2025 terugkeert. De locatie is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk weer in de Verenigde Staten zijn.
 • Funko heeft nieuwe Funko Pops onthuld gebaseerd op Spider-Man: Across the Spider-Verse en Hasbro heeft action figures onthuld gebaseerd op Guardians of the Galaxy Volume 3.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.