Reserveringssysteem in Walt Disney World op de schop

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 25 november 2022.

Nieuws uit de parken

 • In 2023 gaat het reserveringssysteem in Walt Disney World op de schop. De ervaring zal voor gasten makkelijker worden en meer lijken op de situatie voor de coronapandemie. Park hoppen wordt voor gasten met een ticket met datum weer mogelijk zonder tijdsrestrictie. Voor jaarpashouders blijft er wel een tijdsrestrictie maar die wordt waarschijnlijk vroeger dan 14:00.
 • Theme Park Insider plaatste twee longreads over de mogelijke veranderingen die Bob Iger volgens hen zou moeten doorvoeren in de parken. Robert Niles behandelt hierin het reserveringssysteem en de Lightning Lanes.
 • Touringplans heeft weer een nieuwe data-update geplaatst waarin ze de drukte en de downtime van attracties in de parken bespreken. Verrassend genoeg was de drukste attractie in Walt Disney World over de afgelopen weken de Tower of Terror. Dit had voornamelijk te maken met de hoge mate van downtime van de attractie, waardoor de wachttijd snel op kan lopen.
 • Een datum voor heropening is er nog niet, maar Walt Disney World Railroad wordt getest.
 • Disneyland Parijs en telecombedrijf Orange hebben hun samenwerking verlengd tot 2027. De samenwerking duurt al sinds de opening in 1992.
 • Avengers Campus in Parijs blijft problemen hebben met de stroomvoorziening. Gisteren werd de verlichting in het parkdeel getroffen. Gelukkig bleven de attracties open.
 • In Tokyo Disney Resort worden meer attracties toegevoegd aan het Premier Access aanbod. Het gaat om The Happy Ride with Baymax, Splash Mountain, Tower of Terror en Journey to the Center of the Earth.
 • Tokyo DisneySea gaat de release van Avatar: The Way of Water vieren met speciale snacks en drankjes. Vanaf 1 december verkrijgbaar bij Yucatan Base Camp Grill.

Bioscoop en Disney+

 • Voor iedereen die de beste zitplaatsen wil voor Avatar: The Way of Water moet op 1 december om 12:00 klaar gaan zitten: dan start namelijk de ticketverkoop. Er is ook een nieuwe promo verschenen.
 • De misdaadfilm Amsterdam is vanaf 28 december te zien op Disney+. De film met onder anderen Margot Robbie, Christian Bale, Rami Malek en John David Washington draait pas sinds eind oktober in de bioscoop.
 • Nu het eerste seizoen van de Star Wars serie Andor is afgelopen, is het YouTube kanaal Star Wars Explained eens gaan kijken naar de Easter Eggs die voorbij kwamen in de twaalf afleveringen. Er zijn er 135 op een rijtje gezet.

Overig nieuws

 • Gisteren werd Thanksgiving gevierd in de Verenigde Staten. Traditiegetrouw was er in New York de Macy’s Thanksgiving Day Parade. Disney was goed vertegenwoordigd met floats van de Disney Wish, Grogu en Bluey.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.