Releasedatum Star Wars Outlaws game onthuld in nieuwe trailer

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 10 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Paris maakt zich klaar voor de stunt show Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland. Gisteren kregen we een eerste, bijzondere blik op The White Rabbit.
 • De nieuwste Disneyland Paris collectible key wordt uitgebracht op vrijdag 19 april. Deze is ter gelegenheid van het recent vernieuwde Disneyland Hotel. De oplage is gelimiteerd en de prijs is 29 euro.
 • Tijdens Seasons of the Force in Disneyland Anaheim is deze week Hyperspace Mountain teruggekeerd. Het gaat hier om een échte “tijdelijke overlay”, de normale versie keert op 3 juni weer terug. Onderstaande on-ride komt uit 2022.
 • Er komen de komende maanden veel veranderingen in het beleid rond de Disability Access Service (DAS) in Disneyland Resort en Walt Disney World. De exacte richtlijnen staan beschreven op de websites van beide resorts. Er komen onder meer speciale cast members voor het beter begeleiden van de gasten die gebruik maken van DAS.
 • Het begint inmiddels op een traditie te lijken, maar ook dit jaar is het runDisney Walt Disney World Marathon Weekend al binnen een dag uitverkocht.
 • De aanlegplek van het Marokko Paviljoen in EPCOT is weer opengegaan na drie weken werkzaamheden. De ingang in het Duitsland Paviljoen, die heropend werd vanwege de werkzaamheden, blijft voorlopig ook open.
 • In Animal Kingdom zijn nieuwe ‘magic shots’ in première gegaan: Pocahontas en A Bugs Life zijn de films waar die nieuwe foto’s op gebaseerd zijn.
 • Disney heeft een eerste blik gegeven op het vernieuwde restaurant 1900 Park Fare, dat vandaag zijn deuren opent in Disney’s Grand Floridian Resort & Spa. Op de foto’s zien we de characters Tiana (in haar Tiana’s Bayou Adventure kostuum), Mirabel, Cinderella en Aladdin.
 • Eergisteren was er een zonsverduistering in de Verenigde Staten. Disney Parks heeft een filmpje gedeeld van die zonsverduistering vanuit het Magic Kingdom in Walt Disney World.

Bioscoop en Disney+

 • Op 24 mei zal de nieuwe documentaireserie The Beach Boys op Disney+ te zien zijn, ook in Nederland en België. De serie geeft een kijkje in de geschiedenis van de band. Disney bracht dinsdag de trailer uit.
 • Volgens Deadline zal Kat Dennings samen met Tim Allen de hoofdrol spelen in de nieuwe ABC comedyserie Shifting Gears (werktitel). Dennings is onder andere bekend van de comedyseries 2 Broke Girls en Dollface en als Darcy Lewis in de Marvel Cinematic Universe.
 • Na 26 jaar kruipt zangeres en actrice Brandy opnieuw in de huid van Cinderella. Destijds was het in Rodgers & Hammerstein’s Cinderella en nu is het in Descendants: The Rise of Red. Er is een character poster verschenen.
 • Malcolm Jamal Warner zal een gastrol van drie afleveringen hebben in het huidige seizoen van 9-1-1. Warner had recentelijk vaste rollen in de Fox dramaserie The Resident en in Ten Days in the Valley van ABC.
 • Er zijn nog eens vier acteurs toegevoegd aan het vierde seizoen van Only Murders in the Building. Het gaat om Daphne Rubin-Vega, Catherine Cohen, Jin Ha en Richard Kind. Die laatste kan je kennen als de stem van Bing Bong in Inside Out.
 • De eerste nieuwtjes van CinemaCon druppelen langzaam door. Op donderdag 11 april om 23.30 uur start de presentatie van de Walt Disney Company op het evenement, waarin we nieuwe beelden en misschien nog wel aankondigingen kunnen verwachten. Vrijdag zullen we je daarover in de Daily Disney Roundup bijpraten.

Overig nieuws

 • Gisteren is een nieuwe trailer verschenen van de Ubisoft game Star Wars Outlaws. Hierin is onthuld dat de game op 30 augustus verschijnt in drie versies: standard, gold en ultimate. Met die laatste twee kan men de game drie dagen eerder spelen en zit er een season pass bij. Bij elke pre-order krijgt men het Kessel Runner bonus pack. Naast de trailer is er ook een developer breakdown van de trailer.
 • The Walt Disney Company heeft de stemmen voor de verkiezing van de Raad van Bestuur vrijgegeven en de exacte cijfers van hun overwinning tegen Nelson Peltz en Blackwells Capital onthuld.
 • Op dinsdag 7 mei is er een earnings call van The Walt Disney Company om de resultaten van het tweede kwartaal te bespreken. Dit zal plaatsvinden voordat de beurs opent wat ongebruikelijk is. Hierdoor wordt er gespeculeerd dat Disney mogelijk goed nieuws te melden heeft.
 • Imagineer Dan Goozee is overleden. Hij was een illustrator die veel favoriete attracties visualiseerde. Op X vertelt Eddie Sotto dat er door Imagineers onderling gestreden werd om projecten door Dan Goozee te laten illustreren.
 • George Lucas zal tijdens de sluitingsceremonie van het Filmfestival van Cannes een speciale Palme d’Or in ontvangst nemen. Dit uiteraard vanwege zijn grote carrière en zijn invloed op de gehele filmindustrie.
 • De nominaties van de 45th Annual Sports Emmy Awards zijn bekend. Er zijn meerdere titels van Disney genomineerd waaronder Toy Story Funday Football.
 • Vanwege de populariteit van Bluey misschien wat onzorgvuldig, maar volgens een onderzoek van Bloomberg heeft Disney in 2019 de pretpark- en merchandiserechten van Bluey laten liggen, waardoor BBC Studios deze nu nog in bezit heeft.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.