Regisseur Tim Oliehoek maakt film voor Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 16 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Afgelopen dinsdagnacht keerde een vertrouwd beeld terug in het Magic Kingdom. Cast Members kregen de kans om bij een eerste preview van Happily Ever After, de avondshow die op 3 april terugkeert in het park, te zijn. Bij deze vernieuwde show zullen ook projecties op Main Street U.S.A. te zien zijn. Gisteren heeft Disney bekendgemaakt dat ook de Fireworks Dessert Parties terugkeren naar het park.
 • De festiviteiten ter ere van Disney100 zullen zich in Walt Disney World vooral in EPCOT afspelen. Meer informatie zal later bekendgemaakt worden, wel heeft Disney een concept art gepubliceerd van de nieuwe avondshow die deze herfst in EPCOT zal debuteren.
 • Er is ook meer informatie gekomen over over de meet-and-greet met Figment in EPCOT. Vanaf de zomer is dit populaire karakter te ontmoeten in het Imagination! Pavillion in het park. Ook in de rest van Walt Disney World komen nieuwe figuren naar de parken, zoals Moana in Disney’s Animal Kingdom en Mirabel uit Encanto in het Magic Kingdom.
 • Later deze zomer zal de watertoren, die eerder op het concept art van Tiana’s Bayou Adventure te zien was, naast de toekomstige attractie worden geplaatst.
 • Eerder deze week werd bekend dat de prijs van Genie+ in Walt Disney World opnieuw naar het hoogste niveau van $29 was gestegen. Toch heeft dit mensen niet tegen gehouden om de extra dienst aan te schaffen, gisteren was Genie+ opnieuw uitverkocht.
 • Vandaag viert het Walt Disney Studios Park in Parijs haar 21e verjaardag. Bob Iger en Josh D’Amaro, waarvan al aangekondigd was dat zij het het resort zouden bezoeken, liepen vanmorgen vroeg al een rondje over Avengers Campus in het park.

Bioscoop en Disney+

 • Regisseur Tim Oliehoek gaat de eerste Nederlandse Disney+ Original film maken. De film gaat De Ballonvaarder die uit de Lucht Kwam Vallen heten en gaat over de 37-jarige sierkippenhouder Gaby. Haar leven komt op de kop te staan wanneer een luchtballonvaarder op het land naast haar boerderij neerstort. Het is de bedoeling dat de film in 2025 te streamen is.
 • Slecht nieuws voor fans van de serie Willow: Ondanks een tease in de laatste aflevering naar nog twee seizoenen, heeft Disney besloten de serie te cancelen.
 • De animatieserie Tiana zou eigenlijk volgend jaar gaan verschijnen op Disney+. Echter heeft Walt Disney Animation Studios hun site aangepast en dat jaartal verwijderd. Nu staat er alleen dat de serie “soon” komt.
 • Disney heeft aangekondigd dat de animeserie Ishura wereldwijd te streamen zal zijn op streamingplatformen van Disney. Voor Nederland en België zal dat dus Disney+ zijn. Een releasedatum is nog niet bekend.
 • Op 5 april verschijnt de special The Pope Answers op Disney+ (en in Amerika op Hulu). Hierin gaan tien jongeren in gesprek met Paus Franciscus.
 • De BBC en Disney werken momenteel samen aan nieuwe afleveringen van Doctor Who, maar daar zal het niet bij blijven. Er komt namelijk ook een spin-off serie gebaseerd op de militaire research organisatie UNIT met Jemma Redgrave die terugkeert als Kate Steward. UNIT kwam voor het eerst in Doctor Who voor in 1968.

Overig nieuws

 • Lucasfilm onthult wekelijks nieuwe producten tijdens Mando Mania. Deze week zijn dat onder andere Tusken Warrior en Tusken Chieftain action figures en een LEGO set gebaseerd op de Spider Tank uit de aflevering van The Mandalorian van vorige week.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.