Regisseur Ryan Coogler bedankt bezoekers van Wakanda Forever

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 24 november 2022.

Nieuws uit de parken

 • Het is Thanksgiving in de Verenigde Staten, een moment waarbij veel Amerikanen vrij zijn. En dus is het, ondanks de reserveringen, heel druk in de parken.
 • Walt Disney Imagineering heeft gisteren een nieuwe update geplaatst van het rotswerk van Journey of Water. De attractie in EPCOT mag dan geïnspireerd zijn op Moana, ook andere verhalen zoals Finding Nemo krijgen een klein plekje in de attractie.
 • Veel mobiele telefoons mogen dan wel spatwaterdicht zijn, het is toch vervelend als een ritje in een attractie een kapotte telefoon oplevert door waterschade. Sinds kort kan je bij Jungle Cruise in het Magic Kingdom een gethematiseerd zakje van sponsor Ziploc ophalen waar je telefoon in kan.
 • Alcohol in Walt Disney World: het was lange tijd een discussie, maar op steeds meer plekken kun je nu bier of cocktails krijgen. Zo ook bij Be our Guest en Cinderella’s Royal Table in het Magic Kingdom.
 • Achter Star Tours wordt op dit moment een nieuw Costuming Building voor stukken van het Disneyland Park in Parijs gebouwd. Gisteren legde Daniel Delcourt met Cast Members de eerste steen.
 • Shanghai Disneyland gaat morgen weer open. Het park was vanwege coronamaatregelen tijdelijk gesloten. Ook het Toy Story Hotel gaat weer open. Eerder gingen Disneytown, Wishing Star Park en het Shanghai Disneyland Hotel al open.

Bioscoop en Disney+

 • Regisseur Ryan Coogler heeft de bezoekers van Black Panther: Wakanda Forever in een brief bedankt voor het succes van de film. Hij legt onder andere uit dat het maken van de film een emotionele uitlaatklep was na het overlijden van Chadwick Boseman.
 • Een film die het minder goed lijkt te doen is Strange World. Tijdens previews op dinsdag bracht de film slechts 800.000 dollar op. Hierdoor is de verwachte opbrengst van 30 tot 40 miljoen tijdens het Thanksgiving weekend wellicht te optimistisch.
 • Avatar: The Way of Water is goedgekeurd voor een bioscooprelease in China. De film was erg duur om te maken, dus de extra box office opbrengst komt goed van pas.
 • Nu het eerste seizoen van Andor is afgerond, geeft showrunner Tony Gilroy in een interview een voorproefje van seizoen twee. Er zal een timejump zijn van een jaar. Ook is het zeer waarschijnlijk dat we de droid K-2SO gaan zien die in Rogue One: A Star Wars Story gespeeld werd door Alan Tudyk.
 • Gisteren was het Doctor Who Day. Over precies een jaar viert Doctor Who de zestigste verjaardag met drie specials. In onderstaande video zie je daar alvast wat beelden van. Ook is er een speciaal logo voor die zestigste verjaardag.

Overig nieuws

 • Bob Iger zal aanstaande maandag een town hall meeting houden. Hierin zal hij met werknemers en Cast Members de toekomst van The Walt Disney Company bespreken.
 • De Wall Street Journal heeft in een artikel geschreven over de spannning tussen de twee Bobs. Onderwerpen die daar aan bijgedragen hebben zijn de prijsstijgingen in de parken, de ontslagen tijdens de coronapandemie en de “Don’t say gay” bill.
 • Er komt een nieuwe wave van Spider-Man: No Way Home Funko Pops aan. Karakters die hierin beschikbaar zullen zijn, zijn onder anderen de drie Spider-Men en villains als Doc Ock en Green Goblin.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.