Rechter verwerpt klacht van Disney tegen Ron DeSantis

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 1 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Disney’s Animal Kingdom heeft een prachtige baby-okapi verwelkomd. Deze heet Elijah en is vernoemd naar een Cast Member die al vijftig jaar voor Disney werkt.
 • De cast van Percy Jackson and the Olympians heeft een bezoek gebracht aan Walt Disney World om de tentoonstelling over hun serie in Walt Disney Presents te bekijken. Ze hebben daarna ook andere attracties bezocht waaronder Journey of Water – Inspired by Moana en Millennium Falcon: Smugglers Run.
 • Na een voorverkoop voor resortgasten kunnen alle gasten nu Disney After Hours-tickets kopen voor de onlangs toegevoegde zomerdata. Disney After Hours wordt dit jaar gehouden in Magic Kingdom, Disney’s Hollywood Studios en EPCOT.
 • Er wordt momenteel getest met de Roger E. Broggie locomotief in het Magic Kingdom. Deze locomotief van de Walt Disney World Railroad is lang in onderhoud geweest.
 • Het Symphony of Colours seizoen komt eraan in Disneyland Paris en dus worden er verschillende decoraties aangebracht. Bijvoorbeeld een nieuw medallion bij Main Street Station. En ook fonteinen. Op het X-account van DLP Report is nog veel meer te zien.

Bioscoop en Disney+

 • In 2020 ging een filmpje van een in de regen dansende Anthony Madu viral. Oscar-winnaars Matt Ogens en Joel ‘Kachi Bensonnu hebben nu een documentaire gemaakt over zijn opleiding sindsdien. De trailer van Madu is gisteren verschenen en vanaf 29 maart is de volledige docu te zien op Disney+.
 • Het was al bekend dat de Pixar films Soul, Turning Red en Luca binnenkort in de Nederlandse bioscopen te zien gaan zijn. Nu is ook bekend dat deze films ook in België naar het grote scherm komen. Soul op 14 februari, Turning Red op 27 maart en Luca op 1 mei. In Nederland zijn dat andere releasedata.
 • In de nieuwe Pixar SparkShort Self wordt voor het eerst stop motion animatie gebruikt. In een nieuwe video van Pixar wordt verteld dat dit element ook een rol speelt in het verhaal. Vanaf morgen is de short te streamen op Disney+.
 • Zoals elke Marvel productie heeft ook Echo een behind the scenes-docu gekregen. Assembled: The Making of Echo is inmiddels te streamen op Disney+.
 • Ondanks dat Ewan McGreggor open staat voor een tweede seizoen van Obi-Wan Kenobi, lijkt dat er voorlopig niet te komen. De acteur heeft namelijk aan Variety laten weten dat er momenteel geen plannen zijn.
 • Van verschillende ABC series, waaronder Abbott Elementary, Grey’s Anatomy en 9-1-1, zijn gisteren trailers verschenen. De series maken binnenkort hun langverwachte terugkeer na de stakingen van vorig jaar.
 • Hulu gaat het voorbeeld van Disney+ volgen bij het tegengaan van password sharing. Abonnees hebben daarover een e-mail ontvangen. In de vernieuwde overeenkomst voor abonnees staat dat het vanaf 12 maart niet meer toegestaan is om een account te delen met personen buiten het eigen huishouden.

Overig nieuws

 • Een Amerikaanse federale rechter heeft de klacht verworpen die Disney indiende tegen Ron DeSantis. Disney beschuldigde DeSantis ervan een gerichte campagne tegen het bedrijf te voeren, maar volgens de rechter heeft Disney geen juridische basis om de gouverneur aan te klagen. In een statement zegt Disney dat ze het er niet bij laten zitten: “It will not end here.”
 • Nelson Peltz wil dat de aandeelhouders van Disney hem en Jay Rasulo kiezen voor de raad van bestuur en vandaag heeft hij onthuld wie hij dan graag ziet vertrekken. Dat zijn Maria Elena Lagomasino en Michael Froman.
 • Een groep VFX-artiesten, die aan de Avatar-filmserie hebben gewerkt, heeft volgens Variety gestemd voor het vormen van een vakbond bij de International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE).

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.