Quatorze Juillet: Vuurwerk en drones in Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 15 juli 2022.

Nieuws uit de parken

 • Gisteravond was er in Disneyland Parijs een speciale avondshow te zien ter gelegenheid van Quatorze Juillet, een nationale feestdag in Frankrijk. De show had vuurwerk en, jawel daar zijn ze weer, drones! Bekijk de show hier terug:
 • Op 1 september zullen de Main Street Electrical Parade en Disneyland Forever voor het laatst te zien zijn in Disneyland Anaheim. Het is nog niet bekend welk avondentertainment er voor in de plaats gaat komen.
 • Het International Food & Wine Festival is van start gegaan in EPCOT. Dit betekent dat er ook een nieuwe lichtshow te zien was op Spaceship Earth. Het thema is gebaseerd op “Be Our Guest” uit Beauty and the Beast.
 • Walt Disney Imagineering heeft een vergunning aangevraagd voor het PLAY! Pavilion in EPCOT. Het zou eigenlijk al openen voor de vijftigste verjaardag van Walt Disney World maar de coronapandemie gooide roet in het eten. De vergunning verloopt op 31 december 2024 dus deze nieuwe ervaring kunnen we ergens in de komende twee jaar gaan verwachten.

Bioscoop en Disney+

 • Volgens Variety werkt Keanu Reeves aan een docuserie over de Formule 1 voor Disney+. De vierdelige serie wordt door Reeves gepresenteerd en hij zou al verschillende mensen geïnterviewd hebben.
 • D23 heeft een panel aangekondigd voor de D23 Expo dat over Walt Disney Animation Studios en Pixar zal gaan. De twee studio’s zullen voorproefjes gaan delen van de films Elemental en Strange World.
 • De live action versie van Lilo & Stitch heeft een regisseur. Het gaat om Dean Fleischer-Camp die eerder het zeer goed ontvangen Marcel the Shell with Shoes On maakte.
 • De Star Wars serie The Acolyte is momenteel in pre-productie. De serie zal opgenomen worden in de nieuw gebouwde Shinfield Studios in Engeland. Het is niet bekend of deze studio een Volume heeft (de enorme LED schermen die voor het eerst bij The Mandalorian gebruikt werden).
 • Op 12 november 2019 leek het erop dat de hele wereld massaal verliefd werd op Baby Yoda (Grogu). Toch is iemand minder blij met het schattige personage uit The Mandalorian. Regisseur Joe Dante beweert dat het ontwerp schaamteloos gestolen is van Gizmo uit zijn film Gremlins uit 1984.

Overig nieuws

 • In een bericht van Business Insider wordt beweerd dat voormalig CEO Bob Iger het aanstellen van Bob Chapek als de nieuwe CEO als zijn slechtste zakelijke beslissing ziet. Iger had eigenlijk Jay Rasulo en Tom Staggs op het oog, maar beiden verlieten The Walt Disney Company al eerder.
 • 20th Century Games en Survios werken momenteel aan een single player game gebaseerd op de Alien franchise. De game zal te spelen zijn op consoles, op de pc en op virtual reality platformen. Het verhaal speelt zich af in de 57 jaar tussen de eerste twee Alien films.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.