Prijzenregen voor films en series van Disney

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 27 februari 2023.

Nieuws uit de parken

 • In EPCOT wordt stevig doorgebouwd aan CommuniCore Hall, maar ook CommuniCore Plaza krijgt steeds meer vorm. BlogMickey maakte een ritje in de monorail en werpt een blik op de voortgang.
 • Nu TRON Lightcycle Run binnenkort echt open gaat voor het grote publiek wordt de rest van Tomorrowland ook aangepakt. Zo krijgt Space Mountain een nieuwe kleurenstelling, waarbij het oude blauw wordt vervangen door een lichtbruine kleur.
 • Over Lightcycle Run gesproken: de attractie zal ook een post-show experience krijgen die wordt gepresenteerd door Enterprise. De eerste beelden hiervan zijn al binnen, al zien we vooral een gordijn.
 • De ligging van Splash Mountain in het Magic Kingdom zorgt ervoor dat een deel van de werkzaamheden voor de ombouw van de attractie goed zichtbaar is. Een nadeel voor de bezoekers, maar daardoor zijn details al wel zichtbaar.
 • In Disney California Adventure wordt de brug, die binnenkort San Fransokyo Square verbindt met de rest van het park, al in de benodigde rode kleur gespoten.
 • Magic Happens, Disneylands nieuwste parade die slechts twee weken in het park te zien was voordat het Disneyland Resort de deuren sloot voor de pandemie, keerde gisteren terug in het park. Meer dan de helft van de bijna 100 dansers en acteurs die onderdeel zijn van deze versie waren ook onderdeel van de originele cast. Helaas werd een paar dagen eerder de eerste geplande show afgelast vanwege het slechte weer dat momenteel het zuiden van Californië teistert. Hetzelfde gebeurde bij World of Color- ONE en Fantasmic!. Overigens is het liedje ‘Zip-a-dee-doo-dah’, wat voor de pandemie wel onderdeel was van de parade, geen onderdeel meer van de nieuwe parade.
 • Ook in Parijs werd afgelopen zondag de eerste opvoering van Dream… and Shine Brighter! afgelast. Niet vanwege het weer, maar vanwege een staking van de acteurs van de show.
 • Na een korte sluitingsperiode is de Gibson Girl Ice Cream Parlor op Main Street U.S.A. in Parijs weer heropend.
 • Het menu van The Royal Pub in Disney Village werd gepromoot als “the best of British food”. Er staan echter ook Ierse gerechten op het menu. Dit zorgde voor enige ophef. Inmiddels is de zin veranderd in “the finest pub food”.
 • DLP Report bezocht dit weekend Mickey and the Magician, de succesvolle show in het Walt Disney Studios Park die na een pauze terug is voor een nieuw seizoen. De show heeft een aantal updates gekregen, zoals een nieuw kostuum voor de Genie.

Bioscoop en Disney+

 • Prijzenregen voor Disney dit weekend: Black Panther: Wakanda Forever pakte op de NAACP Image Award, waarin prestaties van gekleurde mensen in films, televisie, muziek en literatuur worden beloond, een hoop awards.
 • Bij de Annie Awards, de prijzen voor de beste animatiefilms en -series, wonnen Bob’s Burgers (beste adult serie aflevering) en Zootopia+ (beste stemacteurs in een aflevering) beeldjes. Avatar: The Way of Water won voor beste visuele effecten en beste character animatie. Daarnaast ontving Pixar-baas Pete Docter ook nog de Winsor McCay Award. Die kreeg hij uit handen van Disney CEO Bob Iger.
 • Ook bij de guilds worden prijzen weggegeven: Tijdens de Producers Guild Awards zijn The Bear en The Dropout in de prijzen gevallen. Bij de Screen Actors Guild Awards hebben Abbot Elementary (beste ensemble in een komedieserie) en The Bear (beste acteur voor Jeremy Allen White)
 • Niet zo’n geweldig weekend voor de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania, en dan drukken we het zachtjes uit. Ze maken de grootste daling van de box office opbrengst tot nu toe in de Marvel geschiedenis mee. Er werd dit weekend bijna 70% minder opgehaald dan in het openingsweekend. Tot nu toe stond het diepterecords op naam van Black Widow (67,7%). In hoeverre hebben de slechte recensies hier iets mee te maken? AllEars heeft daar wel een mening over.
 • Van Ant-Man and the Wasp: Quantumania verschenen wel nieuwe character posters. Onder anderen van Lord Krylar, M.O.D.O.K. en Jentorra.
 • De serie is nog steeds niet officieel door Marvel aangekondigd, maar toch heeft Deadline castingnieuws te melden voor Wonder Man. Actrice Lauren Glazier zal te zien zijn in een ondersteunende rol.
 • Eric Stonestreet, bekend van Modern Family, zal te zien zijn in het tweede seizoen van The Santa Clauses. Hij speelt Magnus Antas (Mad Santa).
 • Jamie Lee Curtis liet afgelopen weekend weten dat een sequel van de Disney film Freaky Friday er daadwerkelijk aan gaat komen. Ook Lindsay Lohan doet weer mee.
 • Het moet het laatste kunstje worden van de levende legende John Williams: Indiana Jones and the Dial of Destiny. Hij heeft – naar eigen zeggen – 90 minuten aan nieuwe muziek geschreven voor de film.
 • Het nieuwe seizoen van The Mandalorian start woensdag op Disney+. We weten al dat er wordt geschreven aan een vierde seizoen, showrunner Jon Favreau laat nu weten geen einde te hebben gepland voor de serie.

Overig nieuws

 • The Late Late Show van James Corden zal binnenkort de laatste aflevering uitzenden. Daarin zal een sketch te zien zijn waarin James Corden en Tom Cruise verkleed zijn als Timon en Pumbaa uit Disney on Broadway’s The Lion King.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.