Première van Star Wars serie The Acolyte in Disney’s El Capitan Theatre

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 24 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • Er komt een nieuwe Dole Whip-smaak naar Disneyland. Ter ere van de 65e verjaardag van de Matterhorn Bobsleds, serveert Trader Sam’s in het Disneyland Hotel een ananas-kokosnoot Dole Whip met kokosschaafsel en eetbare glitter in een op de Matterhorn Bobsleds geïnspireerde beker.
 • Er wordt hard gewerkt Prince Charming Regal Carrousel in Magic Kingdom. De paarden worden langzaam van het carrousel afgetild en er worden nieuwe panelen toegevoegd.
 • Disney bewijst in haar nieuwe attractie Tiana’s Bayou Adventure de eer aan militairen en veteranen door het verhaal van Tiana’s vader James uit te breiden in de attractie. Dit is een samenwerking tussen Walt Disney Animation Studios en Walt Disney Imagineering.
 • Walt Disney Imagineering heeft een Notice of Commencements ingediend voor de Tropical Americas uitbreiding in Disney’s Animal Kingdom. De meest recente documenten die gisteren zijn ingediend, betreffen het installeren van trailers op het nieuwe projectcomplex van Imagineering aan de achterkant van het park.
 • Milial Resort Hotels Co., Ltd. heeft een nieuw programma aangekondigd voor gasten van Tokyo Disney Resort. Op 1 november gaat Disney Ambassador Hotel Special Stay: Minnie Mouse Room (“Pyjama Party” Plan) van start. Hierbij zijn speciale items inbegrepen voor gasten die in de Minnie Mouse Room verblijven. Ook is er een pyjamafeest in de Ambassador Lounge waar Minnie zelf ook in pyjama zal verschijnen.
 • In het toekomstige Disney Adventure World gaat het harde werk aan World of Frozen door. DLP Report deelde onderstaande foto van een recent geplaatst torentje van het kasteel van Arendelle. Ook delen ze foto’s van de rest van het land en het nieuwe Regal View Restaurant.

Bioscoop en Disney+

 • Vannacht is de nieuwste Star Wars serie The Acolyte in première gegaan. Dit vond plaats in Disney’s eigen El Capitan Theatre in Los Angeles in aanwezigheid van cast en crew. Ook een aantal schrijvers van The High Republic, het tijdperk waarin ook de serie zich afspeelt, verscheen op de rode loper. Inmiddels zijn tevens de eerste reviews verschenen.
 • Gisteren verscheen ook een nieuwe featurette met de titel ‘Creating The Acolyte‘. Hierin vertellen de makers hoe het was om voor het eerst in live action zo ver terug in de tijd te gaan. Ver voor de prequels van George Lucas.
 • Volgens een bericht van Deadline zal Inside Out 2, de nieuwste film van Pixar, naar verwachting de tot nu toe hoogste box office opening van dit jaar hebben (in Amerika). De verwachting is dat het openingsweekend tussen de 80 en 85 miljoen dollar gaat opbrengen.
 • Voor het Verenigd Koninkrijk is inmiddels bekend gemaakt dat het nieuwe seizoen van The Bear in zijn geheel beschikbaar zal komen op 27 juni, dezelfde datum als in Amerika op Hulu en Hulu on Disney+.
 • In de Daily Disney Roundup van gisteren konden we al de nieuwe poster van Descendants: The Rise of Red delen, vandaag komt daar de trailer bij! De film is vanaf 12 juli te zien op Disney+.
 • Er is een nieuwe promo van Disney+ verschenen die focust op wat er de komende zomer allemaal te streamen is. We zien onder andere The Acolyte, The Bear, Doctor Who en Only Murders in the Building.

Overig nieuws

 • De repetities van de Nederlandse musical Frozen zijn in volle gang in het Circustheater in Scheveningen. Stage Entertainment deelde een voorproefje van het liedje ‘Voor het eerst na al die jaren’, één van de liedjes die wel vertaald is door Erik van Muiswinkel.
 • The Walt Disney Company heeft weer politieke donaties gedaan in Florida. Ze beginnen voorzichtig, want de donaties zijn tot nu toe alleen in natura. Volgens de Orlando Sentinel heeft Disney parktickets gedoneerd aan de Democratische senator Geraldine Thompson voor een fundraiser.
 • Disney Store heeft een gloednieuw voordeel aangekondigd, exclusief voor Disney+ abonnees in de Verenigde Staten. Zij krijgen deze zomer namelijk vroegtijdig toegang tot merchandise op DisneyStore.com.
 • Gisteren heeft Chris Hemsworth zijn ster op de Hollywood Walk Of Fame gekregen, in aanwezigheid van zijn Marvel-collega Robert Downey Jr. De ceremonie is terug te kijken via onderstaande video.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.