PortAventura kaapt operationeel directeur Disneyland Parijs weg

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 15 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • Frederic Boulva, nu nog het hoofd operationele zaken van Disneyland Parijs, heeft een nieuwe baan. Vanaf januari 2024 is hij verantwoordelijk voor de operationele zijde van PortAventura. Het resort staat op dit moment te koop en er gaan al lang geruchten dat Universal het resort wil kopen.
 • Gasten van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel kunnen voor dit kerstseizoen voor op hun kamer een speciale giftset kopen, met daarin onder andere een exclusieve glazen ornament en veel Marvel goodies.
 • Niet alleen voor de gasten van Hotel New York valt met kerst genoeg te beleven: ook voor de rest van de gasten is er genoeg. Disney bracht dinsdag namelijk meer detals naar buiten over het kerstseizoen. Onderstaande plaat laat een tijdlijn zien van alle evenementen, die zo’n beetje allemaal al eerder zijn aangekondigd. Nieuw is dat het seizoen dit jaar tot 7 januari 2024 zal voortduren: de speciale viering van 10 jaar Frozen zal echter slechts een week te beleven zijn.
 • De Central Florida Tourism Oversight District weer in de bocht deze week: volgens een aantal verslagen gaan de bouwkosten voor projecten binnen het district binnenkort met 30% omhoog.
 • Eén van de projecten die gepland staat voor het komende jaar is de bouw van een nieuw restaurant genaamd Summer House on the Lake in Disney Springs. In het restaurant komt een cookie bar met verschillende soorten cookies, of zeg maar gerust gigantische koeken. Onder meer Scott Gustin deelt de eerste concept art.
 • Volgend jaar keert het Dining Plan terug in Walt Disney World. Disney maakte dinsdag bekend dat de Dining Plan opties ook te gebruiken zijn voor de dineropties met zicht op Fantasmic! in Hollywood Studios.
 • Op de Disney Jollywood Nights introduceerde Disney het nieuwe karakter Ollie, mascotte van het evenement in de Hollywood Studios. Bezoekers kunnen Ollie echter niet ontmoeten, maar Disney peilt nu door middel van enquêtes onder bezoekers de interesse in merchandise en toekomstige evenementen met Ollie.
 • Over kerst gesproken: nadat we al eerder in de Daily de gingerbread bouwwerken in Grand Floridian en Contemporary hebben gedeeld, staat nu ook het bouwwerk in Disney’s Yacht Club.
 • Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind heeft een Thea Award gewonnen in de categorie Outstanding Achievement – Attraction. De Thea Awards erkennen uitzonderlijke prestaties in de thema-entertainmentindustrie.
 • Uit een nieuw gepubliceerd onderzoek van Oxford Economics blijkt dat Walt Disney World meer dan 40 miljard dollar aan economische impact heeft gegenereerd voor de staat Florida.
Bron: Oxford Economic
 • Disney California Adventure staat op het punt enkele veranderingen door te voeren. The Beast’s Library in het Disney Animation-gebouw zal op 10 december permanent sluiten. De ruimte zal exclusief gebruikt gaan worden door Disney Imagination Campus. Ook de Walt Disney Imagineering Blue Sky Cellar verdwijnt. Deze maakt plaats voor een Disney Vacation Club Welcome Home Center.
 • Ondanks dat Hong Kong Disneyland helemaal bezig is met het nieuwe World of Frozen gebied in haar park (zie ook deze indrukwekkende puppet), weerhoudt dit hen er niet van om ook het kerstseizoen uitgebreid te vieren. Overigens kan je tijdens het checken van de kerstevenementen in de app van het park ook direct een virtueel bezoekje brengen aan World of Frozen, dat vanaf nu in die app te zien is.
 • In Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea is de kerst nu ook definitief begonnen: vanaf heden prijkt ook daar een kerstboom in World Bazaar met een 40-logo in het midden.

Bioscoop en Disney+

 • Goed nieuws voor de liefhebbers van de Hercule Poirot-films van Kenneth Branagh: het derde deel uit de reeks, A Haunting in Venice, is op 22 november te streamen op Disney+.
 • De live action remake van Moana kan wel eens sneller komen dan verwacht: de ster van de film, Dwayne ‘The Rock’ Johnson, heeft in de show van Jimmy Fallon laten weten dat de film het volgende project is dat hij gaat filmen.
 • Nu de stakingen voorbij zijn, lijkt het erop dat de opnames van The Mandalorian seizoen 4 binnenkort gaan beginnen. Dat laat Brendan Wayne, een van de stunt doubles van het hoofdpersonage, doorschemeren in een bericht op Instagram. En op datzelfde Instagram lijkt Katee Sackhoff te bevestigen dat ze terug zal keren in de serie als Bo-Katan. Volgens SmallScreen keert Pedro Pascal juist niet terug onder het masker van het titelkarakter.
 • Er zijn geruchten over een vijfde Thor-film. Maar na Thor: Ragnarok en Thor: Love and Thunder zal dat wel zonder regisseur Taika Waititi zijn. Hij zegt aan andere projecten te werken (waaronder een Star Wars film).
 • Waititi zou ook de Tower of Terror film gaan regisseren. Of dat nog steeds het geval is, is niet helemaal duidelijk. Maar de film is in ieder geval nog wel steeds in ontwikkeling. Dat heeft Scarlett Johansson, producent van de film, laten weten.
 • Vanaf 8 december is Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever te zien op Disney+. Deze nog te verschijnen Amerikaanse geanimeerde kerstkomedie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2011 van Jeff Kinney.
 • Disney Animation overweegt zeker 2D-animatie voor toekomstige films, aldus Wish co-regisseur Chris Buck. Ondanks het 3D-geïnspireerde uiterlijk van Wish, benadrukt Buck de voortdurende verkenning van verschillende animatiestijlen bij Disney. Over Wish gesproken: ook deze week weer een sneak preview van een van de liedjes uit de film. Het gaat om het nummer “Knowing What I Know Now”.
 • Gisteren heeft Nick Grad, president van FX Entertainment, aangekondigd dat de Emmy-genomineerde docuserie Welcome to Wrexham terugkeert voor een 3e seizoen in het voorjaar van 2024.

Disney Cruise Line

 • De Disney Magic zal in 2024 de TCM Classic Cruise organiseren, vertrekkend vanuit Fort Lauderdale op 26 oktober voor een 5-nachtse cruise in de westelijke Caraïben. De Warner Bros. Motion Picture Group prijst het als een kans voor filmliefhebbers om ‘the best-of-cinema’ te vieren. De vorige cruise in 2023 was een groot succes met TCM-evenementen, filmvertoningen en speciale gasten zoals Kim Novak en Elliott Gould.

Overig nieuws

 • Disney lanceert een NFT-mobiele app, ontwikkeld met Dapper Labs, met unieke digitale verzamelitems in de vorm van badges. Disney Pinnacle, gebaseerd op de Flow blockchain, komt eerst uit in de Apple App Store, met een wachtlijst beschikbaar op de officiële website. De app wordt later uitgebracht voor webbrowsers en de Google Play Store. Dapper Labs, bekend van NBA Top Shot, heeft een succesvolle geschiedenis in de NFT-ruimte en breidt nu uit naar digitale verzamelingen van Disney-personages.
 • Disney heeft de eerste ontwerpen onthuld van Storyliving by Disney in de Cotino-community, Rancho Mirage in Californië. Shea Homes zal unieke woningen bouwen met Disney’s magie en vier designcollecties. De Cotino-community biedt ook een optionele Artisan Club aan met onder andere Disney-geïnspireerde voorzieningen.
 • Leuk voor in de boekenkast van Star Wars fans: Vandaag verschijnt A Disturbance In the Force van schrijver Steve Kozak. In het boek wordt beschreven hoe de beruchte Holiday Special tot stand is gekomen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.