Pixar’s Luca krijgt een plekje in Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 16 november 2022.

Nieuws uit de parken

 • Pixar-film Luca krijgt een plekje binnen de Disney-parken en dan specifiek in Disneyland Parijs. Het was al bekend dat Pizzeria Bella Notte zou worden uitgebreid met een nieuw gedeelte op de plek van Fantasia Gelati. Gisteren is bekend geworden dat de nieuwe uitbreiding gebaseerd gaat zijn op Luca. Het andere thema van Bella Notte, Lady en de Vagebond, zal niet verdwijnen.
Luca Bella Notte
Concept Art van het nieuwe gedeelte van Bella Notte in het thema van Luca. Bron: Disney Parks Blog
 • Op foto’s van DLP Report lijkt de installatie van Disney Premier Access zichtbaar te zijn in de wachtrij van It’s a Small World.
 • Twitteraar DisneylandParisGuest heeft wat nieuwe concept arts voor Disney Village gepubliceerd. Hierop is meer te zien van Rosalie, de nieuwe brasserie die op de plaats van Café Mickey zal verschijnen. De plannen en tekeningen liggen nu ter inzage bij de lokale gemeente van Chessy.
 • In Walt Disney World wordt een nieuwe prijsstrategie voor de ééndaagse tickets uitgerold. Vanaf 8 december zullen er verschillende prijzen per park voor deze tickets gelden. Zo kan een dagje Hollywood Studios variëren tussen $124 en $179 en Animal Kingdom tussen $109 en $159.
 • De prijzen voor de abonnementen van Walt Disney World zijn ook verhoogd. Vooralsnog heeft dit niet heel veel impact, omdat er simpelweg geen abonnementen worden verkocht.
 • Star Wars: Galactic Starcruiser heeft een prijs gewonnen. Het gaat om een TEA Thea Award in de categorie Brand Experience.
 • Er is ook concept art onthuld voor de Cake Bake Shop. Deze zal de ESPN Club vervangen op Disney’s BoardWalk.

Bioscoop en Disney+

 • De promotiemachine van Willow komt op stoom. Na een featurette in de Daily Disney Roundup van gisteren, kunnen we vandaag een fragment uit de serie delen.
 • Gisteren verscheen een nieuwe poster van National Treasure: Edge of History. De serie is vanaf 14 december te zien op Disney+.
 • The Princess Diaries krijgt een derde film. Na het origineel uit 2001 en het vervolg The Princess Diaries 2: Royal Engagement uit 2004 is Aadrita Mukerji (bekend van o.a. de DC serie Supergirl) nu het script aan het schrijven. Het is nog niet bevestigd dat Anne Hathaway en Julie Andrews terugkeren.
 • Lucasfilm president Kathleen Kennedy en Dave Filoni waren recent in Japan en hebben daar onder andere een meeting gehad met Production I.G, het productiehuis dat verantwoordelijk was voor de Star Wars: Visions short The Ninth Jedi. De regisseur heeft die short ooit beschreven als een pilot voor een serie, dus nu speculeren fans over de mogelijkheid dat er een vervolg komt.
 • De nominaties zijn bekend van de 65ste Grammy Awards. Encanto is drie keer genomineerd (Best Compilation Soundtrack, Best Score Soundtrack en Best Song voor “We Don’t Talk About Bruno”). Ook Turning Red, West Side Story, Doctor Strange In The Multiverse of Madness en de Guardians of the Galaxy game zijn genomineerd.

Overig nieuws

 • Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge – Enhanced Edition komt op 22 februari naar de PlayStation VR2. Inmiddels is het mogelijk om een pre-order te plaatsen voor deze interactieve experience.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.