Pixar kan weer lichtjaren vooruit!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 28 oktober 2021.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs zou niet in Frankrijk liggen als er niet regelmatig gestaakt wordt. Ook deze week is het weer raak: nu tegenover het kasteel (via Carmen).
 • In het originele ontwerp van Marc Davis voor de Jungle Cruise waren in een scène kikkers te zien. Destijds zijn ze verwijderd omdat de kwaliteit niet te vergelijken was met de rest van de attractie. Vijftig jaar later hebben Imagineers de kikkers terug geplaatst. Ook in D-Tales 258, die vanmiddag online komt, praten we erover.
 • Het lijkt nog steeds langzaam te gaan, maar op de bouwplaatsen van zowel Cosmic Rewind in EPCOT en Tron in het Magic Kingdom is weer enige vooruitgang zichtbaar.
 • De soundtrack van de twee nieuwe avondshows in Walt Disney World zullen vanaf morgen beschikbaar zijn op de bekende streamingsdiensten.
 • De COVID-19 besmettingen in Orange County, Florida zijn sterk gedaald en lijken te stabiliseren. Daarom heeft burgemeester Jerry Demings besloten de state of emergency die tot gisteren gold niet te verlengen. Wat dit precies zal betekenen voor de parken van Walt Disney World is niet bekend.

Bioscoop en Disney+

 • In de bioscoop in de zomer van 2022 en daarna ook op Disney+: de nieuwe Pixar film Lightyear! Waar komt het Buzz Lightyear actiefiguur nu echt vandaan? De trailer is woensdag verschenen.
 • De eerste poster toont het hoofdpersonage, gespeeld door Chris Evans.
 • In 2024 wil Disney+ 230 tot 260 miljoen abonnees hebben. Maar op Wall Street hebben ze twijfels of ze dit doel gaan halen.
 • In Marvel Studios: Assembled wordt in elke aflevering een blik achter de schermen getoond bij de verschillende MCU projecten. De laatste twee afleveringen gaan over Black Widow en de animatieserie What If…? en zijn in Amerika al beschikbaar. In Nederland waarschijnlijk pas in november.
 • In december zal de remake van West Side Story te zien zijn in de bioscoop. Er zijn nieuwe posters en een sneak peek waarin we regisseur Steven Spielberg over de film horen vertellen.

Overig nieuws

 • Disney Cruise Line heeft via haar sociale media kanalen het personage Oaken onthuld die te zien zal zijn op de Disney Wish tijdens Arendelle: a Frozen Dining Adventure.
 • Star Wars was succesvol bij de Saturn Awards, de awards voor science fiction, fantasy en horrorfilms. The Rise of Skywalker won vijf awards waaronder beste science fiction film, beste regie (voor J.J. Abrams) en beste muziek (voor John Williams). The Mandalorian won voor beste serie onder tien afleveringen (seizoen 1) en The Clone Wars won voor beste animatieserie.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.