Pixar-films Soul, Luca en Turning Red in 2024 alsnog in de bioscoop

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 6 december 2023.

Oproep

 • De Walt Disney Company bestaat dit jaar 100 jaar en hoe mooi zou het zijn als het favoriete nummer van Walt Disney, “Feed the Birds” geschreven door de Sherman Brothers, in de aankomende NPO Radio 2 Top 2000 komt te staan. Menig Donalteur heeft dit nummer al opgenomen in zijn of haar lijst en wacht dus niet langer, stemmen kan tot vrijdag 8 december 15.00 uur!

Nieuws uit de parken

 • Luminous: The Symphony of Us is eindelijk in premiere gegaan in EPCOT, wat het einde van EPCOT Forever markeert. Het avondspektakel, met originele en klassieke Disney-liedjes, zal elke avond worden opgevoerd tot 30 december, met een speciale Oudejaarsshow om 18.30 uur. Pinar Toprak componeerde de muziek en de show verkent thema’s van ouderschap, vriendschap, romantiek en verdriet, voordat het eindigt met het originele nummer “Beating of Our Hearts” in een grootse finale. Kijk hieronder naar de volledige show:
 • Het jaarlijkse evenement van de Gary Sinise Foundation, de Snowball Express, is terug. De stichting brengt gezinnen van gevallen militaire helden naar de “Most Magical Place on Earth” – Walt Disney World. Deze stichting is opgericht door Gary Sinise, onder andere bekend van zijn rol in de serie CSI: NY, om degene die het land hebben gediend als militair, veteraan, eerstehulpverlener, hun families en degene in nood te eren door middel van unieke programma’s te creëren waaronder de Snowball Express.
 • De populaire handgemaakte kerstsnoepstokken hebben hun debuut gemaakt in het Disneyland Resort. Deze smakelijke traktaties zijn zeer beperkt beschikbaar op afwisselende dagen in beide parken en om er een te bemachtigen moet je plaatsnemen in een mobiele wachtlijst.
 • Het EPCOT International Festival of the Holidays 2023 begon op 24 november jl., wat ook betekende dat de Storytellers zijn teruggekeerd in World Showcase. Ze delen feestelijke tradities van hun culturen met gasten door verhalen, zang en dans.
 • Binnenkort opent het Summer House on the Lake in Disney Springs, waar gasten het hele jaar door van een zonnig menu kunnen genieten met verse gerechten en seizoensgebonden ingrediënten. Het menu van dit restaurant is nu bekendgemaakt, echter is de openingsdatum nog niet bekend.
 • Laughing Place bezocht onlangs het Disney Junior Magical Holidays-feest ten behoeve van Toys for Tots in Glendale, Californië. Het evenement omvatte thema-decoraties, fotomogelijkheden, knutselstations en speciale gastoptredens, waaronder de kerstman. Het feest was ter ere van lokale militaire gezinnen.
 • De eerste beelden zijn hier van het nieuwe Brasserie Rosalie in Disney Village in Parijs. Deze nieuwe horecagelegenheid opent komende vrijdag.
 • De opening van CommuniCore Hall en CommuniCore Plaza in EPCOT is officieel uitgesteld tot 2024. De vertraging werd bevestigd in een persbericht, zonder verdere details over de nieuwe openingsdatum. CommuniCore Hall zal onder andere een permanente Mickey & Friends meet en greet ruimte bevatten, waar CommuniCore Plaza een podium krijgt voor live optredens.

Bioscoop en Disney+

 • Disney heeft bekendgemaakt dat de Pixar-films Soul, Luca en Turning Red in 2024 alsnog in de bioscoop te zien zullen zijn. Deze films verschenen eerder natuurlijk direct op Disney+ vanwege de coronapandemie. Het is afwachten of deze dan ook bij ons te zien zullen zijn op het grote scherm.
 • Er lijkt een derde Maleficent-film in ontwikkeling te zijn bij Disney, volgens een interview van The Wall Street Journal met Angelina Jolie. Zij heeft in dit interview aangegeven dat ze overweegt om met pensioen te gaan en te verhuizen naar Cambodja vanwege haar langdurige scheiding van Brad Pitt. Wel heeft ze aangegeven dat ze nog met vijf lopende projecten aan het werk is, waaronder Maleficent 3.
 • Ryan Reynolds deelde een nieuwe afbeelding van zijn co-ster Dogpool voor de aankomende Marvel-film Deadpool 3. De release van de film is uitgesteld naar 6 juli 2024.
 • Hulu deelde onderstaande trailer voor de aankomende originele komedie Self Reliance, met Jake Johnson, Andy Samberg en Anna Kendrick. Het volgt het verhaal van een man die een miljoen dollar kan winnen in een duistere reality tv show op het dark web, waarbij hij 30 dagen lang door huurmoordenaars wordt achtervolgd. Hij moet echter voorkomen dat hij helemaal alleen is om te overleven. De film debuteert op vrijdag 12 januari op Hulu.

Overig nieuws

 • Een paar weken geleden bereikten de studio’s en acteursvakbond SAG-AFTRA een deal voor een nieuw contract van drie jaar. Deze moest wel eerst nog goedgekeurd worden door de leden. Dat is gisteren gebeurd: 78,33% stemde voor.
 • Het Disney Parks Merchandise team brengt een eerbetoon aan veteranen met zijn eerste militair geïnspireerde merchandise, ontwikkeld door een team onder leiding van de gepensioneerde kapitein Cappy Surette. De collectie, inclusief Disney-camouflage met verborgen Mickey’s, viert militaire moed en is gelanceerd tijdens de Nationale Maand van Veteranen en Militaire Families.
 • Het Central Florida Tourism Oversight District heeft een rapport uitgebracht waarin wordt beweerd dat Walt Disney World voordelen en extra’s heeft toegekend die “gelijk staan aan omkoping.” Het rapport beschuldigt Disney van het controleren van het voormalige Reedy Creek Improvement District en noemt het een “muizenval”. Disney ontkent de beschuldigingen.
 • De betaalde uitbreiding “Dreamlight Valley: A Rift in Time” van de populaire Disney-videogame is gistermiddag gelanceerd. Het introduceert een nieuwe wereld met drie unieke omgevingen en een verhaallijn met personages uit Disney’s Aladdin, Beauty and the Beast en Tangled. De uitbreiding is verkrijgbaar in verschillende betaalde niveaus, waarbij alleen de “Gold Edition” toegang geeft tot de uitbreiding. In 2024 volgen nog 2 uitbreidingen. Bekijk hieronder de road map.
Bron: Disney

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.