Nieuwe concept art onthuld van Pixar Fest in het Disneyland Resort

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 3 januari 2024.

Nieuws uit de parken

  • Het Pixar Fest keert later dit jaar terug naar het Disneyland Resort, met een nieuwe sculptuur op Main Street, U.S.A. Daarvan is gisteren nieuw concept art onthuld. Het kunstwerk in Town Square bevat personages uit verschillende Pixar-films en dit evenement wordt gevierd in de parken, hotels en Downtown Disney.
  • Instagram-gebruiker la_guerita4u deelde een video van haar recente trip naar Disneyland Park, waarin een Autopia-auto van de baan raakte. De rode auto leek achteruit te zijn gegaan en botste tegen een plantenbak. Autopia-auto’s hebben geen achteruitfunctie en het lijkt erop dat de motor van de rode auto stopte. Iedereen was ongedeerd en er waren geen verdere problemen gemeld.
Bron: Instagram la_guerita4u
Bron: WDW News Today

Bioscoop en Disney+

  • Universal Pictures behaalde in 2023 de hoogste marktaandelen in de wereldwijde box office, waarmee Disney voor het eerst sinds 2016 niet op de eerste plaats stond. Universal bracht 24 films uit met een geschatte omzet van $4,91 miljard. Disney volgde met $4,83 miljard uit 17 films. Oppenheimer en The Super Mario Bros. Movie waren de grote successen, waardoor Universal voor het eerst sinds 2015 wereldwijd op nummer één staat.
  • Volgens gegevens van analysebedrijf Whip Media leidde The Mandalorian in 2023 de ranglijst van gestreamde Original series, terwijl Loki, Only Murders in the Building, Secret Invasion, The Bear en Ahsoka ook in de top tien stonden. Disney+ bevestigde dat The Mandalorian hun meest gestreamde programma van het jaar was. Kijk hieronder naar de volledige top tien:
Bron: Star Wars News Net
  • Om nog meer in de stemming te komen voor Echo, is er wederom een nieuwe korte teaser uitgekomen. Deze 5-afleveringen durende serie is vanaf 9 januari te streamen op Disney+.
  • Vandaag verschijnt de trailer van The First Omen, een prequel van The Omen uit 1976. Een Amerikaanse vrouw ontdekt in Rome een complot binnen de kerk om de Antichrist te baren. De film komt uit op 5 april 2024. Kijk hieronder de aankondigingstrailer:
  • Steven Yeun, o.a. bekend van zijn rol als Glenn in The Walking Dead, verlaat naar verluidt de cast van Marvel’s Thunderbolts, waar hij de rol van The Sentry zou spelen. Reden voor zijn vertrek is dat de productie door de stakingen uitgesteld is. Het is onduidelijk of The Sentry nog steeds deel uitmaakt van het Thunderbolts-plan.
  • Song Kang-ho, bekend van Parasite, leidt de cast in Disney’s ambitieuze drama Uncle Samsik, geschreven en geregisseerd door Shin Yeon-Shick. Het verhaal speelt zich af in het Korea van de jaren ’60. De 16-delige serie debuteert in 2024 op Disney+.

Overig nieuws

  • Met het vrijkomen van Steamboat Willie in het publieke domein, wordt 1928 Mickey Mouse nu deel van de AI-wereld. De Franse ontwikkelaar Pierre-Carl Langlais creëerde Mickey-1928 waarmee gebruikers afbeeldingen zonder sancties van Disney kunnen maken. Dit AI-model gebruikt 96 beelden uit de korte film om Mickey aan te passen aan verschillende situaties zoals hieronder.
Bron: Laughing Place
  • Tickets voor D23: The Ultimate Disney Fan Event gaan deze lente in de verkoop. Het evenement vindt plaats van 9 tot en met 11 augustus 2024 in het Anaheim Convention Center en het Honda Center, met overdag activiteiten in het ACC en grotere shows ‘s avonds in het Honda Center.
  • The Lion King vestigde nieuwe Broadway box office records tijdens de vakantieweek. Ondanks minder producties dan vorig jaar, behaalden veel shows nieuwe hoogtepunten in opbrengst.
  • De Disney Vacation Club heeft documenten ingediend bij de Orange County Comptroller die details onthullen over de Cabins bij Disney’s Fort Wilderness en de Palmetto Trust Association, Inc. De documenten bevatten informatie over timeshare-regels en de mogelijkheid om deel te nemen aan een multi-resort trust. De Cabins worden heropend in 2024 als het eerste huisdiervriendelijke DVC-resort.
  • Voormalig Disney-bestuurslid Ignacio E. Lozano Jr. is op 96-jarige leeftijd overleden. Hij diende twee decennia in Disney’s bestuur en was een invloedrijke uitgever van La Opinión. Disney eert hem met een donatie aan de Lozano Latino Studies Scholars Program Scholarship Fund. Nog meer overlijdensnieuws: Herman “Hy” Levine, voormalig Disney-executive, overleed op 87-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker. Met 48 jaar ervaring in de filmindustrie was Levine verantwoordelijk voor marketing bij Universal en Disney. Levine speelde een cruciale rol bij de lancering van Disney-films zoals The Lion King en Aladdin.
  • Jeremy Renner is rustig zijn comeback aan het maken als acteur. Dit doet hij ongeveer een jaar na het ongeluk met de sneeuwschuiver. In dit item van The Hollywood Reporter hoor je hem in gesprek met CNN praten over zijn comeback.
  • De auteursrechten van enkele originele Oswald-tekenfilms zijn verlopen, waardoor de films en personages nu publiek domein zijn. Bekijk hieronder Bright Lights waarin Oswald onbedoeld de ster wordt van een vaudeville show.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.