PhotoPass Lenses komen naar Disneyland

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 5 oktober 2022.

Nieuws uit de parken

  • Na Walt Disney World krijgt vanaf nu ook Disneyland de PhotoPass Lenses als extra perk bij Genie+. Met deze lenzen kun je filters en AR-figuren aan selfies en foto’s toevoegen.
  • Nog een toevoeging in Anaheim: later deze maand zal het resort daar ook de eerder in Orlando uitgerolde Car Locator-functie krijgen in de app.
  • De verjaardag van EPCOT wordt, naast met nieuwe merchandise, vooral gevierd met subtiele toevoegingen en kleine wijzigingen in het park. Zo is klassieke EPCOT-muziek teruggekeerd in de loops.
  • Het is dan nog maar oktober, maar in Orlando kijkt men al verder. WDW News Today bijvoorbeeld, die alles rondom kerst in Walt Disney World maar weer eens vlekkeloos op een rij zet.
  • Volgens een gerucht zal de opvolger van Harmonious in EPCOT ook drones gaan gebruiken. Eerder heeft Disney Springs een kortlopende drone-show gehad, maar een nieuwe show in EPCOT zou vooral geïnspireerd zijn op het succes van Disney D-Light en de show bij Avengers Campus in Parijs.
  • Het nieuwe bord voor het station van Marne-la-Vallée, dat eerder dit weekend werd geïnstalleerd, is nog verder uitgebreid.
  • In de relatief populaire reeks aan attractiesleutels van Parijs is een nieuw exemplaar aangekondigd. Deze keer staat Spider-Man W.E.B. Adventure uit het Walt Disney Studios Park centraal.

Bioscoop en Disney+

  • De populariteit van Hocus Pocus is zeker nog niet verdwenen: Volgens Disney is de tweede film de best bekeken Disney+ film in de VS in de eerste drie dagen na de release. Dat record stond tot nu toe op naam van Pixar-film Turning Red.
  • We weten nog niet zo veel over de Marvel serie Agatha: Coven of Chaos, maar behalve dat Kathryn Hahn uiteraard terugkeert als heks Agatha is nu bekend dat nog een WandaVision personage terugkeert. Het gaat om Dottie gespeeld door actrice Emma Caulfield. In een interview vertelt ze dat ze multiple sclerose heeft en dat daar in haar rol rekening mee gehouden wordt.
  • De animeserie Bleach: Thousand-Year Blood War zal in de Verenigde Staten vanaf 10 oktober te zien zijn op Hulu. Internationaal zal de serie te zien zijn op Disney+.
  • Industrial Light & Magic, waarover ook een fenomenale documentaire op Disney+ te zien is, geeft een blik op haar StageCraft LED Volumes en hoe het voor acteurs is om daarmee te werken.
  • Disney+ was tot nu toe op de Sony-console PlayStation 5 alleen te kijken via de oude PlayStation 4 app, maar dat is veranderd: vanaf vandaag is de native app te downloaden. Deze heeft 4K HDR ondersteuning.

Overig nieuws

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.