‘Percy Jackson’ tot nu toe best bekeken Disney+ Original in 2024

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 14 mei 2024.

Nieuws uit de parken

  • De Disney Pride collectie van merchandise in Disneyland Paris, Disneyland Resort en Walt Disney World Resort is gepresenteerd. De collectie is ontwikkeld door mensen in de LGBTQIA+ community. Binnenkort is de collectie te krijgen in het park en hoogstwaarschijnlijk ook online. Er zal geen speciaal Pride evenement plaatsvinden in 2024.
  • Een aantal fikse sluitingen in het Walt Disney Studios Park: Animation Celebration gaat dicht tot 30 juli en Frozen: A Musical Invitation en de Olaf meet & greet zijn daardoor dicht. Ook de Parachute Drop is dicht en wel tot 28 juni.
  • Op 24 en 25 mei organiseert wordt Cowgirl Musical Dreams georganiseerd in Disney Village. Het is een op Nashville geïnspireerd weekend vol muziek, dans en plezier. Er zijn linedance lessen en optredens van West Owls, Justyna Kelley, Joelynn Avril, Clara & The Wild Horses, Two Passengers en The Wilds
  • Nu zo’n beetje elk Amerikaans RunDisney evenement aan de beurt is geweest, gaat Hong Kong nu van start: op 2 en 3 november vindt daar het Disneyland 10K Weekend plaats. De medailles zijn gethematiseerd naar Iron Man en Captain Marvel (10k), Olaf (3k), Jessie en Woody (5k) en Duffy & Friends (3k). De hardlopers krijgen voor het eerst de kans om door World of Frozen heen te rennen.
  • Om de lancering van het nieuwe seizoen van Doctor Who te vieren, bezochten Ncuti Gatwa, die de Fifthteeth Doctor speelt, en Millie Gibson, die zijn metgezel Ruby Sunday speelt, onlangs Disney California Adventure.

Bioscoop en Disney+

  • Percy Jackson and the Olympians is de meest bekeken Disney+ Original serie van 2024 tot op heden. Variety meldt dat de serie 23,3% van de kijktijd op de streamingdienst te pakken heeft. De Marvel-serie Echo is tweede met 11,8% en X-Men ’97 (zonder finale) met 6,8% derde.
  • Een wazig moment op de burelen bij de social media afdeling van Marvel Studios: na veel verschillende titels, waaronder Agatha: Coven of Chaos (en inmiddels is het echt een chaos geworden), zou de serie nu de titel Agatha: The Lying Witch with Great Wardrobe meekrijgen. Het bleek echter een vergissing, want de post werd weer offline gehaald. Expres of per ongeluk, dat is de vraag.
  • Er is een nieuw tv spotje verschenen voor The Acolyte, de nieuwe Star Wars serie die volgende maand van start gaat op Disney+. We zien een aantal nieuwe beelden waardoor het verhaal van de serie iets duidelijker wordt.
  • Op het YouTube kanaal van Doctor Who zijn twee behind the scenes video’s verschenen. Hierbij krijgen we dus een kijkje achter de schermen bij de afleveringen ‘Space Babies’ en ‘The Devil’s Chord’.

Overig nieuws

  • Vreselijk nieuws vanaf de set van 9-1-1. Na een nachtdienst van 14 uur is een crewlid van de serie overleden door een auto-ongeluk. Dit is de laatste tragedie in een reeks crew gerelateerde incidenten dit jaar waardoor verdere vragen rijzen over hoe IATSE, een vakbond die crewleden in de film- en televisie-industrie vertegenwoordigt, haar werknemers en hun veiligheid kan beschermen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.