Percy Jackson serie valt in de smaak volgens eerste reacties

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 15 december 2023.

Nieuws uit de parken

  • Attracties hebben wel vaker last van storingen en soms komen bezoekers dan vast te zitten. Dat gebeurde gisteren met Expedition Everest in Disney’s Animal Kingdom. Die bezoekers kregen van Cast Members te horen dat het een tijdelijke vertraging was en moesten daarom blijven zitten. Uiteindelijk hebben ze meer dan 30 minuten vastgezeten.
  • Een pad grenzend aan de attractie Journey of Water – Inspired by Moana in EPCOT is afgesloten omdat men bezig is met het repareren van een lek in een hogedrukventiel. Het lek was er sinds een week en stootte lucht en een luid sissend geluid uit.
  • Het EPCOT International Flower & Garden Festival keert ook volgend jaar weer terug. Het begint op 28 februari en loopt door tijdens de lente.
  • Als onderdeel van de huidige renovatie van het exterieur van The Seas with Nemo & Friends heeft Walt Disney World een vernieuwd attractiebord geïnstalleerd. Er was een tijdelijk bord geplaatst tijdens deze vernieuwing.
  • Er is in Disneyland Parijs maandenlang aan gewerkt en nu dan eindelijk onthuld: de nieuwe bestrating van het entreegebied.

Bioscoop en Disney+

  • Aanstaande woensdag gaat Percy Jackson and the Olympians van start op Disney+, maar er is al een première evenement geweest. De eerste social media reacties zijn inmiddels verschenen en die zijn overwegend positief (de serie heeft bij schrijven van deze Roundup een Rotten Tomatoes score van 96%)
  • In navolging van The Lion King uit 2019 verschijnt volgend jaar december Mufasa: The Lion King in de bioscoop. Er zijn meer details bekend over het verhaal. Volgens The Hollywood Handle zal in deze film Rafiki aan Kiara (de dochter van Simba en Nala) het verhaal over haar grootvader Mufasa vertellen. Met daarbij enkele opmerkingen van Timon en Pumbaa.
  • Het Amerikaanse ticketbedrijf Fandango heeft aan 8000 klanten gevraagd naar welke films ze het meest uitkijken in 2024. Op nummer 1 is dat Deadpool 3. Verderop in de top 10 ook nog Inside Out 2 en de Sony/Marvel film Venom 3.
  • Acteur Stanley Tucci gaat een 10-delige docuserie maken voor National Geographic over zijn vaderland Italië. Hierin zal hij afreizen naar 10 regio’s waaronder Sicilië, Veneto en Lazio. Hierbij zal eten centraal staan. De werktitel is Tucci – The Heart of Italy.
  • Volgens Variety is een realityshow die de familie van Sean “Diddy” Combs volgde, geschrapt door Hulu na het nieuws over meerdere rechtszaken tegen Combs wegens aanranding.

Disney Cruise Line

  • Met de voltooiing en installatie van het laatste blok is een belangrijke mijlpaal bereikt in de bouw van het nieuwste schip van Disney Cruise Line, de Disney Treasure. Hierdoor is het schip nu structureel voltooid.

Overig nieuws

  • Nelzon Peltz heeft voormalig Disney CFO Jay Rasulo gerekruteerd in zijn strijd met Disney CEO Bob Iger en The Walt Disney Company. Peltz en Rasulo willen allebei namens Trian Fund Management een plek in de Raad van Bestuur. Rasulo zei dat “De Disney die ik ken en waar ik van hou de weg kwijt is”. In een statement verdedigt Disney de huidige Raad van Bestuur.
  • Marvel-acteur Jonathan Majors zal niet getuigen in zijn proces wegens huiselijk geweld, dat momenteel in New York loopt. De slotpleidooien beginnen aanstaande donderdag. Afhankelijk van hoe lang de jury gaat overleggen, kan er vrijdag een uitspraak komen in deze zaak.
  • Speelgoedfabrikant Hasbro heeft nieuwe action figures aangekondigd van het X-Men personage Wolverine. In 2024 bestaat dat personage namelijk vijftig jaar.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.