Percy Jackson and the Olympians trekt veel kijkers naar Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 17 januari 2024.

Nieuws uit de parken

  • Imagineer Tom K. Morris heeft op X, het voormalige Twitter, een eerbetoon gebracht aan zijn geliefde collega John Verity die overleden is. Verity was een van de leads van Hong Kong Disneyland en werkte ook als project manager aan het Frontierland van Disneyland Paris. Ook andere Imagineers herdenken Verity.
  • Via DLP Report hebben we een eerste blik op het nieuwe schilderij van Le Château de la Belle au Bois Dormant boven de open haard. De foto’s zijn gemaakt tijdens Cast Member previews van het vernieuwde Disneyland Hotel.
  • Het 2024 EPCOT International Flower and Garden Festival in Walt Disney World wordt dit jaar gehouden van 28 februari tot en met 27 mei. Het duurt daarmee een stuk korter dan vorige edities. Er komen topiaries van Asha, Valentino en de Wishing Star uit Wish. Bij Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind komt een nieuwe topiary van Groot. Ook is de lineup van de Garden Rocks concert serie bekend.
  • De Kali River Rapids in Animal Kingdom heropend op 8 maart aanstaande. De attractie is dan exact twee maanden in onderhoud geweest.
  • H20+ is een merk dat inmiddels niet meer bestaat en daarom is er in de hotels van Walt Disney World nu een sticker over de flessen geplakt waar het logo nog op te zien is.
  • De Cabins bij Wilderness Lodge, een nieuwe Disney Vacation Club bestemming in Walt Disney World, gaan open op 27 februari. Hoe die cabins er exact uitzien? WDWNT kreeg een tour, die je hieronder kunt meebeleven.
  • Een bijzondere aanblik in Disneyland in Anaheim. Daar was te zien hoe een olifantenfiguur door een helikopter naar de Jungle Cruise gebracht werd.

Bioscoop en Disney+

  • De eerste aflevering van Percy Jackson and the Olympians heeft indrukwekkende cijfers opgeleverd. Volgens Deadline had die aflevering 26,2 miljoen views in de eerste drie weken op Disney+. Volgens Disney kregen de eerste vijf afleveringen allemaal meer dan 10 miljoen views tijdens de eerste week.
  • Na Richard Sherman wordt opnieuw een Disney Legend in het zonnetje gezet naar aanleiding van Once Upon a Studio. Deze keer gaat het om animator Burny Mattinson die ook een rolletje had in de short.
  • Tatiana Maslany denkt dat er geen tweede seizoen komt van de Marvel serie She-Hulk: Attorney at Law. In een recent interview zei de actrice: “I don’t think so. I think we blew our budget, and Disney was like, No thanks.”
  • Een andere Marvel serie, Agatha: Darkhold Diaries, is bijna klaar met de opnames. Dat heeft hoofdrolspeler Kathryn Hahn laten weten.
  • June Squibb is toegevoegd aan de cast van Inside Out 2. Het zal niet de eerste keer zijn dat de 94-jarige actrice te horen is in een Pixar film. Ze was ook te horen in Soul en Toy Story 4.
  • National Geographic heeft een trailer uitgebracht voor de driedelige serie Arctic Ascent with Alex Honnold. De releasedatum is 4 februari.
  • Dave Filoni, Chief Creative Officer van Lucasfilm, ontvangt op 4 februari de George Pal Memorial Award tijdens de Saturn Awards. Volgens de organisatie wordt de prijs in zeldzame gevallen uitgereikt aan een filmmaker die een gevoel van verwondering, verbeeldingskracht en beheersing van het fantastische in filmische storytelling belichaamt.
  • Apple maakt zich klaar voor de lancering van de Apple Vision Pro headset op 2 februari en zoals bekend zal Disney daar onderdeel van zijn. Via Disney+ kan men films als Avatar: The Way of Water, Avengers: Endgame, Star Wars: The Force Awakens, Elemental, en Encanto in 3D bekijken. Ook komen er vier kijkomgevingen: het Disney+ Theater, de Scare Floor uit Monsters Inc., Avengers Tower en de cockpit van Luke Skywalker’s landspeeder.

Overig nieuws

  • Bij de lancering van Apple Vision Pro zal Disney+ direct beschikbaar zijn. De Walt Disney Company heeft daar ook een persbericht over naar buiten gebracht. Bij die press release zijn ook bewegende beelden toegevoegd, waar je hieronder iets van kunt zien.
  • Disney en 20th Century Studios hebben een schikking getroffen in de contractbreuk rechtszaak met filmfinancier TSG Entertainment. Disney werd onder andere beschuldigd van het achterhouden van winsten.
  • Disney heeft de salarissen van CEO Bob Iger en voormalig CEO Bob Chapek voor het fiscale jaar 2023 bekendgemaakt. Iger kreeg 31.6 miljoen dollar. In 2021, het vorige volledige jaar dat hij bij Disney was, kreeg hij nog 45.9 miljoen dollar. Chapek, die in 2022 werd ontslagen, kreeg vorig jaar een compensatie van 9.94 miljoen dollar. Overigens heeft Chapek wel een nieuwe functie.
  • The Walt Disney Company heeft twaalf namen voorgedragen en raadt aan dat de aandeelhouders voor hen gaan stemmen voor een plek in de raad van bestuur. Geen van de namen zijn van The Trian Group (zoals Nelson Peltz) of de Blackwells Group.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.