Is Pedro Pascal de nieuwe Reed Richards in Fantastic Four?

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 16 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • TOGETHER: a Pixar Musical Adventure en Avengers: Power the Night zijn allebei finalisten voor de Brass Ring Awards van IAAPA. De winnaars worden in de lente van 2024 bekendgemaakt.
 • Asha uit de film Wish zal bezoekers van Disneyland Parijs gaan ontmoeten van 29 november tot en met 7 januari. Maar daarna verdwijnt Disney’s nieuwste prinses niet. Ze zal namelijk ook onderdeel zijn van Symphony of Colours dat te zien zal zijn van 10 februari tot en met eind september.
 • Over een paar dagen opent World of Frozen in Hong Kong Disneyland. The Disney Food Blog was al in het gebied en doet verslag. Bijvoorbeeld van Wandering Oaken’s Sliding Sleighs, de attractie die uniek zal zijn voor Hong Kong.

Bioscoop en Disney+

 • Marvel Studios moet het nieuws nog bevestigen, maar volgens /Film is het zeker: Na lange tijd van geruchten gaat de rol van Reed Richards in Fantastic Four naar Pedro Pascal. Het enige dat nog in de weg staat is zijn eigen agenda: volgens The Hollywood Reporter kan het filmen voor The Last of Us en Gladiator 2 nog in de weg zitten. Het is nog niet bekend welke andere acteurs gecast zijn voor de rest van de “First Family”. Pedro Pascal is bij het Disney-publiek vooral bekend als Din Djarin in The Mandalorian.
 • Volgens The Hollywood Reporter zal Destin Daniel Cretton niet meer plaatsnemen in de regisseursstoel van Avengers: The Kang Dynasty. Hij blijft nog wel aan Marvel verbonden voor de Wonder Man serie en een vervolg op Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.
 • Gisteren verscheen de trailer van het langverwachte tweede seizoen van What If…?, de animatieserie van Marvel Studios. Op 22 december is de eerste aflevering te zien en vervolgens zal er elke dag een nieuwe aflevering verschijnen op Disney+.
 • Er verscheen gisteren nog een Marvel trailer, namelijk van Madame Web. Deze film speelt zich af in de Sony’s SpiderMan Universe (SSU).
 • De release van Pixar’s Win or Lose is stilletjes uitgesteld. De animatieserie zou eigenlijk in december te zien zijn op Disney+ maar is niet verschenen op de releaselijstjes. De verwachting is nu dat de serie in 2024 zal verschijnen.
 • De gevolgen van de stakingen van schrijvers en acteurs in Hollywood worden steeds duidelijker. De serie 9-1-1: Lone Star keert bijvoorbeeld pas in de herfst van 2024 terug. De serie is in Nederland te zien bij Star Channel (voorheen Fox) en Disney+.
 • Er komt vandaag een nieuwe trailer van de Disney+ Original serie Percy Jackson and the Olympians. Op de social media kanalen van de serie is een korte teaser verschenen. Uiteraard zullen we de trailer morgen delen in de Daily Disney Roundup.

Disney Cruise Line

 • Langzaam wordt de kerst volledige uitgerold, dus ook op de cruiseschepen. Tenmiste: dat zou de bedoeling moeten zijn. Op de Disney Wish gaat het echter niet zo soepel en moesten de gasten nog even wachten totdat ze begroet kunnen worden met een kerstboom.
 • Waar wel een kerstboom staat is in de Disney Magic. En dat is niet het enige: het gigantische gingerbread house is ook weer gearriveerd.

Overig nieuws

 • Roger Kastel is overleden. Hij was illustrator van iconische filmposter zoals Star Wars: The Empire Strikes Back en Jaws. Hij is 92 jaar oud geworden.
 • Jimmy Kimmel keert terug als presentator van de Oscars. Dit zal de vierde keer worden dat hij deze taak vervult. De 96ste Academy Awards worden door Disney’s ABC uitgezonden op zondag 10 maart 2024.
 • Disney krijgt opnieuw te maken met een activistische belegger. Dat meldt Bloomberg. Het gaat om ValueAct Capital dat een belang heeft opgebouwd bij het Amerikaanse entertainmentbedrijf.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.