Van May the 4th tot Star Wars Celebration: Disney viert Star Wars

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 27 april 2022.

Nieuws uit de parken

 • May the 4th is voor Star Wars fans over de hele wereld een bijzondere dag. Disneyland Parijs gaat nu ook uitgebreid meedoen aan deze dag door veel verschillende evenementen in de parken. Dit houdt onder andere in dat je op die dag op de foto kunt met Darth Vader, Chewbacca, Boba Fett en R2-D2, de shows The March of the First Order en The First Order Recruits, Star Wars-gerelateerde snacks in Café Hyperion Cart Hyperion en Cooling Station, nieuwe merchandise in de Star Traders shop en nog meer fotomomenten.
 • Naast May the 4th begin deze maand is er eind deze maand Star Wars: Celebration. Een groot deel van de panels is inmiddels bekend en daaruit blijkt ook dat er een parks panel bij zit. Nieuws over Parijs, misschien? We weten het soon…
 • Over een maand opent Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind in EPCOT. In onderstaande video zien we de eerste officiële onride beelden.
 • Walt Disney World heeft de parkhopper tijden uit de My Disney Experience App gehaald. Of er sprake is van een foutje of dat dit definitief is, dat is nog onbekend.
 • In Avengers Campus in Parijs hebben we nu de eerste goede blik gekregen op PYM Labs, het restaurant gebaseerd op de Ant-Man films.
 • En dan hebben we nog deze vreemde en cryptische Tweet, geplaatst op de Twitter pagina van Disney Parks. Morgen meer, denken we…

Bioscoop en Disney+

 • Woensdag is de nieuwe trailer van Chip ‘n Dale: Rescue Rangers verschenen. In de trailer was nogal een bijzondere verschijning te zien: een flink oudere versie van Peter Pan, die één van de schurken van de film gaat zijn.
 • Gisteren vond de presentatie van Disney plaats tijdens CinemaCon. Daar zijn (alleen voor aanwezigen) de eerste beelden vertoond van Black Panther: Wakanda Forever. Ook vertelde Kevin Feige dat hij naar een “creative retreat” gaat waar ze de komende tien jaar van de MCU bespreken.
 • Er waren ook beelden van Avatar: The Way of Water, zoals de Avatar-sequel gaat heten. Die zullen eerst in de bioscoop te zien zijn met Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Een week later online.
 • The Muppet Babies hebben we al maar daar zouden ook wel eens de Ice Age Babies bij kunnen komen. Dat beweren Jim Hill en Drew Taylor in de Fine Tooning Animation podcast. De serie zou dan gemaakt worden door Disney Junior.
 • Vanaf vandaag kun je naar de bijzondere serie Sketchbook kijken op Disney+ (via Gaby). In de serie vertellen verschillende animatoren hun verhaal en laten ze ook hun werk zien.
 • Op 11 mei wordt Oussekine toegevoegd. Het is een Disney+ Original uit Frankrijk over de 22 jarige Malik Oussekine die door politiegeweld om het leven kwam. In de vierdelige serie volgen we zijn familie die moet vechten voor gerechtigheid. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
 • Nog meer Star Wars Celebration: uit een beschrijving van een van de panels kunnen we concluderen dat er een nieuw animatieproject aan komt. Het heet Tales of the Jedi. Het gaat om losstaande shorts en het lijkt erop dat Dave Filoni er bij betrokken is.
 • Speciaal voor het LG OLED scherm in New York is een billboard gemaakt voor The Book of Boba Fett. In onderstaande video leggen de tovenaars van ILM (Industrial, Light & Magic) uit hoe deze tot stand kwam met gebruik van motion capture.

Overig nieuws

 • Luisteraar Bart wees ons op een aantal bijzondere hoorspelen van de originele Star Wars trilogie, ingesproken door Mark Hamill. Je kunt gaan luisteren naar A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.
 • Woensdag kwam de eerste trailer van de game Dreamlight Valley, die wat weg heeft van De Sims, maar dan met meer avonturenlevels. De game is gemaakt door Disney en zal verschijnen op PC, Mac, Nintendo Switch, PlayStation en Xbox.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.