Parijs straalt weer op alle fronten

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 3 maart 2022.

Nieuws uit de parken

 • De onderhoudsdienst van Disneyland Parijs draait overuren om te zorgen dat het park er vanaf zondag weer als nieuw bij ligt.
 • Vanaf vandaag kan weer worden gereserveerd voor een lunch in Walt’s – An American Restaurant, het unieke restaurant op Main Street dat zo lang dicht is geweest. Vanaf 6 april wordt er weer eten geserveerd op de eerste verdieping van Main Street.
 • Nog meer heropeningsnieuws: vanaf 8 april vaart de Molly Brown weer en op 29 april is de Nautilus weer te bezoeken.
 • In Parijs is na het verdwijnen van de mondkapjes nu ook de social distancing met karakters verdwenen. Gasten kunnen weer knuffelen met bijvoorbeeld Winnie de Poeh.
 • Het International Flower & Garden Festival in EPCOT is van start gegaan. Naast al het eten en drinken is er ook veel entertainment. Een overzicht van die ervaringen die je nog tot 4 juli kan beleven, vind je via deze link.
 • Tijdens het International Flower & Garden Festival kunnen gasten ook genieten van een Spaceship Earth show met “Colors of the Wind” uit Pocahontas. Hieronder de beelden.
 • Tijdens Women’s History Month staat Walt Disney World stil bij Disney heldinnen. Het gaat om de karakters maar ook de cast members. Ze doen dit onder de naam Celebrate HER Story.
 • Op 29 april viert Disney California Adventure een nieuw evenement, namelijk Disney Junior Fun Fest. Het evenement is gericht op de kijkers van tv zender Disney Junior. Er zijn verschillende activiteiten en aankondigingen.

Bioscoop en Disney+

 • In Pixar’s Turning Red speelt een boyband genaamd 4*Town een belangrijke rol. De muziek werd geschreven door Billie Eilish en FINNEAS. In een featurette vertellen de twee muzikanten er iets meer over.
 • De release van het tweede seizoen van de Star Wars animatieserie The Bad Batch lijkt uitgesteld te zijn. In het meest recente nummer van Star Wars Insider Magazine staat “coming soon” terwijl in een eerder nummer van het officiële tijdschrift nog “spring 2022” stond.

Disney Cruise Line

 • De Disney Cruise Line heeft besloten de Disney Magic niet te laten stoppen in Sint-Petersburg in Rusland. Komende zomer waren daar twee stops gepland. Gasten die geboekt hadden hebben hier een e-mail over gekregen.

Overig nieuws

 • Alan Ladd Jr. is overleden. Hij was de persoon die als president van Twentieth Century Fox groen licht gaf aan George Lucas voor het maken van The Star Wars zoals het in eerste instantie zou gaan heten. De productie kende vele problemen maar Ladd bleef geloven in de film en Lucas. Hij is 84 jaar geworden.
 • In de laatste D-Tales hebben we het over de omstreden “Don’t Say Gay” wet in Florida gehad. Bob Iger sprak zich al uit tegen de wet. The Hollywood Reporter heeft een analyse van waarom Bob Chapek zich niet zo snel zal uitspreken.
 • Sebastian Yatra heeft tijdens Good Morning America een live versie vertolkt van “Dos Oruguitas” uit Encanto. Het liedje is genomineerd voor een Oscar.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.