Oud-Imagineer Rolly Crump overleden

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 14 maart 2023.

  • De bekende animator, oud-Imagineer en Disney Legend Rolly Crump is zondag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn familie gisteren op Facebook bekend. Rolly Crump was één van de meest markante Imagineers van zijn generatie. Hij begon te werken bij de Walt Disney Studios in 1952 voor films als Peter Pan en Sleeping Beauty, maar maakte in 1959 de overstap naar WED Enterprises. Rolly was (mede-) verantwoordelijk voor The Haunted Mansion, The Enchanted Tiki Room en de Tower of the Four Winds, de iconische toren die bij de ingang van It’s a Small World op de 1964 New York World’s Fair stond. De laatste jaren was hij nog vaak te horen en te zien in interviews, zoals in The Imagineering Story op Disney+.

Nieuws uit de parken

  • Bekende DisTwitteraars bespraken het al, ook WDWNT meldt het nu: Daniel Delcourt vertrekt binnenkort bij Disneyland Parijs. Zijn functie van COO wordt vanaf april ingevuld door Christophe Murphy, die overkomt van Walt Disney Attractions Japan.
  • In een nieuwe video laat Imagineering meer zien van de binnenkant van Roundup Rodeo BBQ, het nieuwe restaurant in Toy Story Land.
  • De vijftigste verjaardag van Walt Disney World loopt op zijn einde. De festiviteiten eindigen aan het einde van de maand, maar Disney is nu al begonnen met het verwijderen van een aantal decoraties.
  • TRON Lightcycle Run is verschenen op de digitale plattegrond in de My Disney Experience app. Ook het horecapunt Energy Bytes is daarop te zien.
  • Een opmerkelijke vondst in Walt Disney World. Een gast trof daar in de Disney Skyliner een vis aan. Fans maken vervolgens grappen over de marketingcampagne van The Little Mermaid.

Bioscoop en Disney+

  • Een nieuwe samenwerking tussen Disney en Tim Burton zit er waarschijnlijk niet meer in. Volgens de regisseur van Alice in Wonderland en Dumbo is er te weinig plek voor projecten buiten Marvel, Star Wars en Pixar. En hij zegt dat hij nooit een Marvel film zal maken: “I can only deal with one universe, l can’t deal with a multi-universe.”
  • De opnames van de Star Wars-serie The Acolyte zijn al een paar maanden bezig in het Verenigd Koninkrijk. Maar tussen 19 en 22 zal de serie voor opnames afreizen naar het Portugese eiland Madeira. Het Fanal Forest is die dagen afgesloten.
  • Gisteren verscheen een nieuwe character poster van The Mandalorian. Deze keer van Peli Motto gespeeld door Amy Sedaris.

Overig nieuws

  • Voor het eerst in tien jaar brengt LEGO sets uit gebaseerd op Indiana Jones, uiteraard vanwege de release van Indiana Jones and the Dial of Destiny in juni van dit jaar..

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.