Oriental Land Company geeft update over Fantasy Springs en haar attracties

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 27 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Fantasy Springs opent over 100 dagen in Tokyo DisneySea. De Oriental Land Company heeft video’s vrijgegeven van de voortgang van het achtste themagebied. Het omvat vier nieuwe attracties verdeeld over drie subgebieden: Peter Pan’s Never Land, Rapunzel’s Forest en Frozen Kingdom. De Peter Pan’s Never Land Adventure-rit wordt een 3D-ervaring met een boot die tot 12 gasten kan bevatten. De attractie omvat een zes minuten durende reis door Never Land, waarbij gasten John moeten redden van Captain Hook en zijn piratenbende. Ook is er een concept art onthuld voor het interieur van de Tangled-bootattractie waarbij gasten richting het Koninkrijk van Corona varen. De attractie omvat een romantische gondeltocht naar het jaarlijkse lantaarnfestival, waar gasten Rapunzel volgen terwijl ze Flynn Rider ontmoet en een sterke band met hem ontwikkelt. De rit gaat ongeveer 5 minuten duren en wordt beschreven als een “fantastische en meeslepende D-ticket attractie”. Anna’s en Elsa’s Frozen Journey is een unieke attractie die nergens anders ter wereld te vinden is en verschilt volledig van andere Frozen-attracties. Het vertelt het verhaal van de film met nieuwe scènes, personages en audio-animatronics. Bezoekers maken een bootreis door het verhaal van Frozen, beleven avontuur en liefde tussen de twee zussen met bekende liedjes uit de film. De climax van de attractie toont Anna’s opoffering voor Elsa.
Bron: WDW News Today
 • Gasten van Disney Resort hotels kunnen vanaf 2025 op de aankomst-/incheckdag genieten van gratis toegang tot Typhoon Lagoon of Blizzard Beach. Tevens heeft Walt Disney World de annuleringsvoorwaarden voor kamerreserveringen gewijzigd voor verblijven in 2025. Vanaf 1 januari 2025 moeten gasten minstens acht dagen voor aankomst annuleren om een volledige terugbetaling te ontvangen, een verhoging van de huidige termijn van vijf dagen. Dit kan verband houden met aankomende wijzigingen in Disney Genie+.
 • Voor het eerst sinds het debuut van Luminous The Symphony of Us in december 2023, is de World Showcase Lagoon vrij van enig hardware. Dit was de oorspronkelijke bedoeling voor het nieuwe nachtelijke spektakel Luminous na negatieve feedback op het permanente gebruik van groot hardware in Harmonious. De kernboot, die vaak in de lagune te zien was, is nu ook verwijderd.
 • TikTok-gebruiker @beaconemmie, Emmie, werd onlangs geëvacueerd uit Spaceship Earth in EPCOT en eerde de “window girl” audio-animatronic die bovenaan de attractie is ingemetseld. Emmie deelde clips van de evacuatie en betreurde het gebrek aan een “persoonlijke rondleiding tot aan de tombe van window girl.” De “window girl” is een overblijfsel van het oorspronkelijke einde van de attractie, die opende op 1 oktober 1982, met verteller Vic Perrin. Tijdens de update van de attractie in 1994 werd deze scène gedeactiveerd, maar niet alle elementen werden verwijderd.
@beaconemmie

i was this close to getting to walk down the animatronic side🤏 #epcot #spaceshipearth #disneyparks #dcp #animatronic #figment #fnaf

♬ original sound – emmie
 • Disney heeft aangekondigd dat het Early Entry en Extended Evening Hours voordelen voor Disney World hotelgasten worden verlengd tot eind 2025. Bij Early Entry krijgen gasten dagelijks 30 minuten eerder toegang tot de parken. De Extended Evening Hours biedt ‘s avonds verlengde openingstijden op geselecteerde avonden en parken voor verblijfsgasten van bepaalde Disney-resorts.
 • Voor het EPCOT International Flower & Garden Festival 2024 is een nieuwe jonge Groot-figuur geïnstalleerd in World Discovery, met zijn eigen mixtape. Deze topiary van Groot bevindt zich tussen Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind en Mission: SPACE en speelt om de 20 minuten muziek af.
 • Disneyland Resort heeft naar verluidt aangepast welke attracties beschikbaar zijn met een multiple experience pas, die wordt uitgegeven aan gasten wanneer een attractie waarvoor ze toegang via de Lightning Lane hebben gereserveerd, uitvalt. Trevin, een TikTok-gebruiker, meldde dit aan WDWNT. Cast Members waren in verwarring toen de pas niet werkte bij attracties zonder Lightning Lane. Dit lijkt een recente verandering te zijn, mogelijk afhankelijk van factoren zoals parkdrukte.

Bioscoop en Disney+

 • De Star Wars-franchise schiet voor het eerst een film volledig in Californië, met The Mandalorian & Grogu, dankzij aanzienlijke belastingvoordelen van $21,755,000. De productie wordt een grote economische impuls, met naar verwachting ruim $166 miljoen aan uitgaven en lonen in de staat.
 • De leeftijdsclassificatie van de film Mary Poppins is in het Verenigd Koninkrijk na zestig jaar verhoogd vanwege mogelijk discriminerend taalgebruik, waaronder het woord ‘Hottentot’. Dit is een verouderde en beledigende term voor het Zuid-Afrikaanse volk Khoikhoi. De British Board of Film Classification (BBFC) verhoogt het advies naar PG, wat ouders adviseert op te letten, omdat sommige scènes mogelijk niet geschikt zijn voor jonge kinderen.
 • De populaire serie Bluey kondigt haar eerste speciale aflevering aan, samen met nieuwe episodes die in april debuteren. “Ghostbasket” wordt uitgezonden op zondag 7 april, gevolgd door de 28-minuten durende speciale aflevering “The Sign” op 14 april. Beide afleveringen worden wereldwijd uitgezonden via Disney+.
 • De toekomst van het Marvel Cinematic Universe is in volle gang. Op Valentijnsdag werd de cast van The Fantastic Four officieel aangekondigd, nu lijkt het erop dat de opnames voor de Thunderbolts film eindelijk zijn begonnen. MCU-ster Florence Pugh bevestigde tijdens een première-evenement voor Dune: Part Two op zondagavond dat ze al bezig is met de opnames voor Thunderbolts. Hoewel de film een team-up is, zal Pugh’s personage Yelena Belova een van de hoofdpersonages zijn.

Overig nieuws

 • Luke Bradley-Jones, Disney+ executive, verlaat Disney+ om The Economist te versterken in hun overgang naar een digitaal product. Hij hielp Disney+ EMEA (Europe, Middle East & Africa) lanceren en zal president van The Economist worden. Jan Koeppen blijft president van Disney EMEA terwijl Disney+ een nieuwe leidinggevende zoekt voor de regio.
 • Blackwells Capital LLC presenteert verbeteringen voor Disney’s toekomst, gericht op technologie. Ze pleiten voor een Chief Technology Officer en betere AI-ontwikkelingen. Hun voorstel omvat onder andere AI-gebaseerd crowd management, gepersonaliseerde aanbevelingen, voorspellend onderhoud, geoptimaliseerde personeelsinzet en dynamische prijsstrategieën.
 • Shea Zablan uit Alabama heeft de Disney Princess Half Marathon 2024 gewonnen tijdens een girls trip. Als eerste vrouwelijke deelnemer bereikte ze de finish in een indrukwekkende tijd van 1:21:18, dit terwijl de Half Marathon onderdeel was van haar trip met middelbare schoolvriendinnen. Michael Fussner won bij de mannen na een vorig jaar nipt verloren race, Heather Sealover is opnieuw de beste in de rolstoeldivisie.
 • Sean Bailey, president van Walt Disney Studios, verlaat het bedrijf na vijftien jaar, meldt Deadline. Hij was cruciaal voor de trend van live-action animatie-remakes bij Disney. David Greenbaum van Searchlight wordt zijn opvolger als president van Disney Live Action en 20th Century Studios. Bailey blijft aan om Tron: Ares te produceren.
 • The Walt Disney Company heeft een brief gestuurd naar aandeelhouders als reactie op een video van Blackwells Capital, waarin ze de voortgang op strategieën en beloften van meer dan een jaar geleden uiteenzetten. Disney heeft de dividendbetaling verhoogd met 50%, richt zich op $3 miljard aan aandeleninkoop en verwacht $8 miljard aan vrije kasstroom te leveren in FY24.
Bron: Laughing Place

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.