Openingsweekend The Marvels valt tegen

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 13 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • Ms. Marvel heeft haar debuut gemaakt in Avengers Campus in Parijs ter promotie van The Marvels. Er is ook een PhotoPass magic shot beschikbaar met een flerkitten. In Avengers Campus in Disney California Adventure heeft Monica Rambeau haar debuut gemaakt. Ms. Marvel was daar eerder al te zien tijdens de serie Ms. Marvel en is nu ook terug.
 • De Mickey’s Dazzling Christmas Parade is ook weer gestart in Disneyland Parijs. Zo is het kasteel weer in sprankels gehuld en heeft de showstop van de parade zelfs een klein beetje vuurwerk gekregen.
 • De eerste editie van Disney Jollywood Nights in Hollywood Studios is achter de rug. Mickey, Minnie & Friends hebben voor dit evenement nieuwe outfits gekregen. Verder was er onder andere ook een Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas sing-along en een show met de Muppets.
 • De muziek uit Journey of Water – Inspired by Moana is uitgebracht als digitale soundtrack. Voor de EPCOT attractie zijn nieuwe (vooral) instrumentale versies gemaakt van de volgende Moana tracks: “Where You Are”, “Know Who You Are” en “We know The Way”.
 • Vanwege opnames die gemaakt werden in het Magic Kingdom was er dit weekend een extra vuurwerkshow en een extra parade georganiseerd. In Hollywood Studios keerde iets terug, namelijk de meet and greet met de Kerstman himself. Hij was al in Disney Springs te bewonderen, maar nu is hij voor het eerst sinds de coronasluiting ook weer in een park te vinden.
 • Nu Adventureland Treehouse in Disneyland open is, heeft de attractie ook een eigen attractieposter gekregen. Deze vervangt de poster van Tarzan’s Treehouse.
 • Het restaurant Great Maple in Pixar Place Hotel opent op 15 november (als walk-in, reserveringen vanaf 21 november). Het restaurant zit al op drie andere plaatsen door heel Amerika, waaronder in San Diego. Great Maple wordt het hoofdrestaurant van het hotel, dat in januari 2024 open moet gaan en het Paradise Pier Hotel vervangt.
 • Actrice en zangeres Ariana DeBose heeft zaterdagavond een verrassingsoptreden gegeven in Disneyland in Anaheim. Voor het kasteel van Doornroosje zong zij “This Wish” uit de Walt Disney Animation Studios film Wish.

Bioscoop en Disney+

 • Het openingsweekend van The Marvels is tegengevallen. De wereldwijde opbrengst was slechts 110,3 miljoen dollar. Een deel van de verklaring is mogelijk dat de cast geen promotiewerk kon doen voor de film vanwege de acteursstaking. Nu die voorbij is zie je dat hoofdrolspeler Brie Larson meteen aanschoof bij The Tonight Show. Net als Tom Hiddleston voor Loki seizoen twee (let op: spoilers).
 • Nu we het toch over The Marvels hebben: de film heeft een leuke link met Nederland. In de film is namelijk muziek te horen van de Friese DJ Punish. Het gaat om het nummer “Double Bubble Trouble”.
 • Waar recent Goose uit The Marvels nog te zien was op de buitenkant van de Las Vegas Sphere, is het nu de beurt aan het karakter Star uit de komende bioscoopfilm Wish.
 • De trailer van Inside Out 2 heeft een record gebroken. In de eerste 24 uur haalde deze 157 miljoen views. Het meeste ooit voor een geanimeerde trailer. De vorige recordhouder was Frozen 2.

Overig nieuws

 • The Walt Disney Company heeft meerdere nominaties ontvangen bij de Grammy Awards, een van de belangrijkste muziekprijzen. In verschillende categorieën zijn de volgende films genomineerd: Black Panther: Wakanda Forever, Guardians of the Galaxy Volume 3 en Indiana Jones and the Dial of Destiny. Ook de soundtrack van de game Star Wars Jedi: Survivor is genomineerd.
 • Ter ere van Veterans Day heeft Bob Iger een boodschap gedeeld om de personen te eren die onderdeel waren van de US Armed Forces. Het bericht benadrukt het Heroes Work Here-initiatief van The Walt Disney Company, dat zich inzet om veteranen binnen het bedrijf in dienst te nemen.
 • Ook in Frankrijk is er een Disney 100 in Concert. Daar speelde een symfonieorkest samen met een koor van 350 mensen de muziek uit de iconische Portals-scène uit Avengers: Endgame. Kippenvel!

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.