Openingsdatum aangekondigd voor World Celebration in EPCOT

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 29 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney heeft een openingsdatum aangekondigd voor de World Celebration neighborhood in EPCOT. Die datum is 5 december, niet geheel toevallig ook de verjaardag van Walt Disney. Vanaf die dag kunnen bezoekers ook het Walt the Dreamer standbeeld aanschouwen.
 • Bob Iger, Josh D’Amaro, Jennifer Lee en Alan Bergman spraken met USA Today over de toekomst van de Frozen-franchise in de Disney parken. Ze hinten dat er na World of Frozen in Hong Kong en Parijs nog meer Frozen naar de parken gaat komen.
 • In Galaxy’s Edge in Walt Disney World zijn er nieuwe barricades geplaatst in Docking Bay 9. Deze blokkeren de toegang tot de Star Wars: Galactic Starcruiser die natuurlijk eerder dit jaar permanent is gesloten.
 • Het Disneyland Resort heeft een speciale ticketaanbieding aangekondigd voor inwoners van Zuid-Californië. De tickets beginnen bij 75 dollar voor het Disneyland Park of Disney California Adventure op geselecteerde data in de eerste zes maanden van 2024.
 • Op 10 november jongstleden is een “Prior Declaration” ingediend voor de creatie van een onderhoudsgebied voor de attractie Hyperspace Mountain in Disneyland Parijs. Of dit betekent dat #BringBackTheMoon werkelijkheid wordt, is afwachten.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren organiseerde Disney een Town Hall meeting voor werknemers. Er is daar geen groot nieuws naar buiten gebracht, maar CEO Bob Iger liet wel opnieuw weten dat het aantal series en films naar beneden gaat. Kwaliteit boven kwantiteit.
 • Regisseur James Cameron heeft laten weten dat Avatar 3 in december 2025 te zien zal zijn in de bioscoop. Er komt nu naar eigen zeggen eerst een hectische post-production periode aan van twee jaar.
 • De tiende verjaardag van Frozen wordt momenteel al gevierd in de parken, maar Walt Disney Animation Studios staat er zelf ook bij stil met een behind-the-scenes fragmentje van “Let it Go”.
 • Er zijn al een tijdje geruchten over een terugkeer van de originele Avengers in Avengers: Secret Wars. Echter zegt Chris Evans (Captain America) dat dit nieuws is voor hem. Maar tegelijkertijd zegt hij ook “never say never”.
 • Met Werewolf by Night en The Guardians of the Galaxy Holiday Special introduceerde Marvel Studios de Special Presentation. Maar het lijkt erop dat ze hier alweer mee gaan stoppen. Er is volgens geruchten nog wel een Special Presentation gepland met de titel The Witches’ Road. Deze zou dan na Agatha: Darkhold Diaries moeten verschijnen op Disney+.
 • Op 20 december is BTS Monuments: Beyond The Star te zien op Disney+. Hiervan verscheen gisteren een nieuwe trailer.
 • Gisteren konden we al casting nieuws melden over de Alien serie van FX, maar na Timothy Olyphant is nu ook bekend geworden dat David Rysdahl een hoofdrol zal spelen in deze serie. Hij speelde ook in Fargo, een andere serie van FX.
 • Er blijven maar behind-the-scenes video’s verschijnen van Doctor Who. Deze keer geeft actrice Yasmin Finney een rondleiding op de set. We krijgen meer te weten over het schuurtje van Rose, het personage dat Finney speelt.

Overig nieuws

 • Gaat het Reedy Creek Improvement District een comeback maken in Florida? Als het aan staatsenator Linda Stewart ligt wel. Die zou bezig zijn met een wetsvoorstel dat het Central Florida Tourism Oversight District zou kunnen beëindigen en het Reedy Creek Improvement District zou kunnen terugbrengen.
 • Zo’n tien dagen geleden stopten officiële Disney accounts met het posten op X, het voormalige Twitter. Dit was vanwege de antisemitische uitspraken van eigenaar Elon Musk. Maar aan deze onderbreking lijkt nu een einde gekomen te zijn.
 • Marc Thorpe is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij heeft voor films als Star Wars en Indiana Jones de special effects gecreëerd. Hij overleed na complicaties gerelateerd aan Parkinson.
 • Op ShopDisney is nu een Collectible Key verkrijgbaar ter gelegenheid van de tiende verjaardag van Frozen. Deze is momenteel alleen te koop voor Disney+ abonnees als onderdeel van Special Access.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.