Op naar de Disney+ Metaverse

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 15 september 2022.

Nieuws uit de parken

  • Disney KiteTails in Disney’s Animal Kingdom is nooit echt het succes geworden waarop Disney gehoopt had. En nu is dan ook bekend gemaakt dat de vliegers op 30 september voor de laatste keer de lucht in gaan.
  • Tijdens D23 Expo is ook bekend gemaakt dat de avondshow Harmonious in EPCOT volgend jaar vervangen zal worden. De verwachting is dat EPCOT Forever tijdelijk zal terugkeren voordat de nieuwe show van start gaat.
  • Bij Woody’s Roundup Rodeo BBQ, het nieuwe Toy Story-restaurant in Disney’s Hollywood Studios, ziet het er naar uit dat er begonnen is aan het aanbrengen van de façade van het restaurant.
  • Zoals we gisteren al meldden, keert Disneyland Paris Pride op 17 juni 2023 terug. Maar Disneyland Parijs blikt ook nog even terug op de editie van eerder dit jaar met een aftermovie.
  • Disneyland Parijs heeft gisteravond de Best Live Entertainment Award gewonnen voor Disney D-Light, de avondshow met drones in het Disneyland Park. De Award is onderdeel van de Excellence Awards 2022 van Park World Magazine.
  • Twitteraar Disneyland Paris Works deelde gisteren tekeningen van de geplande Tangled-attractie in de Studios. Als deze tekeningen nog kloppen speelt de attractie zich af tijdens de lampionnen-scène uit de film. Ook is te zien dat de attractie 3 verschillende ingangen zou krijgen.

Bioscoop en Disney+

  • Marvel Studios heeft een schrijver gevonden voor de volgende Avengers film. Jeff Loveness gaat het script van Avengers: The Kang Dynasty schrijven. Hij schreef ook Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Die film komt in februari in de bioscoop.
  • Volgende week gaat de Star Wars serie Andor van start op Disney+. In een featurette vertellen verschillende castleden en showrunner Tony Gilroy over de serie.
  • Hocus Pocus 2 komt er aan en dus is de promotiemachine al lekker op gang gekomen. Disney heeft een fragment uit de film online gezet.

Overig nieuws

  • De next-generation of storytelling, zo noemt Disney haar volgende stap in de zogenaamde metaverse. Hierbij zouden meerdere onderdelen van het bedrijf nog hechter met elkaar verbonden worden. In een interview heeft Disney CEO Bob Chapek gezegd dat hij de data van Disney+ abonnees in wil zetten om gasten een betere en een meer persoonlijke beleving te geven zodra zij in de parken zijn.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.