Oom Dagobert voor het eerst te zien in een Marvel comic

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 23 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • De Anaheim Ducks van de NHL stroomden vandaag massaal naar het Disneyland Resort voor Anaheim Ducks Day. Tijdens het speciale evenement konden hockeyfans hun favoriete team in een speciale cavalcade door Disney California Adventure zien paraderen.
 • Hoewel Pixar Fest pas over twee maanden is, wordt Disney California Adventure al enthousiast over de terugkeer van het festival. Er zijn bij het Hyperion Theater billboards verschenen met personages uit Coco, The Incredibles, Monsters Inc. en Toy Story.
 • Walt Disney World-fans die misschien een beetje jaloers zijn op de droneshows van Disneyland Paris, hebben binnenkort misschien iets om enthousiast over te worden. Er is deze week namelijk getest met drones boven Disney Springs.
 • Opnieuw zijn er nieuwe bloemstukken toegevoegd aan EPCOT voor het Flower & Garden Festival: Kermit en Miss Piggy zijn vereeuwigd in een mooie ‘topiarie’.
 • Ook nieuwe ontwikkelingen rond Communicore Hall, ook een doorlopend item in deze Daily. Vooral de muren zijn donderdag aangepakt, want er zijn panels toegevoegd aan het gebouw en is een ook een prachtige mural met Mickey & Friends toegevoegd, die tjokvol EPCOT easter eggs zit.
 • Als één ding belangrijk is bij een bezoek aan Walt Disney World heden ten dage is het misschien wel internet. Mensen die hun bundel bij AT&T en Verizon en T-Mobile hebben lopen hadden pech: het internet had daar last van problemen. Ook mensen die gebruik maken van de WiFi van het resort hadden last.

Bioscoop en Disney+

 • De productie van het vierde seizoen van de populaire serie Only Murders in the Building is in volle gang. Er worden steeds meer castingdetails bekend. Volgens Deadline zal Eva Longoria, vooral bekend van Desperate Housewives, namelijk een belangrijke rol gaan spelen.
 • De Costume Designers Guild heeft de winnaars van hun Awards bekendgemaakt. In de categorie Excellence in Sci-Fi/Fantasy Television won Shawna Trpcic voor haar werk in Ahsoka aflevering 8. Ze kon de prijs helaas niet zelf in ontvangst nemen. Trpcic overleed afgelopen oktober.
 • Hulu heeft een nieuwe komedieserie van een half uur aangekondigd. Deze gaat Chad Powers heten. Wanneer slecht gedrag de universiteitscarrière van quarterback Russ Holliday verwoest, vermomt hij zichzelf en loopt hij een worstelend zuidelijk football team binnen als de getalenteerde, minzame Chad Powers.
 • Er is een nieuw fragment verschenen van Iwájú, de samenwerking tussen Walt Disney Animation Studios en Kugali. De serie is in Nederland vanaf 3 april te streamen op Disney+.

Disney Cruise Line

Overig nieuws

 • Een bijzondere samenwerking tussen Disney en Marvel: Oom Dagobert zal namelijk voor het eerst te zien zijn in een Marvel comic. Uncle $crooge and the Infinity Dime wordt geschreven door de productieve Marvel-schrijver Jason Aaron, bekend van enkele van de meest cruciale moderne sagen van X-Men en Avengers.
 • Terwijl het publiek zich voorbereidt op de geanimeerde reboot X-Men ’97, richt Mondo hun aandacht op het beroemde koppel Rogue en Gambit met nieuwe action figures om toe te voegen aan de collectie.
 • Voormalig Disney Imagineer Bob Weis zal de 4e jaarlijkse Marty & Leah Sklar Creative Visionary Award ontvangen tijdens een ceremonie op 4 april 2024.
 • Volgens The Hollywood Reporter kan ABC te maken krijgen met claims van religieuze discriminatie van voormalige crewleden van de soapserie General Hospital nadat ze zijn ontslagen omdat ze de COVID-19 vaccinatie hadden geweigerd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.