Ontbrekende Bluey aflevering op Disney+ nu wel beschikbaar op YouTube

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 3 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • Walt Disney World heeft aangekondigd dat ze een virtuele wachtrij gaan gebruiken om de toegang tot het winkelen op 4 mei in Disney’s Hollywood Studios te controleren. Het is die dag Star Wars Day en er zijn dan limited edition items te koop.
 • Smellephants on Parade, de nieuwe scavenger hunt ervaring gesponsord door Scentsy, is gearriveerd in Storybook Circus in Walt Disney World. Laughing Place heeft foto’s en een video online gezet.
 • Als je met de bus naar Disney Springs wil, kan dat binnenkort met de LYNX 311. In een uurtje sta je van Terminal A op het Orlando International Airport middenin Disney Springs. Over bussen gesproken: in de nieuwe vloot bussen op het resort zelf is nu de Orange Bird-bus gelanceerd.
 • Gasten die deze zomer naar Disneyland Resort in Anaheim gaan, kunnen profiteren van een nieuwe korting op tickets en hotels. De toegangsprijs komt met deze korting neer op zo’n 50 dollar voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar oud en 83 dollar voor volwassenen.
 • Fantasmic! maakt zich eindelijk klaar om terug te keren in Disneyland. De avondshow is sinds april 2023 niet meer opgevoerd toen de Maleficent-draak in brand vloog. Er komt een nieuwe epische strijd tussen Sorcerer Mickey en Maleficent die “tot leven wordt gebracht met bijgewerkte speciale effecten.” Wat die nieuwe effecten zijn, is nog niet bekend.
 • Disneyland Resort heeft een vergunning ingediend met een waarde van 5 miljoen dollar voor updates van de attractie Great Moments with Mr. Lincoln. Er wordt onder andere een bestaand platform vervangen en gewerkt aan show elementen en de audio/show systemen.
 • De Jedi Training Academy in Videopolis, waarin jonge gasten het opnemen tegen Darth Vader en Kylo Ren, keert morgen op Star Wars Day eenmalig terug. De aanvangstijden zijn nu bekend.

Bioscoop en Disney+

 • Een aflevering van de populaire animatieserie Bluey, die ontbrak op Disney+, is nu beschikbaar op het officiële YouTube-kanaal van de serie. Disney+ heeft niet uitgelegd waarom de aflevering ‘Dad Baby’ uit seizoen twee is weggelaten, maar speculatie wijst op de verhaallijn van de aflevering. Te zien is namelijk hoe de vader van Bluey doet alsof hij zwanger is en “bevalt” in een zwembadje.
 • Disney heeft een derde seizoen van Disney Launchpad aangekondigd. Het is een initiatief gericht op het stimuleren van opkomend talent en het versterken van diverse stemmen doormiddel van korte films. Filmmakers kunnen zich voor dit derde seizoen tot en met 2 juni aanmelden.
 • Marvel blijft acteurs toevoegen aan de cast van The Fantasic Four. Paul Walter Hauser is gecast in een nog onbekende rol. Hauser kun je kennen van Cruella waarin hij de rol van Horace speelde. Later dit jaar is hij ook te horen in Inside Out 2 als Embarrassement.
 • De laatste aflevering van Star Wars Rebels werd ruim zes jaar geleden uitgezonden, maar de soundtracks van seizoen 3 en 4 zijn vervolgens nooit uitgebracht. Daar is sinds vandaag dankzij een fan campagne verandering in gekomen.
 • Na The Force Awakens from Its Nap en Rogue Not Quite One komt The Simpsons opnieuw met een short gebaseerd op Star Wars. The Simpsons: May the 12th Be With You is, gek genoeg, vanaf 10 mei te zien op Disney+.

Disney Cruise Line

 • Disney Cruise Line heeft het entertainment onthuld voor hun nieuwe eilandbestemming, Disney Lookout Cay at Lighthouse Point. Dat is bijvoorbeeld RUSH! A Junkanoo Celebration waarbij je kennismaakt met het kenmerkende festival van de Bahama’s, gevuld met kleurrijke dans- en muziekparades. Daarnaast ook Disney Fun in the Sun Beach Bash, een strandfeest vol spelletjes die je met Disney karakters kunt spelen.
 • Op het evenement van donderdag werd ook voor het eerst de volledige map van het eiland getoond. Er zijn vier merchandise stores die allemaal exclusieve merchandise verkopen. Er zijn negen restaurants op het eiland en zeven attracties, waarvan er twee gethematiseerd zijn naar The Little Mermaid.
Park map van Lookout Cay op Lighthouse Point. Bron: Disney Cruise Line

Overig nieuws

 • Vannacht zijn de tickets voor Star Wars Celebration in de verkoop gegaan. Bij het schrijven van deze Daily Disney Roundup waren de Jedi Master VIP tickets en de 3-Day Adult tickets inmiddels uitverkocht. Na Londen vorig jaar vindt deze editie plaats in Japan van 18 tot en met 20 april 2025.
 • Doctor Who-ster Ncuti Gatwa wordt de nieuwste toevoeging aan het beroemde wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Londen. Hij zal daar vanaf juli te zien zijn in de hoedanigheid van de vijftiende Doctor.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.