Onderhoudsupdate van “it’s a small world”

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 22 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Bij it’s a small world in Disneyland Parijs is het attractiebord teruggeplaatst met een vers laagje verf. Ook deze attractie zal bij heropening Premier Access aanbieden aan gasten.
 • In het Walt Disney Studios Park is het fotopunt met de Toontown-façade gesloten. Het is onduidelijk of er ook onderhoud gaat plaatsvinden of dat er een andere bestemming voor dit hoekje van World of Pixar in het verschiet ligt.
 • Nu TRON Lightcycle Run in soft opening geopend is, is het gebied rondom de nieuwe attractie ook toegankelijk voor gasten. Zo is het pad tussen Tomorrowland en Storybook Circus te bewandelen en is het snackpuntje Energy Bytes geopend.
 • En het komt niet als een totale verrassing, maar Disney heeft ook aangekondigd dat TRON Lightcycle Run een on-ride foto en video zal hebben.
 • Een paar dagen later dan gepland is Typhoon Lagoon in Walt Disney World weer open. Het waterpark was sinds november 2022 gesloten voor onderhoud. Bij verschillende snackpuntjes in het park zijn nieuwe souvenir cups beschikbaar, waarbij elke dag een andere kleur verkrijgbaar is.
 • Vanaf mei van dit jaar is het opnieuw mogelijk om te ontbijten en te lunchen in Akerhus Royal Banquet Hall in het Norway Pavilion in EPCOT.
 • In 2019 werd, als onderdeel van de transformatie van EPCOT, een nieuwe Mary Poppins-attractie in het UK Pavilion aangekondigd. Op dat moment was er weinig bekend over de setting en het type attractie. Na de sluiting van de parken in maart 2020 is het plan voor EPCOT drastisch veranderd en lijkt de Mary Poppins-attractie voorlopig te zijn uitgesteld of zelfs gecanceld. Op Twitter circuleerden gisteren gelekte concept art van hoe de attractie er in eerste instantie uit zou zien.
 • Er is een nieuwe plattegrond verschenen van Disney’s Animal Kingdom. Hierop zijn alle verwijzingen naar de vijftigste verjaardag van Walt Disney World verdwenen.

Bioscoop en Disney+

 • De nominaties van de BAFTA TV Awards zijn bekend. In de acteercategorieën zijn Fiona Shaw en Matt Berry genomineerd voor respectievelijk Andor en What We Do In The Shadows. Voor de categorie International zijn The Bear en Oussekine genomineerd. Ook zijn de nominaties voor de BAFTA Craft Awards bekend. Andor is genomineerd voor Editing en Special, Visual & Graphic Effects. De FX serie Pistol is genomineerd voor Photography & Lighting en Production Design.
 • Er lijkt veel interesse te zijn in The Little Mermaid. De trailer had maar liefst 108 miljoen views in de eerste 24 uur. Dat is het hoogste voor een live action remake van Disney sinds de “live action” versie van The Lion King in 2019.
 • Doctor Who-ster David Tennant zal samen met Danny Dyer, Aidan Turner en Alex Hassell te zien zijn in de Disney+ serie Rivals. Jilly Cooper schreeg het boek waarop de serie is gebaseerd.
 • Christophe Beck gaat opnieuw muziek componeren voor de MCU. Na de Ant-Man films, Hawkeye en WandaVision zal dat deze keer voor Agatha: Coven of Chaos zijn.
 • Koreaans drama blijft een belangrijk onderdeel van Disney+. Er is een nieuwe serie aangekondigd met de titel Han River Police. Het is een actie-comedy over twee politieagenten die elkaar niet mogen maar wel samen de misdaad bestrijden.
 • Het is nog onbekend of er een vierde seizoen komt van The Orville. Maar bedenker en hoofdrolspeler Seth MacFarlane is voorzichtig optimistisch.

Overig nieuws

 • Een nieuwe week betekent ook een nieuwe editie van Mando Mania. Lucasfilm heeft nieuwe merchandise onthuld waaronder een mini-bust van Paz Vizsla en een action figure van Cad Bane. Ook komt er een 2-pack van Luke Skywalker en Grogu.
 • Bij The Walt Disney Company zijn meerdere ontslagrondes gepland. De eerste komt waarschijnlijk volgende week al, in aanloop naar de jaarlijkse shareholders meeting.
 • Aanstaande donderdag komt er een nieuwe special op de Amerikaanse televisie waarin de nieuwe tentoonstelling ter ere van Disney100 centraal staat.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.