Onderhoudsupdate uit Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 5 mei 2023.

Nieuws uit de parken

  • DLP Report zet de belangrijke renovaties in juli weer even op een rijtje. Daarin staan een aantal interessante nieuwtjes: de Nautilus heropent op 1 juli en negen dagen later sluiten zowel Casey Jr. als Pays des Contes de Fées. Zouden ze dan eindelijk het boek gaan schilderen?
  • Zowel Cars Road Trip als Buzz Lightyears Laser Blasters zijn gedurende juli dicht. De twee attracties gaan eind juni in renovatie. Pirates of the Caribbean is vanaf 5 juni dicht, maar is in de zomerperiode dus gewoon open.
  • Gisteren vierden ook de Disney parken Star Wars Day. In Disneyland Parijs waren Din Djarin (The Mandalorian) en Grogu terug om bezoekers te ontmoeten. Bij Starport konden bezoekers ook Rey en Chewbacca ontmoeten. Die meet & greet was zo populair dat er tijdelijk geen nieuwe bezoekers toegelaten werden in de wachtrij.
  • In Disneyland in Anaheim zullen er voorlopig nog geen uitvoeringen van Fantasmic! te zien zijn. Eerder was al bekend dat als gevolg van de brand met de Maleficent draak er tot en met 14 mei geen uitvoering zou zijn. Dat is inmiddels verlengd tot en met 28 mei.

Bioscoop en Disney+

  • In een interview met Empire Magazine vertelt Lucasfilm president Kathleen Kennedy over hun strategie wat betreft de films. In plaats van elk jaar een nieuwe film uit te brengen, neemt Kennedy een voorbeeld aan de James Bond-franchise waar er om de 3 tot 4 jaar een film verschijnt. Hierdoor worden de films weer meer een evenement.
  • In hetzelfde Empire Magazine staat ook dat in Ahsoka een animatronic Loth-cat is gebruikt van de makers van Grogu en dat de laatste drie afleveringen van Andor seizoen twee zullen focussen op de laatste drie dagen voor Rogue One.
  • En over Star Wars gesproken: de galaxy far, far away is natuurlijk een van de hoofdcategorieën op Disney+. Ter gelegenheid van Star Wars Day gisteren is er een video verschenen waarin de films en series die te zien zijn op Disney+ voorbij komen.
  • Disney werkt al een tijdje aan de serie Percy Jackson and the Olympians. Toch zullen we nog even moeten wachten tot we de serie kunnen gaan bekijken. De serie van acht afleveringen is namelijk pas vanaf 2024 te zien op Disney+. In de aanloop naar de serie brengt Disney wel drie Percy Jackson boeken opnieuw uit.

Overig nieuws

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.