Once Upon a Studio op Oscars-shortlist voor beste korte animatiefilm

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 22 december 2023.

Nieuws uit de parken

  • Een hoop consternatie gisteravond in Disneyland. De politie van Anaheim was in groten getale aanwezig na een melding van een active shooter in het Disneyland Hotel. Agenten controleerden de omgeving grondig en concludeerden echter dat er geen aanwijzingen waren van een schietpartij. Het bleek een hoax te zijn.
  • Disneyland heeft aangekondigd dat er in 2024 veel favoriet entertainment zal terugkeren. Het gaat om de Magic Happens parade (vanaf 2 februari), Mickey’s Mix Magic (van 8 januari tot en met 21 maart en van 15 april tot en met 25 april) en Wondrous Journeys (van 22 maart tot en met 14 april).
  • Cast Members van de Disneyland-kostuumafdeling hebben hun creatieve talenten ingezet en handgemaakte beren en kostuums gemaakt. Deze worden gedoneerd aan Toys for Tots waarna ze terecht zullen komen bij kinderen waarvan de ouders geen kerstcadeaus kunnen betalen.
  • In Shanghai Disneyland is de Zootopia Day Special Pre-Parade gedebuteerd. In deze parade waren onder anderen de karakters Judy Hopps, Nick Wilde en Officer Clawhauser te zien. Hiermee werd de opening van het Zootopia-gebied gevierd.
  • De LED-verlichting op de torentjes van Le Château de la Belle au Bois Dormant in Disneyland Parijs zijn terug! Bijvoorbeeld tijdens Disney Dreams gisteravond:

Bioscoop en Disney+

  • Verschillende films van The Walt Disney Company zijn terecht gekomen op shortlists van de Oscars. De meest opvallende titel is Once Upon a Studio in de categorie Animated Short Film. Op 10 maart worden voor de 96ste keer de Oscars uitgereikt en dan zullen we weten hoeveel beeldjes Disney uiteindelijk gaat ontvangen.
  • In 2021 werd The Return of the Rocketeer aangekondigd, maar sindsdien is het nogal stil rondom dit project. Acteur en producent David Oyelowo heeft nu een veelbelovende update gegeven: Er is vooruitgang. Eugene Ashe werkt momenteel namelijk aan het script.
  • Vandaag is de eerste aflevering van What If…? seizoen twee verschenen op Disney+. Voorafgaand kwam Marvel nog met een korte promo van dit seizoen waarvan nu dagelijks een nieuwe aflevering te zien is.
  • Disney heeft inbreuk gemaakt op het intellectuele eigendom van een VFX-bedrijf toen het auteursrechtelijk beschermde technologie gebruikte om CG-personages in Beauty and the Beast (2016) te animeren, zo heeft een jury vastgesteld.

Overig nieuws

  • De Disney Parks, Experiences and Products divisie van The Walt Disney Company is omgedoopt tot Disney Experiences. Josh D’Amaro is nog steeds de voorzitter.
  • Als voorbereiding op de komende Disney+ serie heeft Marvel Comics een X-Men ‘97-stripreeks aangekondigd. Deze telt vier nummers en is gemaakt in samenwerking met de showrunners van de animatieserie.
  • Meer slecht nieuws voor Insomniac Games. Eerder deze week is veel data gelekt door hackers en nu blijkt er een speelbare versie van Marvel’s Wolverine rond te gaan op het internet. Voor fans zal het alleen maar moeilijker worden om spoilers te vermijden.
  • Er is positiever nieuws voor Respawn, de ontwikkelaar van Star Wars Jedi: Survivor. Die game is door IGN uitgeroepen tot de beste action game van 2023.
  • De rechtszaak van Jonathan Majors is pas net achter de rug, maar de volgende Marvel-acteur is alweer in opspraak geraakt. Vin Diesel, bekend als Groot in de Guardians of the Galaxy-trilogie, is door een voormalige assistent aangeklaagd wegens seksueel geweld. Het incident zou tijdens de opnames van Fast Five hebben plaatsgevonden.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot na de kerst op woensdag 27 december voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.