Jedi: Survivor en Spider-Man 2 genomineerd bij The Game Awards

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 14 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs zal op 18 november de 95ste verjaardag van Mickey en Minnie vieren. DJ Max staat voor Castle Stage aan de draaitafels en zal het nummer “Happy Birthday” spelen. Nadat ze hun kaarsen hebben uitgeblazen, gaan Mickey, Minnie en hun vrienden op pad door Main Street.
 • Ook viert Disneyland Parijs het tienjarige jubileum van de film Frozen. Van 27 november tot en met 4 december zullen de bezoekers begroet worden door Elsa, Anna, Olaf en Kristoff.
 • Over ‘vieren’ gesproken: de release van de Disney Animation-film Wish zal in Parijs worden gevierd met een photo opportunity met de nieuwe prinses uit de film, Asha. Daarvoor moeten bezoekers uit Nederland wel even wachten: In Frankrijk is de release van de film namelijk een week later en daarom zal de photo op pas op 29 november beschikbaar zijn.
 • Het nieuwe boek Celebrating 100 Years of Disney at Disneyland Paris is vanaf 16 november te koop en gaat 40 euro kosten. Verkrijgbaar bij Harrington’s Fine China & Porcelain, The Storybook Store en The Disney Gallery.
 • In de Disney Hotels en verschillende restaurants in Disney Village en de parken zijn weer speciale cocktails en dranken te krijgen, dit keer uiteraard in kerststijl. Ook is de glühwein er weer.
 • Ter ere van Veteranendag schonk het Walt Disney World Swan and Dolphin $10.000 aan het Friends of Fisher House Orlando, de liefdadigheidsorganisatie die verbonden was aan het 14e jaarlijkse Swan and Dolphin Food & Wine Classic. De donatie bestond uit de opbrengst van het evenement.
 • The Merry Menagerie is teruggekeerd in Disney’s Animal Kingdom. Dit seizoenspektakel nodigt bezoekers uit om mee te doen aan een interactieve kerstexperience.
 • Onlangs is het Gingerbread House in het Grand Floridian al onthuld, nu was het de beurt aan het Gingerbread Cinderella Castle in Disney’s Contemporary Resort.
 • Star Wars fans opgelet: aanstaande vrijdag 17 november is het Life Day en dat is de dag waarop de Wookiees alle dingen vieren die ze dierbaar zijn: cultuur, familie, vreugde en harmonie. Op die dag kan je in Galaxy’s Edge drie exclusieve gerechten kopen en een speciale spork bemachtigen. Voorlopig is het officieel alleen voor Disneyland aangekondigd

 • Volgens berichten op social media zou Disney onthuld hebben dat de eerder aangekondigde Avatar-experience zich in Disney California Adventure zal bevinden. Op X schrijft Scott Gustin echter dat er namens Disneyland Resort géén aankondiging is gedaan. Of dit om een vergissing gaat of dat iemand per ongeluk al iets onthuld heeft, is niet duidelijk.
 • De in juli verdwenen speelelementen in Mickey’s Toontown, zijn teruggekeerd naar Goofy’s How-To-Play Yard. De speelelementen verdwenen zonder enige uitleg of reden kort nadat het gebied werd geopend.
 • Het Disney Parks-account op Instagram heeft een filmpje geplaatst van Figment die een bezoek brengt aan de Walt Disney Studios in Burbank. Het is mogelijk een teaser voor de Figment film die in ontwikkeling is bij Point Grey, het productiebedrijf van Seth Rogen.

Bioscoop en Disney+

 • De 20th Century Studios film The Abyss keert (in ieder geval in de Verenigde Staten) terug in de bioscoop. Het gaat hier om een 4K remaster met 32 minuten aan extra content. Regisseur James Cameron heeft hierover een videoboodschap online gezet.
 • Justin Benson en Aaron Moorhead, de nieuwe regisseurs van Daredevil: Born Again, hebben laten weten dat ze nog in een erg vroeg stadium zijn. Ze kijken niet alleen naar de beelden die al gefilmd waren, maar ook naar de Netflix serie en de comics.
 • De seizoensfinale van Loki trok in de eerste drie dagen 11,2 miljoen views. Dat is 3% hoger dan de eerste aflevering van het seizoen. Alleen de seizoensfinale van The Mandalorian trok eerder dit jaar meer kijkers.
 • Voorafgaand aan de drie Doctor Who-specials die zijn gemaakt voor het 60-jarig jubileum van Doctor Who, is er een nieuwe scène aangekondigd als onderdeel van BBC Children in Need, het jaarlijkse liefdadigheidsevenement van de zender. In de speciale scene speelt David Tennant de rol van de Doctor die een mysterieus personage tegenkomt, gespeeld door komiek Mawaan Rizwan.

Disney Cruise Line

Overig nieuws

 • De nominaties voor The Game Awards zijn bekendgemaakt. Star Wars Jedi: Survivor is genomineerd voor Best Action/Adventure Game en Best Performance (Cameron Monaghan als Cal Kestis). En Marvel’s Spider-Man 2 is maar liefst zeven keer genomineerd, waaronder ook voor Game of the Year. De uitreiking is op 7 december.
 • Met de nieuwste AR-ervaring van Verizon, Wish on a StAR, kunnen gebruikers de nachtelijke hemel scannen met hun telefoon, waarna sterrenbeelden worden onthuld die de oprechte wensen van kinderen vertegenwoordigen. Deze AR-ervaring is de nieuwste manier om de aankomende film Wish en de feestdagen te vieren.
 • Liefhebbers van de card game Locarna opgelet: de laatste kaarten van de Rise of the Floodborn reeks zijn nu beschikbaar in de app.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.