Nieuwe trailer voor Obi-Wan Kenobi

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 5 mei 2022.

Nieuws uit de parken

  • Disney heeft meer bekend gemaakt over de operations van Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind nu de openingsdatum nadert. De gewone wachtrij zal nog niet worden gebruikt, tot nader order kun je de attractie alleen beleven via een Boarding Group (de procedure die we inmiddels kennen van andere Disney-attracties die in de afgelopen drie jaar zijn geopend). Er komt ook een Individual Lightning Lane voor de attractie, maar er is nog geen prijs bekend gemaakt.
  • De nieuwe Magicband+ kan interacteren met de gouden Fab 50 standbeelden die te vinden zijn in Walt Disney World. Aanwezigen bij een media evenement kregen alvast een voorproefje.
  • Disney heeft meer informatie bekend gemaakt over de vernieuwde versie van Fantasmic! die binnenkort naar Disney’s Hollywood Studios komt. Zo zal er een nieuwe scène met Moana, Frozen en Aladdin komen. Dit betekent dat de Pocahontas-scène wordt geschrapt. We weten helaas nog niet wanneer deze show weer zal worden opgevoerd.
  • Ter ere van May the Fourth heeft Disney gisteren bekend gemaakt dat Star Wars Launch Bay in Disney’s Hollywood Studios weer open zal gaan voor meet and greets.
  • En weer een update vanaf Avengers Campus in Parijs: de buitenkant van PYM Labs is bijna klaar.

Bioscoop en Disney+

  • Gisteren verscheen op Star Wars Day een nieuwe trailer van Obi-Wan Kenobi. Hierin krijgen we ook al een korte blik op Darth Vader. Tegelijk met de trailer verscheen ook een nieuwe poster. De serie zie je vanaf 27 mei op Disney+.
  • Disney heeft de zesdelige docuserie Light & Magic aangekondigd. Hierin gaan we een kijkje achter de schermen krijgen van Industrial Light & Magic. ILM is onderdeel van Lucasfilm en is verantwoordelijk voor de visuele effecten. De serie is vanaf 27 juli te zien.
  • Gisteren verscheen de laatste aflevering van Moon Knight op Disney+. Het is echter nog niet bekend of er een tweede seizoen komt of niet. Ook Mohamed Diab, regisseur en uitvoerend producent van de serie, weet het nog niet.

Overig nieuws

  • Een nieuw hoofdstuk in de Reedy Creek saga. Een aantal belastingbetalers die in de buurt van Walt Disney World wonen klagen Ron DeSantis aan. Zij beweren dat als het Reedy Creek Improvement District ontbonden wordt, zij te maken krijgen met een schuld van minstens een miljard dollar.
  • Vanaf 25 mei organiseren Disney en Lucasfilm wekelijks Obi-Wan Wednesdays. Op deze dagen zal er steeds nieuwe merchandise onthuld worden. Speelgoedfabrikant Hasbro heeft alvast twee producten bekend gemaakt: de lightsaber van Obi-Wan en de helm van Darth Vader.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.