Nieuwe trailer: The Mandalorian seizoen 3

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 17 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs heeft een nieuw promofilmpje gemaakt voor Avengers Campus waarin de Marvel helden in actie komen na sluitingstijd.
 • Als onderdeel van de samenwerking tussen Disneyland Parijs en Coca-Cola is er een nieuwe commercial. Hierin staat Avengers Campus ook centraal.
 • Kunstenaars Kevin Kidney en Jody Daily hebben voor Disneyland Parijs een nieuw beeldje ontworpen. Deze keer van Timekeeper en Nine-Eye uit Le Visionarium.
 • Jean-Marie Clement verlaat na twee jaar Disneyland Parijs om aan de slag te gaan in Tokyo. Hij was in Parijs verantwoordelijk voor het eten voor de dertigste verjaardag, Avengers Campus en de nieuwe menu’s van Walt’s en Toad Hall.
 • Disneyland Parijs heeft een nieuwe behind the scenes video online gezet. Deze gaat over hoe de koepel in PYM’s Kitchen tot leven is gebracht. Wij houden van BTS videos!
 • De Beacon of Magic show op Spaceship Earth heeft momenteel een eerbetoon aan Figment uit Journey Into Imagination. De aanleiding is het International Festival of the Arts in EPCOT. Tijdens datzelfde festival keert overigens ook het Spin Art Display terug.
 • In Disney’s Animal Kingdom is men begonnen met de opknapbeurt van de Tree of Life. De boom krijgt een schilderbeurt. Ook de Mahajarah Jungle Trek krijgt wat liefde van het park. Overigens zien we ook dat de Aladar fontein (in het DINOSAUR gebied) ook eindelijk weer wordt aangepakt
 • Het gerucht gaat dat de meet & greet in Ariel’s Grotto in Walt Disney World terugkeert. Ariel’s Grotto is al sinds maart 2020 gesloten.
 • Het iconische bordje “You may get wet” uit Splash Mountain is verdwenen. Het lijkt er op dat een bezoeker het meegenomen heeft. De attractie in Walt Disney World is nog maar een week open voordat de transformatie naar Tiana’s Bayou Adventure van start gaat.

Bioscoop en Disney+

 • Vannacht heeft Disney de nieuwe trailer en poster onthuld van The Mandalorian seizoen 3. Ook zijn de regisseurs bekend. Bryce Dallas Howard, Rick Famuyiwa en Carl Weathers keren terug. Nieuwe namen zijn Rachel Morrison (cinematograaf Black Panther), Lee Isaac Chung (regisseur Minari) en Peter Ramsey (regisseur Spider-Man: Into the Spider-Verse).
 • Avatar: The Way of Water heeft in Nederland een mijlpaal bereikt. De film heeft namelijk een hogere omzet dan de eerste Avatar film. The Way of Water heeft tot nu toe 21,2 miljoen euro opgebracht terwijl het eerste deel uit kwam op bijna 19 miljoen euro. Bij Pathé de Munt ontving men op Blue Monday de anderhalf miljoenste bezoeker.
 • Via Empire Magazine zijn meer details bekend gemaakt over Adam Warlock in Guardians of the Galaxy Volume 3 (gespeeld door Will Poulter). Ook de eerste foto van het mysterieuze nieuwe personage Quaz (William Jackson Harper) in Ant-Man and the Wasp: Quantumania.
 • Disney heeft bij de Critics Choice Awards gewonnen in acht categorieën. Het gaat om The Dropout (2), Abbott Elementary (2), The Bear (1), Black Panther: Wakanda Forever (2) en Avatar: The Way of Water (1).
 • De tweede film was ook al zo bijzonder succesvol op Disney+, dus de derde film in de Diary of a Wimpy Kid-reeks gaat er ook komen. Cabin Fever is nu in ontwikkeling.

Overig nieuws

 • Krijgt Disney in Europa weer concurrentie van Universal? Het gerucht gaat dat Universal Parks & Resorts overweegt om Port Aventura in Spanje terug te kopen. Universal was van 1998 tot en met 2004 al eens eigenaar van het themapark.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.