Nieuwe Star Tours avonturen gebaseerd op Ahsoka, Andor en The Mandalorian

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 6 maart 2024.

Nieuws uit de parken

  • Vorig jaar is tijdens Star Wars Celebration in april aangekondigd dat Star Tours: The Adventures Continue nieuwe avonturen zou krijgen. Nu is bekendgemaakt dat het hier om personages en locaties gaat uit de Disney+ series Ahsoka, Andor en The Mandalorian. Vanaf 5 april te beleven in Walt Disney World Resort, Disneyland Resort en Disneyland Paris.
  • CEO Bob Iger heeft tijdens een presentatie bij de Morgan Stanley Technology, Media and Telecom Conference gezegd dat er een Avatar land naar Disneyland Resort komt: “We hebben een op Avatar gebaseerd land, Pandora, in Florida. We gaan een tweede openen in Californië. Dat betekent niet dat we er geen kunnen openen ergens in Azie of Europa.”
  • Tijdens de conference sprak Bob Iger over de 60 miljard dollar die Disney gaat investeren in de parken. Hij zegt dat ze zeven volledige landen kunnen toevoegen wereldwijd.
  • Disneyland Resort Magic Key passen zijn weer in de verkoop. De verkoop is gisteren heropend. Er zijn meerdere soorten passen te koop.
  • Tijdens het D23 evenement Down in New Orleans ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van The Princess and the Frog zal er een voorproefje zijn van Tiana’s Bayou Adventure. Het evenement vindt plaats op 23 maart in New Orleans.
  • Er komt nieuw Encanto entertainment naar Walt Disney World. Disney Live Entertainment is op zoek naar lokaal talent om als host op te treden. Zij moeten kunnen zingen, een verhaal kunnen vertellen en het publiek boeien met hun aanstekelijke en energieke persoonlijkheden.
  • Disney heeft reserveringen geopend voor de heropening van 1900 Park Fare in Disney’s Grand Floridan Resort in Walt Disney World op 10 april. Ook is het menu van het restaurant inmiddels bekend.

Bioscoop en Disney+

  • Na The Mandalorian seizoen 1 en 2, Loki seizoen 1 en WandaVision krijgen nog meer Disney+ Originals een fysieke release. Op 30 april verschijnen Andor, Obi-Wan Kenobi, Moon Knight en The Falcon and the Winter Soldier op 4K UHD en Blu-ray.
  • Bob Iger heeft gezegd dat Disney al een paar projecten heeft gecanceld waarvan ze vonden dat ze niet sterk genoeg waren. Dit als reactie op de tegenvallende box office cijfers van 2023.
  • De releasedatum van het tweede seizoen van Monsters at Work is bekend. Vanaf 5 mei zijn de nieuwe afleveringen te zien op Disney+. Ook is er een trailer verschenen.
  • Komende zomer verschijnt het volgende deel in de Descendants-franchise, genaamd Descendants: The Rise of Red. Disney heeft nu de eerste teaser online gezet.
  • Ter ere van de home video-release van Wish hield Disney op 3 maart een speciaal fan evenement. Een aantal mensen die deze film mogelijk hebben gemaakt, waren aanwezig en deelden voor de vertoning hun favoriete herinneringen aan de film.
  • Daisy Ridley is binnenkort te zien in de film Young Woman and the Sea, gebaseerd op het boek van Glenn Stout. People heeft de exclusieve eerste look van de film, met foto’s die Ridley in karakter en achter de schermen laten zien.
  • Gaat Disney+ eindelijk winstgevend worden? Volgens Bob Iger wel. Hij zegt dat dit in het vierde fiscale kwartaal van dit jaar zal gebeuren. Als dat lukt, komt dat onder andere door duurdere abonnementen en het strenger optreden tegen het delen van accounts.

Overig nieuws

  • Om de zesde verjaardag van MARVEL Strike Force te vieren, krijgen spelers toegang tot nieuwe in-game campagnes, beloningen en een klein beetje Deadpool.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.