Nieuwe privé Star Wars-fotoshoot komt naar Walt Disney World

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 8 januari 2024.

Nieuws uit de parken

  • Binnenkort is het mogelijk om een privé fotoshoot te boeken in Star Wars: Galaxy’s Edge in Disney’s Hollywood Studios. De lokale Batuu Image Specialists (op onze planeet bekend als Disney PhotoPass-fotografen) zullen gepersonaliseerde fotosessies van 20 minuten aanbieden. Deze sessies worden Capture Your Moment genoemd.
  • Op dit moment is Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind de enige attractie in EPCOT die gebruik maakt van een virtuele wachtrij. De regels lijken wel iets aangepast te zijn. Normaal gesproken krijg je een uur om terug te keren naar de attractie. Dit afgelopen weekend was dat twee uur.
  • Tijdens de Walt Disney World Marathon hebben sommige hardlopers en toeschouwers naar eigen zeggen een niet zo magische ervaring gehad door een “agressieve” county sheriff die het evenement in de gaten hield. Toen een van de hardlopers even de route verliet om zijn vrouw een kus te geven, dreigde de county sheriff hem uit de race te verwijderen.
  • In het Disney’s Polynesian Village Resort wordt nog steeds gewerkt aan de toevoeging van een toren speciaal voor de Disney Vacation Club. Men is begonnen aan het zwembad en een Water Activity Area. Mogelijk met een Moana-thema.
  • De nieuwe Star Wars fotolocatie in Discoveryland is klaar. Hier zal Din Djarin (oftewel the Mandalorian) terugkeren samen met Grogu. De officiële Disneyland Paris site is inmiddels geüpdatet.
Foto: Disneyland Paris
  • In Disneyland Paris is het “Partners” standbeeld tijdelijk verwijderd uit het Walt Disney Studios Park nu de herinrichting van het ingangsgebied begint. Als de werkzaamheden klaar zijn, zal het standbeeld terugkeren maar dan op een iets andere plek: voor Studio 1.
  • Altijd mooi om te zien: sneeuw in Disneyland Paris! Het was dit weekend zelfs zo koud dat Spider-Man een lekkere warme hoodie heeft aangetrokken.

Bioscoop en Disney+

  • The Walt Disney Company heeft vijf Golden Globe Awards gewonnen. De Searchlight Pictures film Poor Things won in twee categorieën, namelijk beste film (musical of comedy) en beste actrice in een film (musical of comedy) voor Emma Stone. De FX serie The Bear won in drie categorieën waaronder voor beste serie (musical of comedy). Ayo Edebiri en Jeremy Allen White kregen een Golden Globe voor hun acteerprestaties.
  • Er zijn meer prijzen uitgereikt. The Walt Disney Company heeft namelijk ook verschillende keren gewonnen tijdens de 75ste Creative Arts Emmys. O.a. voor Welcome to Wrexham, Star Wars: Visions, Beauty and the Beast: A 30th Celebration en Dancing with the Stars.
  • De Disney+ serie American Born Chinese is na één seizoen al gecanceld. Volgens bronnen van Variety zou Disney tevreden zijn geweest met de creativiteit van de serie, maar keken er te weinig mensen om groen licht te geven aan een tweede seizoen.
  • In sommige landen was de serie al in november te zien, maar nu is ook bekend wanneer we in Nederland kunnen gaan kijken naar The Artful Dodger. De serie is vanaf 17 januari te zien op Disney+.
  • Searchlight Pictures heeft een 22 minuten durende behind the scenes special online gezet over All of Us Strangers. De Nederlandse releasedatum is 25 januari, maar de film is aanstaande woensdag al te zien in de Pathé bioscopen tijdens hun maandelijkse Pride Night.

Overig nieuws

  • Cindy Morgan is op 69-jarige leeftijd overleden. Onder Disney liefhebbers was ze vooral bekend als Lora/Yori in TRON. Ook speelde ze in de voor televisie gemaakte film The Return of the Shaggy Dog, geproduceerd door Walt Disney Television.
  • Op 4 mei is het dit jaar niet alleen dodenherdenking en Star Wars Day maar ook Free Comic Book Day. Marvel komt die dag met vijf titels: Spider-Man & The Ultimate Universe #1, Blood Hunt/X-Men #1, Marvel’s Voices #1, Spidey & His Amazing Friends #1 en Star Wars/Darth Vader #1. Het is voor het eerst dat Marvel een Star Wars comic uitbrengt ter gelegenheid van Free Comic Book Day.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.