Nieuwe acteurs voor Nederlandse Frozen musical bekend

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 28 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Mickey en Minnie hebben hun nieuwe fantastische outfits onthuld voor het speciale Dreaming of Fantasy Springs-evenement vanaf april. Het Dreaming of Fantasy Springs-evenement in Tokyo DisneySea loopt van 9 april tot 30 juni, met speciale decoraties, merchandise en eten.
Bron: WDW News Today
 • Groot nieuws voor alle foodies, want het aanbod aan eten in Fantasy Springs is naar buiten gebracht: In het Frozen Kingdom zullen twee restaurants zijn: Oaken’s OK Foods en Royal Banquet of Arendelle. De restaurants bieden gerechten zoals Oaken’s Yoo-Hoo Bread en hebben een interieur dat is geïnspireerd op scènes uit de Frozen-films.
 • The Snuggly Duckling wordt het restaurant van Rapunzel’s Forest, gelegen nabij de toren van Rapunzel. Het menu omvat onder andere de Duckling Dream Burger, Fried Shrimp Burger en de Rapunzel’s Magic Milk Tea.
 • In Peter Pan’s Never Land zal Lookout Cookout, een restaurant, en een popcornkar beschikbaar zijn. Hier zullen unieke snacks worden aangeboden, waaronder onder andere Roast Beef Popcorn en de Lost Kids Snack Box.
 • Nieuwe concept art en een video onthullen de scènes en volledige lay-out van de allereerste Tinker Bell-attractie in een Disney park. Tinker Bell’s Busy Buggies komt naar Peter Pan’s Never Land, onderdeel van de Fantasy Springs-uitbreiding in Tokyo DisneySea. De attractie neemt gasten mee door Pixie Hollow in alle vier seizoenen, met levensgrote sets voor een feeërieke ervaring. De wachtrij en het ritdecor zijn op grootse schaal ontworpen, waarbij zelfs de marquee lijkt geschreven met stokken en bloemen op een grote rots.
Bron: WDW News Today
 • In juni opent een tentoonstelling ter ere van de opening van Fantasy Springs. Te zien in Ikspiari, onderdeel van het Tokyo Disney Resort, met exclusieve displays die de emoties en verhalen van Disney fantasieën belicht. Exacte openingstijd is nog niet bekend.
 • Flink wat prijswijzigingen binnen de diverse Disney-parken: Disney World Resort Hotels verhogen de prijzen voor valet parking. De tarieven variëren afhankelijk van het hotel en seizoen, met stijgingen tot $50 per nacht. Het Disney Dining Plan wordt in 2025 duurder, met prijsstijgingen voor alle niveaus van het plan. Deze verhogingen komen door de stijgende kosten van voedsel en operationele uitgaven. En de ticketprijzen voor Walt Disney World zijn opnieuw gestegen. Deze verhoging volgt op eerdere prijsstijgingen en komt voort uit de toenemende populariteit van de parken en de gestegen operationele kosten.
 • Tijdens een recent bezoek van BlogMickey aan het Magic Kingdom zagen zij testritten voor de aankomende attractie Tiana’s Bayou Adventure. Deze testen lijken nu op volle snelheid te gaan, wat wijst op een mogelijke opening in de komende maanden. Disney heeft zelf aangekondigd dat dit in de zomer zal zijn.
 • Voor het aanstaande 2024 EPCOT Flower & Garden Festival is gisteren een geheel nieuwe topiary-display in Wish-thema geïnstalleerd bij de hoofdingang van het park, met Asha, Star en Valentino.
Bron: BlogMickey
 • Mocht je van plan zijn tijdens het Flower & Garden Festival een bezoek brengen aan EPCOT kan je nu alvast de plattegrond van het evenement bekijken om je bezoek voor te bereiden. Deze plattegrond is ook te vinden op verschillende borden in het park.
 • De familie van Dr. Kanokporn Tangsuan klaagt de Disney Parks and Resorts en Raglan Road Irish Pub aan na haar overlijden door een ernstige allergische reactie. Ze beweren nalatigheid in het omgaan met haar dieetbeperkingen, wat leidde tot een fataal incident.
 • In Disney World zijn grote noodgevallen zeldzaam, maar kunnen gebeuren, zoals het evacueren van een gebied gisteren in EPCOT. The Land Pavillion, met restaurants en attracties, werd geëvacueerd vanwege brandalarmen. Na heropening kregen geëvacueerde bezoekers een compensatie. Cast Members blijven terughoudend over details rondom deze evacuatie.

Bioscoop en Disney+

 • Disney+ heeft de releasedatum voor de animeserie The Fable aangekondigd. De wereldwijde lancering op de streamingdienst staat gepland voor 7 april. Dit is de nieuwste samenwerking tussen Disney en het Japanse Kodansha. The Fable volgt een legendarische huurmoordenaar genaamd Fable, die gedwongen wordt een jaar lang geen moorden te plegen.
 • FX’s Shōgun is gisteren officieel in première gegaan, met een bijbehorende podcast genaamd Shōgun: The Official Podcast. De serie wordt besproken door makers, cast en crew, inclusief de real-life geschiedenis die het inspireerde.
 • De sterren van Percy Jackson and the Olympians bespreken hun ervaringen in een nieuwe video van Disney+. Tijdens “Campfire Questions” beantwoorden Walker Scobell, Leah Sava Jeffries en Aryan Simhadri vragen over hun ervaringen en rollen in de serie.
 • Actrice en muzikant Amandla Stenberg vertelt in een interview met Magazine C over haar opkomst van kindster tot stem van Generatie Z terwijl ze de Star Wars-galaxy betreedt. Ze is nerveus, maar kon de rol in de Disney+ serie The Acolyte niet weigeren. Stenberg speelt in de prequel-reeks een Jedi-trainee.
 • Ahmed Best, meest bekend van zijn vertolking als Jar Jar Binks, heeft onthuld dat hij aan een nieuw Star Wars-project werkt. “Just when I thought I was out, they pull me back in.”, aldus Ahmed Best. Aangezien hij Activision tagt in het bericht kan het wel eens over een nieuwe game gaan.
 • Eugene Levy sluit zich aan bij seizoen 4 van Only Murders in the Building. Hij krijgt een terugkerende rol, zijn eerste vaste televisierol sinds Schitt’s Creek. Let op: het bronartikel bevat een spoiler voor het derde seizoen.
 • Tammy Blanchard, Emmy Award-winnares, voegt zich bij de cast van Ryan Murphy’s nieuwe serie voor FX, American Sports Story. De serie vertelt het verhaal van NFL-superster Aaron Hernandez en is gebaseerd op de podcast Gladiator: Aaron Hernandez and Football Inc.

Disney Cruise Line

 • De Disney Cruise Line kondigt een nieuw beeldhouwwerk aan voor de Disney Treasure, met Disney Legende Rolly Crump in de Haunted Mansion Parlor. Het beeld, geinspireerd op Crump, viert zijn bijdragen aan Disney Parks en zal zijn unieke humor uitstralen.
Bron: BlogMickey

Overig nieuws

 • Vandaag heeft Stage Entertainment Nederland bekendgemaakt dat naast Vajèn van den Bosch en Nienke Latten de volgende acteurs te zien zijn in Frozen de Musical: Naidjim Severina (Kristoff), Tristan van der Lingen (Hans), Steven Roox (Olaf), Jorge Verkroost (Graaf van Wesselland) en Matthijs Pater en Nicholas Li (Sven).
 • Disney publiceerde een nieuwe “Fact vs. Fiction”-pagina op zijn Vote Disney-website die beweringen van Nelson Peltz en Trian Fund Management weerlegt. Disney gaat hierbij specifiek in op de staat van dienst van Peltz en Jay Rasulo’s verouderde perspectief op de media-industrie.
 • Oude log-stijl cabines van Disney’s Fort Wilderness Resort worden verkocht op Facebook voor $49,900. De nieuwe DVC-cabines vervangen ze, me nadruk op energie-efficiëntie en behoud van het thema.
 • Disney-CEO Bob Iger zal op de Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference op dinsdag 5 maart deelnemen aan een Q&A sessie.
 • In mei 2023 heeft het Central Florida Tourism Oversight District een rechtszaak geopend tegen Walt Disney World over een ontwikkelingsovereenkomst en beperkende bedingen die het District als nietig beschouwde. De zaak volgde op een wetgevende bevindingen document van april 2023, waarin het District stelde dat de contracten onjuist waren. Het District beweert dat de voorgaande contracten niet geldig zijn en probeert een rechter te vinden die dit bevestigt.
 • Regal Robot heeft nieuwe replica’s aangekondigd van de iconische Sankara Stones uit Indiana Jones and the Temple of Doom. Beschikbaar als set van drie voor $699 of los voor $299. De replica’s zijn gebaseerd op de filmprops zonder verlichting en wegen elk meer dan een pond. Deze Sankara Stones zijn te koop vanaf 5 maart.
 • Het Sundance Instituut en The Walt Disney Company kondigen de eerste groep van het Sundance Institute | The Walt Disney Company Muslim Artist Fellowship aan. Het programma biedt vier geselecteerde moslimkunstenaars een jaar lang professionele en financiële ondersteuning, inclusief een onbeperkte subsidie van $15,000 per kunstenaar, evenals persoonlijke begeleiding en exclusieve netwerkmogelijkheden.
 • Arcade1Up en Marvel slaan opnieuw de handen ineen voor een uniek X-Men ’97 arcadespel met moderne twist, geïnspireerd op de Marvel Animation-serie die op 20 maart op Disney+ verschijnt. Pre-orders zijn nu beschikbaar met legendarische titels zoals Marvel vs. Capcom 2 en Marvel Super Heroes.
Bron: Laughing Place

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.