Nieuwe Marvel dinnershow met Groot aan boord van de Disney Treasure

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 28 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • In een nieuw document heeft Hong Kong Disneyland bevestigd dat ze door gaan met de meerjarige uitbreiding, inclusief vernieuwde attracties en een Marvel themagebied. Aangenomen wordt dat Hong Kong Disneyland, net als Avengers Campus in Disney California Adventure, de Avengers Multiverse attractie met King Thanos gaat krijgen. Voor Hong Kong werd, net als voor Disneys California Adventure, in 2019 een quinjet attractie aangekondigd maar in Anaheim werd deze al gecancelled.
 • In Parijs krijgt het Walt Disney Studios Park natuurlijk een nieuwe naam: Disney Adventure World. Op Studio 1 is het logo nu vervaagd, waarschijnlijk zodat de façade een likje verf kan krijgen.
 • Ook al eindigt Pixar Fest op 4 augustus, de vuurwerkshow Together Forever – A Pixar Nighttime Spectacular zal te zien blijven tot en met 22 augustus. Vanaf 23 augustus is vervolgens Halloween Screams te zien.
 • Disney heeft de openingstijden vrijgegeven voor Tiana’s Bayou Adventure, dat vandaag officieel opengaat voor gasten in Walt Disney World. De attractie is open van 8 uur ‘s ochtends tot 11 uur ‘s avonds, zonder Extended Evening Hours of Early Entry voor gasten die onside verblijven.
 • Een vrouw heeft een man ervan beschuldigd haar achterwerk te hebben vastgegrepen tijdens de stretching room voorshow van The Haunted Mansion in het Magic Kingdom. Ze denkt niet dat het per ongeluk gebeurd is, omdat de man van middelbare leeftijd haar achterwerk meerdere seconden aangeraakt heeft. Uiteindelijk is de verdachte niet gevonden of gearresteerd.

Bioscoop en Disney+

 • Een aantal Marvel films heeft sinds kort ook IMAX Enhanced geluid op Disney+. In onderstaand filmpje wordt besproken hoe belangrijk geluid is voor MCU films en hoe bijzonder het is dat dit nu ook in de woonkamer beschikbaar is.
 • Pixar heeft op Instagram behind-the-scenes filmpjes gedeeld van stemacteurs Phyllis Smith en June Squib tijdens hun werkzaamheden voor Inside Out 2. In de film zijn zij respectievelijk te horen als Sadness en Nostalgia.
 • In de Daily Disney Roundup van gisteren deelden we dat Disney+ werkt aan een serie gebaseerd op de boekenreeks The Kane Chronicles van schrijver Rick Riordan. Nu blijkt dat er wel gesprekken geweest zijn met Disney, maar dat er (nog) geen deal gesloten is.
 • Volgende maand start het tweede seizoen van de Marvel animatieserie Hit-Monkey op Hulu. Gisteren verscheen de trailer.
 • Een grote concurrent voor Disney+ is YouTube. Disney zou volgens een gerucht overwegen om door gebruikers gegenereerde inhoud toe te voegen aan Disney+. Bijvoorbeeld reviews van Disney+ series en de parken verschijnen nu op YouTube, maar Disney zou die wellicht graag terugzien op hun eigen streamingdienst.

Disney Cruise Line

 • Wie straks aan boord van de Disney Treasure verblijft, kan een volledig nieuwe Marvel dinnershow bezoeken bij Worlds of Marvel. Deze is gebaseerd op Guardians of the Galaxy en gaat Marvel Celebration of Heroes: Groot Remix heten. Naast de nieuwe show kunnen gasten ook Avengers: Quantum Encounter beleven. Die show debuteerde op de Disney Wish.
 • Naast deze nieuwe Marvel dinnershow zal ook een gloednieuwe lounge deel uitmaken van het aanbod van de Disney Treasure. Deze gaat Scat Cat Lounge heten en is gebaseerd op The Aristocats uit 1970.

Overig nieuws

 • Op 1 augustus verschijnt de remaster van de game Star Wars: Bounty Hunter op Nintendo Switch. In dit klassieke third-person actie-avontuur speel je als Jango Fett, ingehuurd om een ​​gestoorde Dark Jedi te vangen. Gisteren verscheen de Announcement Trailer.
 • San Diego Comic-Con komt er weer aan en traditiegetrouw komt speelgoedfabrikant dan met exclusieve action figures. Voor Marvel gaat het om Death’s Head en voor Star Wars gaat het om Darth Maul met Sith speeder.
 • Er komt deze zomer een samenwerking tussen Disney en Batavia Stad. In Mickey’s Experience Hub kom je verschillende elementen tegen: een selfie zone, een patch station en een TV lab. Ook is er een Mickey & Friends speurtocht.
 • Binnenkort kan men in Londen de circusshow Come Alive! The Greatest Showman Circus Spectacular bezoeken. Deze is gebaseerd op de musicalfilm The Greatest Showman uit 2017 en wordt geproduceerd door 20th Century Studios en Disney. Op 5 augustus beginnen de repetities en de première staat gepland voor oktober.
 • Geen nieuws, maar wel leuk voor het weekend: Disney Legend Steve Martin werd tijdens zijn bezoek in Disneyland niet herkend toen hij met een familie in de lift stapte. Hij zet dit zelf op Instagram. Wat men wel herkende was zijn pet met het Wordle logo.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe Weekly Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.