Nieuwe kwartaalcijfers bekend

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 9 november 2022.

Nieuws uit de parken

 • Tropische storm Nicole is in aantocht en dus neemt Disney maatregelen. De Extended Evening Hours in het Magic Kingdom zijn voor vanavond gecanceld. Op 10 november zijn de waterparken en de minature golf locaties gesloten.
 • Dit alles doet natuurlijk denken aan orkaan Ian van nog niet zo lang geleden. De sluitingen van toen hebben Disney 65 miljoen dollar gekost.
 • Gisteravond was de eerste Mickey’s Very Merry Christmas Party in het Magic Kingdom. Het was wat regenachtig, maar dat hield weinig gasten tegen om op tijd in de rij te gaan staan. De Event Guide Map van dit jaar laat meer zien over de verschillende snacks en shows van het evenement.
 • Onderdeel van Mickey’s Very Merry Christmas Party is dat Space Mountain een kerstoverlay heeft gekregen. Je kunt de beelden bekijken bij Laughing Place.
 • Tokyo Disney Resort viert vanaf 15 april 2023 de veertigste verjaardag. Voor deze gelegenheid krijgen Mickey & Friends nieuwe kostuums.
 • De nieuwe avondshow Believe! Sea of Dreams is in premiere gegaan in Tokyo DisneySea. De meeste reacties zijn lovend, zowel over de muziek als de nieuwe technieken die in de show worden gebruikt.
 • Disneyland Parijs had te maken met een grote storing waardoor de betaalsystemen plat lagen. Hierdoor ontstonden lange rijen bij de pinautomaten.

Bioscoop en Disney+

 • Disney en Lucasfilm zijn actief bezig met het ontwikkelen van een Indiana Jones serie voor Disney+. Ze zijn nog op zoek naar een schrijver voor het project dus er zijn nog geen plotdetails bekend.
 • Shawn Levy gaat een Star Wars film regisseren. Hij zal daarmee beginnen zodra hij klaar is met de Deadpool 3 en het laatste seizoen van Stranger Things. Vlak na dit nieuws werd bekend dat de Star Wars film van J.D. Dillard niet meer door gaat.
 • Vorige week werd bekend dat Disney en de BBC een deal hebben gesloten voor de serie Doctor Who. Nu is bekend dat het niet alleen om een distributiedeal gaat. Disney is ook creatief betrokken bij de serie waardoor het budget een stuk hoger is.
 • Vanaf vandaag is Black Panther: Wakanda Forever te zien in de bioscoop. En de verwachting is dat het een groot succes zal worden. In het eerste weekend zou de film wereldwijd wel eens tussen de 355 en 365 miljoen dollar kunnen opbrengen.
 • In een nieuwe featurette worden twee karakters uit Strange World voorgesteld. Het gaat om Splat en Legend.

Overig nieuws

 • The Walt Disney Company heeft gisteravond haar cijfers voor het vierde kwartaal en het hele fiscale jaar 2022 (wat voor Disney van oktober tot eind september loopt). Het bedrijf meldt een totale omzet van $82 miljard. Disney Parks bracht zo’n $28 miljard aan omzet binnen. Het nieuws over deze cijfers zorgde voor een drop van de prijs van het aandeel van Disney, waarmee het voor de tweede keer dit jaar onder $100 terecht kwam. Ook de cijfers van Disney+ van het laatste kwartaal zijn binnen, het bedrijf haalde zo’n 12,1 miljoen nieuwe abonnees binnen.
 • DLP Report bespreekt de cijfers vanuit het oogpunt van Parijs, waar opnieuw groei te melden is. De internationale groei wordt vooralsnog afgeremd door de situatie in Shanghai.
 • De kinderpostzegelactie van Donald Duck is fors succesvoller dan die van vorig jaar: de actie leverde 9 miljoen euro op.
 • We spraken eerder al over de tropische storm die op dit moment op Florida afkomt. MCO Airport, de grootste luchthaven in Orlando, heeft aangekondigd vanaf woensdagmiddag de commerciële vluchten te onderbreken tot de storm voorbij is.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.