Nieuwe functie in Disneyland Paris voor Imagineer Michel den Dulk

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 13 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • Een nieuwe functie voor Michel den Dulk: De Nederlandse Imagineer is aangesteld als de nieuwe Vice President, Portfolio Creative Director voor Walt Disney Imagineering in Disneyland Paris. Dit wijst er mogelijk op dat Tom Fitzgerald het resort gaat verlaten. Op X laat Imagineer Eddie Sotto weten vertrouwen te hebben in Den Dulk, mede omdat hij Europees is.
 • Er is eindelijk een openingsdatum voor Tiana’s Bayou Adventure! Walt Disney World heeft namelijk aangekondigd dat de attractie in het Magic Kingdom op vrijdag 28 juni zal openen. Meer informatie over previews voor jaarpashouders, Disney Vacation Club leden en Cast Members wordt op 14 mei verwacht.
 • Het gerucht blijkt waar: er is een einde gekomen aan de character flotillas in Disney’s Animal Kingdom. De karakters hebben weer vaste grond onder hun voeten. Gasten kunnen bijvoorbeeld Pocahontas ontmoeten in de Oasis en Goofy of Pluto in de buurt van Chester & Hester’s Dino Treasures.
 • Er is een nieuwe Holocron beschikbaar in Galaxy’s Edge in Disneyland en Walt Disney World en die hint mogelijk naar de toekomstige Star Wars film over Rey Skywalker. Gasten kunnen kyber kristallen kopen die, wanneer ze in de Holocron worden geplaatst, dialogen genereren van verschillende Star Wars personages. Bij de gele kyber kristal (consistent met haar lightsaber aan het einde van The Rise of Skywalker) is de stem van Rey te horen.
 • Volgens bronnen van BlogMickey gaat Walt Disney World binnenkort alle MagicBand 1.0 devices uitschakelen. Deze werd in 2016 vervangen voor een 2.0 versie en sinds 2021 kennen we de MagicBand+.
 • Drie demonstranten zijn op zaterdag 11 mei gearresteerd nadat ze het verkeer op de I-4 hadden geblokkeerd, waaronder een populaire afrit naar Walt Disney World. De demonstatie was ter ondersteuning van Palestina.

Bioscoop en Disney+

 • Kingdom of the Planet of the Apes is inmiddels verschenen in de bioscoop en was meteen de best bezochte film van het weekend. Dit meest recente deel in de iconische Planet of the Apes franchise had een wereldwijde opbrengst van 129 miljoen dollar. En ook nog een leuk feitje: de Nederlandse animator Laura Korver is mede verantwoordelijk voor het tot leven brengen van de apen in deze film.
 • Sigourney Weaver is in gesprek met Lucasfilm voor een rol in de Star Wars film The Mandalorian & Grogu. De verwachting is dat de opnames van deze film dit jaar nog van start zullen gaan. Weaver is met haar rollen in Alien en Avatar geen vreemde in de wereld van science fiction.
 • Afgelopen vrijdag is de kaartverkoop begonnen (alleen voor mensen die zich aangemeld hebben) voor de speciale vertoning van aflevering 1 en 2 van The Acolyte bij vijf Pathé bioscopen: Tilburg Stappegoor, Amsterdam Noord, Utrecht Leidsche Rijn, Schiedam en Nijmegen. Ook is er een promo verschenen van deze Star Wars serie die focust op een gevecht tussen Jedi Master Indara (Carrie-Anne Moss) en Mae (Amandla Stenberg).
 • Na enige speculatie lijkt het er op dat we een tweede seizoen krijgen van de populaire FX serie Shōgun. Volgens Deadline heeft Hiroyuki Sanada getekend om de rol van Lord Yoshii Toranaga te blijven spelen.
 • Marvel Studios heeft een DMCA (Digital Millennium Copyright Act) dagvaarding uitgevaardigd om te ontdekken wie er achter het sociale media-account zit dat verschillende Marvel leaks heeft gepost, waaronder een pre-release afbeelding van Captain America: Brave New World.

Overig nieuws

 • Gisteravond verscheen Idina Menzel in de Disney Night uitzending van American Idol om een mijlpaal prestatie in ontvangst te nemen. ‘Let it Go’ uit Frozen heeft namelijk de Diamond status bereikt. Dat betekent dat er tien miljoen exemplaren zijn verkocht. Het is de eerste keer dat dit met een Disney liedje gebeurt.
 • Marvel heeft een eerste blik gedeeld op The Infinity Saga – Captain America: The First Avenger – The Art of the Movie voordat deze op 14 mei uitkomt. Het boek bevat onder andere concept art, tekeningen, filmstills en storyboards.
Concept art: Ryan Meinerding

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.