Nieuwe concept art van het Pixar Place Hotel

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 26 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disney’s Paradise Pier Hotel in Disneyland Resort ondergaat momenteel een transformatie. Het krijgt ook een nieuwe naam: Pixar Place Hotel. Disney heeft nieuwe concept art en andere details naar buiten gebracht.
 • Volgens een artikel van The Wrap heeft Bob Iger er bij de Galactic Starcruiser voor gekozen om geen herthematisatie (gebaseerd op The Mandalorian) of andere opties toe te passen. In plaats daarvan koos hij voor sluiting.
 • De buitenkant van Mission: SPACE in EPCOT krijgt een opknapbeurt. De façade was door het zonlicht beschadigd geraakt. Cast Members weten niet hoe lang de opknapbeurt zal duren.
 • Over een paar dagen begint Pride Month. Naast merchandise zijn er dan ook speciale eten en drinken items verkrijgbaar in de parken. Het Disney Parks Blog heeft een overzicht.
 • De Cable Car Bake Shop in Disneyland Parijs is heropend. Er zijn nu baksels verkrijgbaar die bereid zijn met Kiri kaas. De locatie is om die reden ook een klein beetje aangepast qua design.

Bioscoop en Disney+

 • De opnames van de Marvel Studios film Thunderbolts zijn uitgesteld vanwege de schrijversstaking. De opnames zouden eigenlijk over drie weken beginnen in Atlanta. In de afgelopen dagen zijn ook de opnames van de serie Wonder Man gestopt. Het plan is om verder te gaan zodra de staking voorbij is.
 • One Take News meldt dat Temuera Morrison te zien zal zijn in de Star Wars serie Ahsoka als Captain Rex. Het is niet bekend of hij ook nog andere klonen zal vertolken in de serie. Morrison keerde in recente jaren al terug in Star Wars als Boba Fett in The Mandalorian en The Book of Boba Fett.
 • Disney heeft aangekondigd dat Kizazi Moto: Generation Fire vanaf 5 juli te zien is op Disney+. Het is een collectie van geanimeerde shorts van makers uit Egypte, Kenia, Nigeria, Zuid-Africa, Oeganda en Zimbabwe
 • In seizoen 3 van Only Murders in the Building zit mogelijk een musical aflevering. Het nieuws komt van liedjesschrijvers Marc Shaiman en Scott Wittman: “We’ve worked on the next season of Only Murders in the Building. We’re not allowed to say anything more than that, but you could probably do that math.”

Overig nieuws

 • Disney en Comcast zijn het nog niet eens over de toekomst van Hulu. Disney bezit momenteel tweederde van de streamingdienst en kan Comcast dwingen hun deel aan hen te verkopen. Comcast kan Disney ook dwingen hun deel te kopen. Maar over de waarde daarvan verschillen de twee bedrijven van mening. Comcast vindt bijvoorbeeld dat Disney het merk Hulu beschadigd heeft door het niet internationaal te lanceren.
 • In de juridische strijd tussen Disney en gouverneur Ron DeSantis heeft die laatste geprobeerd een rechter te laten diskwalificeren. Disney heeft nu gereageerd op dat verzoek.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.