Eyes of Wakanda animatieserie in 2024 te zien op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 13 december 2023.

Nieuws uit de parken

 • Op 6 juni 2024 opent Tokyo DisneySea het Fantasy Springs-uitbreidingsgebied met het nieuwe Fantasy Springs Hotel. De gasten van het hotel, bestaande uit Grand Chateau en Fantasy Chateau, krijgen de kans dankzij het 1-Day Passport: Fantasy Springs Magic om gegarandeerd toegang te krijgen tot Fantasy Springs. Deze pas biedt flexibele toegang tot het park en attracties zonder vooraf een tijdslot te reserveren. Andere toegangsopties zijn Disney Premier Access en de Standby Pass.
 • Het onderhoud van de World of Color – ONE show in Disney California Adventure, oorspronkelijk gepland van 7 januari tot en met 29 februari 2024, is verkort tot nog maar 11 dagen vanwege een gebrek aan avondentertainment. Het keert nu al terug op 19 januari 2024.
 • Disney’s Blizzard Beach sloot gisteren vroegtijdig vanwege koud weer, na slechts twee uur open te zijn geweest. Lage temperaturen, onder de 60 graden Fahrenheit (15 graden Celsius), dwongen de sluiting, terwijl het park normaal gesproken geopend zou zijn tot 17.00 uur.
 • Walt Disney World en Disneyland Resort Cast Members vierden het holiday seizoen met een speciale 5K-run. Onderstaande video toont Cast Members die door de parken rennen, van Disneyland tot Walt Disney World.
 • Disney heeft het verhaal gedeeld van de 11-jarige Make-A-Wish-deelnemer Ross, wiens droom het was om de Incredicoaster te ervaren. Ross, die uit New York komt en gediagnosticeerd is met leukemie, kreeg zijn wens vervuld door een exclusieve blik achter de schermen bij Walt Disney Imagineering. Hij mocht het Imagineering hoofdkantoor bezoeken en ontmoette de mensen achter de magie, voordat hij eindelijk zijn langverwachte rit op de Incredicoaster maakte.
 • Sommige “volwassen” mensen blijken zich toch niet te kunnen gedragen: waar gisteren al een vrouw moeite had met Spaans sprekende mensen in het Disneyland Resort, is nu een groep gasten uit de Soarin‘-wachtrij in EPCOT verwijderd nadat ze voordrongen en luid scheldend andere gasten lastigvielen.
 • Wanneer het Disneyland Hotel in Parijs heropent op 25 januari 2024, kan iedereen ouder dan drie jaar een koninklijke transformatie ervaren die een sprookje waardig is, compleet met haar, make-up, kostuum, accessoire en fotoshoot door een professioneel fotograaf, afhankelijk van de gekozen optie. Je kan je plekje voor deze ervaring boeken via de officiele Disneyland Paris-app, vanaf vandaag voor gasten van het Disneyland Hotel en vanaf 20 december voor iedereen.
Bron: ED92

Bioscoop en Disney+

 • Flink wat nieuws vanuit Marvel Studios tijdens een previewevent van het tweede seizoen van What If…?: De nieuwe animatieserie Eyes of Wakanda zal in 2024 te zien zijn op Disney+ en een hernoeming van Spider-Man: Freshman Year naar Your Friendly Neighborhood Spider-Man, ook die verschijnt in 2024 op Disney+. Tevens is seizoen 3 van What If…? bevestigd. De 2024 MCU-line-up omvat nu Echo, X-Men 97′, Friendly Neighborhood Spider-Man, Deadpool 3, Agatha: Darkhold Diaries en Eyes of Wakanda.
 • De eerste posters van Madame Web zijn onthuld. In deze spannende thriller van Sony Pictures, die zich afspeelt in de wereld van Spider-Man, speelt Dakota Johnson de rol van Cassandra Webb, een paramedicus in Manhattan die helderziende krachten heeft. De film is te zien vanaf 14 februari 2024 in de bioscoop.
 • Disney verliest op 1 januari 2024 de auteursrechten op de animatieshort Steamboat Willie. Hoewel het origineel publiek domein wordt, behoudt Disney het handelsmerk op Mickey Mouse en blijft het bescherming genieten voor latere versies.
 • Disney+ heeft de première aangekondigd van de zesdelige documentaireserie Choir over het Detroit Youth Choir. Alle afleveringen zullen op 31 januari op Disney+ verschijnen en volgen het koor na hun optreden in America’s Got Talent in 2019. Het is nog onbekend of deze documentaireserie ook in Nederland verschijnt.
 • Drie nieuwe Lego Star Wars-shorts zijn uitgebracht om het feestseizoen te vieren. De verhalen draaien om traditionele vieringen en Life Day, met Chewbacca, Yoda en feestende Imperials. Deze shorts zijn te zien op YouTube.
 • James Cameron heeft onthuld dat Avatar 3 op schema ligt voor release in december 2025. De film, samen met delen van Avatar 4, werd gelijktijdig opgenomen om continuïteit te waarborgen. Cameron benadrukt dat de focus ligt op diepgaandere personages en een epische reis over meerdere films. Avatar 5 wordt verwacht in december 2031, 22 jaar na de originele film.

Overig nieuws

Bron: Laughing Place
 • Auteur Cait Corrain heeft toegegeven dat ze met verschillende accounts andere auteurs (voornamelijk auteurs van kleur) negatief heeft beoordeeld op Goodreads na een mentale inzinking. In eerste instantie probeerde ze de schuld af te schuiven op ene “Lilly”, een overijverige “Reylo” fan (Corrain begon haar carrière met het schrijven van Star Wars fanfiction over Rey en Kylo Ren oftewel “Reylo”). Del Rey Publishing, tevens de uitgeverij van Star Wars boeken, zegt dat ze Corrain’s debuut A Crown of Starlight niet meer gaan uitbrengen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.