Nieuw seizoen Doctor Who vanaf 11 mei op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 18 maart 2024.

Nieuws uit de parken

  • De bouwhekken rond de Worlds of Pixar-backdrop in het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris zijn verdwenen. Echter is de renovatie nog niet afgerond. Er zijn nog steeds beschadigingen te zien.
  • Ondertussen is het werk aan Pays des Contes de Fées en Casey Jr. begonnen. Beide zijn voor een onbekend aantal maanden gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden en de vervanging van twee scènes.
  • Een nieuwe brailleplattegrond heeft zijn debuut gemaakt in Disney’s Animal Kingdom. De nieuwe plattegrond bevindt zich op Discovery Island, vlakbij de cadeauwinkel Island Mercantile, en heeft een vereenvoudigd ontwerp, afwijkend van een uiterlijk dat meer op de parkplattegrond leek.
  • Disney’s Typhoon Lagoon is gisteren weer open gaan. Dat betekent dat Disney’s Blizzard Beach, het andere waterpark van Walt Disney World Resort, nu gesloten is voor een opknapbeurt. Sinds de coronapandemie is altijd een van de waterparken gesloten.
  • Volgens nieuw vrijgegeven sheriff-documenten wordt een man beschuldigd van het stelen van contant geld en een telefoon op kerstavond in het Magic Kingdom.
  • Zangeres en acteur Queen Latifah beleefde een magische dag in het Walt Disney World Resort. De ster werd gespot terwijl ze danste en lachte met prinses Tiana en Louis uit Disney’s The Princess and the Frog.
  • Patrick Warburton, bij Disney-fans bekend als Chief Flight Attendant van Soarin’, verraste onlangs gasten die stonden te wachten om aan boord te gaan van Soarin’ Over California in Disney California Adventure. De safety spiel video met Warburton wordt al meer dan 20 jaar voor gasten afgespeeld.
  • Deze lente, vanaf 1 aparil, komt er nieuwe Duffy & Friends merchandise naar Tokyo Disney Resort. Ook zal er een Duffy & Friends souvenir menu te koop zijn.

Bioscoop en Disney+

  • Disney Branded Television en BBC hebben de premièredatum bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen van Doctor Who. Op 11 mei verschijnt de premièreaflevering op Disney+. Voor Nederland en België zal dat om 1 uur ‘s nachts zijn. Er is ook een korte teaser verschenen en aanstaande vrijdag zal een volledige trailer verschijnen.
  • Marvel executive Brad Winderbaum heeft bevestigd dat een project gebaseerd op het populaire personage Nova zich in vroege ontwikkeling bevindt. Ook heeft Winderbaum over de serie Ironheart gesproken. Die is uitgesteld omdat Disney de releases meer wil spreiden. De extra tijd wordt gebruikt om de serie beter te maken.
  • Acteur Aaron Pierre zal niet meer te zien zijn in de MCU film Blade. Hoewel hij nooit officieel bevestigd is door Marvel, lijkt het erop dat het script van de film drastische veranderingen heeft doorstaan.
  • Met de release van X-Men ’97 aanstaande woensdag, is de promotiemachine nu op volle kracht. Er is namelijk een nieuwe promo en een fragment verschenen.
  • Het is al bekend dat Star Wars: Episode I – The Phantom Menace terug zal keren naar de bioscoop. En voorafgaand zou er wel eens een preview kunnen zijn van de Disney+ serie The Acolyte. Nu gaat ook het gerucht dat de complete originele trilogie en de prequel trilogie een 4K re-release krijgen in de bioscoop. Het is nog wel even afwachten of deze re-releases ook naar Nederland en België komen.
  • De NAACP Image Awards zijn voor de 55e keer uitgereikt (NAACP staat voor National Association for the Advancement of Colored People). Onder de winnaars voor Disney zien we onder anderen Quinta Brunson uit Abbott Elementary, Ayo Edebiri uit The Bear, Don Cheadle uit Secret Invasion en Leah Sava Jeffries uit Percy Jackson and the Olympians. De beste animatiefilm is Spider-Man: Across the Spider-Verse geworden.

Overig nieuws

  • Sam Mercer, een Hollywood-producent die verantwoordelijk was voor een aantal klassiekers uit de jaren ’80 voordat hij bij Disney aan de slag ging en leiding gaf aan Industrial Light & Magic (ILM), is op 69-jarige leeftijd overleden.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.