New Year’s Eve uitgebreid gevierd in de Disney parken

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 2 januari 2024.

Nieuws uit de parken

  • Het nieuwe jaar is begonnen in de Disney parken met vuurwerkshows in o.a. het Magic Kingdom, EPCOT en Hong Kong Disneyland. Ook in “ons” Disneyland Paris is de start van 2024 uitgebreid gevierd. In het Disneyland Park met een vuurwerkshow. In het Walt Disney Studios Park werd de Tower of Terror omgetoverd tot Guardians of the Galaxy – Mission: Breakout.
  • In een videoboodschap wenst Disneyland Paris president Natacha Rafalski iedereen een gelukkig nieuwjaar toe. Hierin kijkt ze ook vooruit naar wat er dit jaar komen gaat: de heropening van het Disneyland Hotel, de Disney Electrical Sky Parade en een nieuwe Alice in Wonderland show.
  • Een nieuwe toevoeging aan de Attraction Key collectie van Disneyland Paris: de Walt’s – an American Restaurant Attraction Key zal op 5 januari aanstaande verschijnen en men kan zich vanavond om 18.00 uur inschrijven via Lineberty via deze link.
  • Het Walt Disney World Resort heeft een nieuwe reclamecampagne onthuld tijdens Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve with Ryan Seacrest op ABC. De commercial richt zich op magische momenten gecreëerd door gasten van de vier themaparken en resort hotels.
  • Tiana’s Bayou Adventure in Walt Disney World is een beetje groener geworden. Fans die bekend zijn met Splash Mountain, de vorige versie van deze attractie, zullen zeker de transformatie opmerken van een droge, dorre Briar Patch naar een zeer weelderige en groene heuvel.
  • Blog Mickey bezocht EPCOT om de veranderingen in het Early Entry proces te bekijken. Tijdens drukke periodes opent EPCOT om 9 uur, met Early Entry om 08.30 uur. Het parkeerterrein opent een uur voor Early Entry.
  • Gedurende de Disney Springs Wellness Month kan je je onder laten dompelen in allerlei evenementen, zoals fitness, diverse work-outs, schoonheidssessies en heerlijke gerechten.
  • De Roundup Rodeo BBQ in Toy Story Land schrapt diverse gerechten, waaronder Married Spuds en Force Field Fried Pickles. Ook de menukeuzes worden beperkter, met nieuwe toevoegingen zoals Potato Barrels, maar Rex’s Romaine en Kale Salad verdwijnen. Eerdere veranderingen in de Roundup Rodeo BBQ was het verdwijnen van de reuzenpotloden in mei 2023 vanwege veelvuldige diefstal van deze potloden.
  • Er komt een nieuwe entertainmentshow in Tokyo Disneyland en een 20e verjaardagsparade in Hong Kong Disneyland. De bevestiging kwam toen music director Ron Colvard het toevoegde aan zijn planning aan zijn planning. Beide parken hebben al een tijd geen vergelijkbare shows gehad.
  • Er was ook minder vrolijk nieuws voor Tokyo Disney Resort. Japan kreeg namelijk te maken met een zware aardbeving en die was ook goed detecteerbaar in de parken. In onderstaand filmpje laat Donald zien hoe je laag bij de grond moet gaan tijdens de beving. Ook zijn er beelden van uit de Beauty and the Beast attractie.

Bioscoop en Disney+

  • Nu alle afleveringen van het tweede seizoen van de Marvel animatieserie What If…? op Disney+ staan, heeft hoofdschrijver A.C. Bradley aangegeven dat ze Marvel gaat verlaten. Dit betekent echter niet het einde van de serie. Marvel heeft een sneak peek vrijgegeven van het derde seizoen.
  • Een Marvel serie die we al veel eerder gaan zien is Echo. Daarvan verschijnt het volledige seizoen volgende week op Disney+. Een nieuwe behind the scenes featurette focust op het hoofdpersonage Maya Lopez.
  • Het lijkt steeds waarschijnlijker dat in 2024 voor het eerst sinds 2019 camera’s gaan draaien voor een nieuwe Star Wars film, die waarin Daisy Ridley terugkeert als Rey Skywalker. Regisseur Sharmeen Obaid-Chinoy sprak er kort over met CNN. Ze zegt erg enthousiast te zijn omdat ze vindt dat ze iets bijzonders aan het creëren zijn. Ook vindt ze het belangrijk dat er eindelijk een vrouw aan het hoofd staat van een Star Wars film.
  • Veel details over deze Star Wars film zijn verder niet bekend, maar het is mogelijk dat John Williams weer de muziek gaat componeren. De 91-jarige filmcomponist, bekend van o.a. Star Wars en Indiana Jones, komt terug op zijn eerdere uitspraken over volledig met pensioen gaan.
  • Walt Disney Animation Studios deelde voor de derde dag op rij een video waarin Trent Correy en Dan Abraham achtergrondinformatie delen over de short Once Upon A Studio. Vandaag leren we over de samensmelting van traditioneel geanimeerde en moderne CG-personages, terwijl ze benadrukken dat de personages trouw blijven aan hun oorspronkelijke verschijning.

Overig nieuws

  • Zoals al een tijdje bekend was, is de versie van Mickey Mouse uit Steamboat Willie sinds gisteren onderdeel van het publieke domein. En het heeft niet lang geduurd tot we daar de eerste gevolgen van zien: Nightmare Forge Games heeft een horror game aangekondigd met daarin een herkenbare muis. En in maart van dit jaar komt Mickey’s Mousetrap uit, een horrorfilm met Mickey als moordenaar.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.