Netflix Marvel-series binnenkort in Nederland op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 11 mei 2022.

Nieuws uit de parken

 • Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag brengt Disneyland Parijs een nieuwe collectible key uit. In het design zien we het kasteel en het logo van de dertigste verjaardag. De sleutel is vanaf 20 mei te koop.
 • Wanneer Fantasmic later dit jaar terugkeert in Disney’s Hollywood Studios, zullen er een aantal verbeteringen zijn. Disney heeft bekendgemaakt dat er upgrades zijn van de licht-, audio- en projectiesystemen.
 • Ze waren eigenlijk overal al verdwenen, maar ook Mickey and Minnies Runaway Railway rijdt haar rondjes weer zonder spatschermen.
 • Nu Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind bezoekers kan ontvangen zijn er ook al heel wat easter eggs ontdekt in de attractie. Blog Mickey heeft er een aantal op een rij gezet.
 • En over die attractie gesproken: EPCOT is sinds 2019 een bouwput waardoor sommige gasten het park wat vaker vermeden. De vraag is of en in welke mate de opening van Cosmic Rewind hier verandering in brengt. The Points Guy schreef er een betoog over.
 • Het is wellicht wat stiller geworden qua bouwupdates van TRON Lightcycle Run in het Magic Kingdom, maar het testen gaat nog onverminderd door.
 • Gasten in Walt Disney World gooien muntjes in de verschillende fonteinen zoals Cinderella’s Wishing Well om een wens te doen. Die muntjes worden eens in de zoveel tijd verzameld en gedoneerd aan een goed doel. Op deze manier kon Disney 30.000 dollar schenken aan de organisatie Give Kids The World Village.

Bioscoop en Disney+

 • We hebben er even op moeten wachten maar vanaf 29 juni kunnen we ook in Nederland weer kijken naar de Marvel series die eerder op Netflix stonden. Het gaat om Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en The Defenders.
 • De promotietour van de Star Wars serie Obi-Wan Kenobi is begonnen. Regisseur Deborah Chow en castleden Ewan McGregor, Moses Ingram en Hayden Christensen waren gisteren in Berlijn.
 • Disney heeft een trailer online gezet van de Disney+ Original film Rise: A Family of Champions. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Griekse basketballers Giannis, Thanasis en Kostas Antetokounmpo.
 • Er wordt gewerkt aan een nieuwe film binnen de Descendants franchise. De werktitel is The Pocketwatch. De musicalfilm is binnenkort te zien op Disney+.
 • Hillary Duff is vanaf vandaag te zien in How I Met Your Father, maar ze zou eigenlijk opnieuw in de huid van Lizzie McGuire kruipen. De serie over een dertigjarige Lizzie werd echter tijdens de opnames al door Disney gecanceld. Duff heeft zich daar nu over uitgesproken: “Ze hoefde geen bong te roken of alleen maar one-night stands te hebben, maar het moest wel authentiek zijn. Ik denk dat ze bang waren.”
 • Vorige week werden de hoofdrollen van de Percy Jackson and the Olympians serie bekendgemaakt. Helaas kreeg de 12 jarige Leah Sava Jeffries te maken met rascistische reacties. Rick Riordan, schrijver van de boeken en een producent van de serie, schreef als reactie hierop een statement.

Overig nieuws

 • Belastingbetalers in Florida hadden een rechtszaak aangespannen vanwege Ron DeSantis’ beslissing om het Reedy Creek Improvement District te ontmantelen. Ze vrezen dat zij hierdoor meer belasting moeten gaan betalen. Een rechter heeft de zaak echter afgewezen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.