Natacha Rafalski: Walt Disney Studios voor 90% vernieuwd na transformatie

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 27 september 2023.

Nieuws uit de parken

  • Disneyland Parijs President Natacha Rafalaski was gisteren te gast bij IAAPA EMEA voor een “CEO Talk”. Het ging onder andere over de dertigste verjaardag en IP (intellectual property) in de parken, maar ook over de transformatie van het Walt Disney Studios Park. Als die transformatie voorbij is, zal 90% van het park veranderd zijn volgens Rafalski.
  • Maar natuurlijk willen we ook nieuwe attracties in het kasteelpark. Maar natuurlijk niet op deze manier: In de officiële Disneyland Parijs app worden verschillende bomen nu aangeduid als attractie.
  • Een aantal dingen zijn terug in Disneyland Parijs: In de Resort Hub zijn de plaquettes terug die verwijzen naar de andere Disney resorts en tijdens Disney Dreams! zijn de vuureffecten terug. Voor nu nog wel maar aan een kant vanwege lopende werkzaamheden.
  • Soarin’ Over California is terug in EPCOT en deze versie van de attractie lijkt (voor nu) populairder. De gemiddelde wachttijd was volgens thrill-data.com meer dan 70 minuten terwijl dat voor Soarin’ Around the World 37 minuten was.
  • Wat gebeurt er met Journey of Water – Inspired by Moana bij slecht weer? Cast Members hebben aangegeven dat de attractie zal moeten sluiten als er onweer in de buurt is.

Bioscoop en Disney+

  • Het is nu officieel: de schrijversstaking in Hollywood is voorbij. Je kunt de volledige deal doorlezen op de site van de Writers Guild of America. De belangrijkste punten zijn wellicht dat er nu afspraken gemaakt zijn over AI en streaming.
  • Een paar maanden geleden heeft Disney een aantal Originals verwijderd van Disney+ waardoor ze nergens meer (legaal) te zien waren. Voor zes films is daar nu verandering in gekomen. Better Nate Than Ever, Cheaper by the Dozen, Crater, Flora & Ulysses, The One and Only Ivan en Rosaline zijn in Amerika nu digitaal te koop. Het is afwachten of er meer titels volgen en of ze ook in Nederland en België aangeboden worden.
  • Vannacht is een nieuwe aflevering van Ahsoka verschenen op Disney+. Om die onder de aandacht te brengen is er een promo video verschenen.

Overig nieuws

  • De schrijversstaking mag dan voorbij zijn, de acteursvakbond SAG-AFTRA is nog wel aan het staken. En hun leden hebben met overweldigende meerderheid (98,32%) gestemd voor het toestaan van een mogelijke staking binnen de videogames industrie. Sinds oktober vorig jaar is de vakbond al in gesprek met videogame bedrijven zoals EA (Star Wars Jedi: Survivor) en Insomniac (Marvel’s Spider-Man). Of dit ook echt tot een staking gaat leiden, is afwachten. Het voert wel de druk op.
  • Fans van Fortnite kunnen sinds gisteren een nieuw personage tegenkomen in de game. Het gaat om Ahsoka Tano uit de Star Wars serie Ahsoka. Zij zal de spelers trainen in de Force.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.