Natacha Rafalski blikt terug op 2022

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 3 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Natacha Rafalski heeft een video online gezet waarin ze iedereen een gelukkig nieuwjaar toewenst. Ook blikt ze terug op de hoogtepunten van 2022 van Disneyland Parijs. DLP Report is het opgevallen dat Bob Chapek helemaal niet te zien is op de beelden ook al was hij uiteraard wel aanwezig voor de opening van Avengers Campus.
 • Disneyland Parijs heeft de openingstijden voor februari bekend gemaakt, waarbij beide parken relatief lang open blijven.
 • Nu het kerstseizoen zo goed als voorbij is zijn de kerstliedjes weer verdwenen uit Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind in EPCOT. Hits als “September” en “Disco Inferno” zijn dus terug in de achtbaan.
 • Het is flink druk in de parken in Orlando op dit moment. De combinatie van de mogelijkheid voor alle abonnementhouders om de parken weer te bezoeken na het kerstseizoen en de aanloop naar het RunDisney-weekend zorgen voor urenlange rijen, met een piek bij Rise of the Resistance van 320(!) minuten.
 • In Toy Story Land is recent een nieuwe constructie verticaal gegaan. Het is nog niet precies duidelijk waar het pand voor bedoeld is, mogelijk is het een uitbreiding van Woody’s Lunchbox.
 • EPCOT heeft, na de Figment-popcorn bucket, weer een nieuw item rondom een populair karakter uitgebracht: een Sam Eagle-sipper. De drinkbeker in de vorm van de bekende Muppet is te krijgen in het Regal Eagle Smokehouse, vlakbij the American Adventure.

Bioscoop en Disney+

 • Ook al was Moff Gideon niet te zien in de trailer van The Mandalorian seizoen 3, Giancarlo Esposito heeft bevestigd dat hij gewoon te zien zal zijn in het nieuwe seizoen dat vanaf 1 maart te zien is op Disney+. Hij omschrijft zijn personage als een feniks die herrijst uit de as.
 • Gaan we Dwayne “The Rock” Johnson na DC (Black Adam) ook in de MCU zien? Volgens geruchten zou Marvel Studios president Kevin Feige geïnteresseerd zijn en zijn er al gesprekken gaande.
 • Disney heeft een aantal sneak peeks online gezet. Allereerst een van Moon Girl and Devil Dinosaur, een nieuwe animatieserie van Marvel. En dan is er ook nog een sneak peek van het nieuwe seizoen van Secrets of Sulphur Springs.

Overig nieuws

 • De familie van Jeremy Renner hebben een statement naar buiten gebracht nadat de Marvel acteur gewond raakte tijdens het sneeuw schuiven. Ze laten weten dat de acteur geopereerd is en inmiddels op de intensive care ligt in nog steeds kritieke, maar stabiele toestand. In het statement bedanken ze ook de artsen en de hulpdiensten en ook de fans voor hun hartverwarmende berichten.
 • Rian Johnson (regisseur van onder meer The Last Jedi) doet samen met ‘Mr. Bond’ Daniël Craig wel een uitermate vreemd voorstel: voor de derde film uit de Knives Out reeks zouden de twee graag een aantal Muppets aan de cast toevoegen.
 • In een voortdurende samenwerking tussen Funko en Disney is er een nieuwe lijn aan figuren aangekondigd. Deze keer staat Disney 100 centraal, met onder andere een figuur van Walt Disney.
 • Ook LEGO komt met een speciale set ter gelegenheid van Disney 100. In de Brickheadz Celebration set zitten de figuren Oswald the Lucky Rabbit, Mickey Mouse, Snow White en Tinker Bell.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.