Naam en thema van het volgende Disney Cruise Line-schip bekend

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 21 maart 2024.

Nieuws uit de parken

 • Season of the Force komt van 5 april tot en met 2 juni 2024 naar het Disneyland Resort. Gasten kunnen dit vieren met nieuwe ervaringen, eten, merchandise en meer. Op bepaalde avonden in Galaxy’s Edge is er het avondentertainment Fire of the Rising Moons. Deze ervaring zorgt voor een ander uitzicht op het vuurwerk van Disneyland Park, met muzikale begeleiding.
 • In Mickey’s ToonTown is een nieuwe bellenblaas toegevoegd aan het aanbod. Het ’emmertje’ kan niet alleen bellen blazen maar heeft ook een aantal interactieve elementen.
 • Een nieuwe collectie van Star Tours-merchandise komt naar Disneyland en Walt Disney World. Er is onder andere een hoodie geïnspireerd op de kostuums die Cast Members van de attractie dragen.
Foto: Disney
 • Het de ingang van het Marokko paviljoen in EPCOT staat inmiddels al fiks ingepakt. Je kunt nog wel door het paviljoen heen lopen. Verwacht wordt dat na de renovatie Restaurant Marrakesh ook weer open gaat: dat restaurant is na corona niet meer open geweest.
 • Het uitgebreide zitgedeelte bij Harambe Market is nu geopend na ongeveer 9 maanden werkzaamheden. Het is een zeer populaire quick-service locatie in het Afrikaanse gedeelte van Disney’s Animal Kingdom.
 • Aan Disney’s Broadwalk, het kleinere uitgaansgebied aan de Crescent Lake, zijn weer vintage-style borden aan bepaalde winkels toegevoegd.
 • Een gast van Tokyo DisneySea is in de AquaSphere-fontein van het park gesprongen en de beelden zijn later op sociale media geüpload. Tot nu toe is er nog niets bekend over de eventuele gevolgen van deze actie.

Bioscoop en Disney+

 • De teaser trailer en poster van Alien: Romulus zijn gisteren verschenen. Met deze film gaat de Alien-franchise terug naar zijn roots: Terwijl ze een ruimtestation doorzoeken, komt een groep jonge ruimtekolonisten oog in oog te staan met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum.
 • Er is een nieuwe National Geographic special aangekondigd met de titel EPCOT Becoming. Hierin staat de transformatie van het park centraal. De special is op 29 april te zien op Disney+ en Hulu. Het is afwachten of we dan ook in Nederland en België mogen meegenieten.
 • Disney heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor de populaire FX-serie American Horror Story. De serie keert terug met met nieuwe afleveringen uit het tweede deel van het twaalfde seizoen genaamd Delicate.
 • De trailer van The Acolyte heeft een digital-only record verbroken voor Lucasfilm. In de eerste vierentwintig uur werd de trailer 51.3 miljoen keer bekeken. En dat is dus meer dan de trailers van de andere Star Wars series op Disney+ (The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Andor, Obi-Wan Kenobi en Ahsoka‬).
 • David Schwimmer, vooral bekend als Ross Geller in Friends, zal te zien zijn in het tweede seizoen van Goosebumps. In het nieuwe seizoen wordt een compleet nieuw verhaal verteld en dus ook met een nieuwe cast.

Disney Cruise Line

 • Disney Cruise Line heeft gedeeld dat hun volgende cruiseschip de Disney Destiny zal heten en het volgende schip uit de Wish-klasse zal zijn. Ook is het thema bekend gemaakt: Heroes & Villains. In 2025 zal de Disney Destiny voor het eerst uitvaren.

Overig nieuws

 • De voormalige president van Walt Disney Imagineering, Bob Weis, heeft een steunbetuiging gedeeld voor CEO Bob Iger tijdens de voortdurende proxy-strijd tegen Nelson Peltz van Trian Partners en Blackwells Capital.
 • Marvel heeft een trailer vrijgegeven van de game 1943: Rise of Hydra. Deze speelt zich af in een bezet Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog. Captain America en Black Panther staan centraal in deze game die in 2025 verschijnt.
 • Ravensburger had gisteren veel Disney Lorcana-nieuws te delen – inclusief de aankondiging van een nieuw coöperatief spel. In Illumineer’s Quest – Deep Trouble werken spelers samen om Ursula te verslaan.
 • Een dag na het verschijnen van de trailer van The Acolyte heeft Hasbro een aantal action figures aangekondigd. Het gaat om de personages Yord, Indara, Jecki, Sol en Mae.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.