Young Jedi Adventures vanaf Star Wars Day op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 10 februari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Vanaf 15 februari kun je Moon Girl ontmoeten in Disney California Adventure. Het personage, dat tijdelijk te zien zal zijn, komt uit de animatieserie Moon Girl and Devil Dinosaur.
 • De laatste tijd zijn spelfouten in de parken nogal een ding. Een aankondigingen bij Indiana Jones Adventure over de tijdelijke sluiting van de attractie bevatten ook spelfouten, maar die zijn inmiddels vervangen.
 • Francesca Vergara Caffarelli werkt nu voor Disneyland Parijs als nieuwe onderdirecteur Technology and Digital. Ze is verantwoordelijk voor het upgraden van de technologische infrastructuur en het digitaliseren van het merk.

Bioscoop en Disney+

 • Rick Famuyiwa heeft de eerste en de laatste aflevering van het derde seizoen van The Mandalorian geregisseerd. Hij regisseerde eerder al afleveringen van de eerste twee seizoenen. Voor dit seizoen is hij ook executive producer.
 • Op 4 mei (Star Wars Day) verschijnt Young Jedi Adventures op Disney+. Het is een animatieserie gemaakt voor een jongere doelgroep die zich afspeelt tijdens The High Republic.
 • Tim Allen heeft met een tweet bevestigd dat hij terug zal keren als de stem van Buzz Lightyear in Toy Story 5. In Lightyear werd Buzz vorig jaar nog ingesproken door Chris Evans.
 • Momenteel is Titanic opnieuw te zien in de bioscoop. In de featurette “Reflections” kijken cast en crew terug op het casten van Leonardo DiCaprio en Kate Winslet en het tijdloze verhaal van de film.
 • Niet Disney+, maar wel Marvel: Er komt een live action serie gebaseerd op Spider-Man Noir. De serie volgt een oudere superheld in het New York van de jaren ’30 van de vorige eeuw. Net als het eerder aangekondigde Silk: Spider Society te zien bij Amazon Prime Video.

Overig nieuws

 • Wall Street heeft positief gereageerd op de plannen van Disney. Ook heeft Bob Iger inmiddels toegegeven dat de keuze voor Bob Chapek als CEO niet de juiste was.
 • Disney’s strijd met de activistische investeerder Nelson Peltz is voorbij. Peltz heeft gisteren aangegeven dat hij afziet van zijn plan om plaats te nemen in de board of directors. “This was a great win for all the shareholders. Management at Disney now plans to do everything that we wanted them to do,” aldus Peltz.
 • Rebecca Campbell, voorzitter van International Content and Operations, gaat The Walt Disney Company in juni verlaten. Tot die tijd helpt ze mee met de overgang. Campbell  heeft sinds 1997 verschillende functies gehad, waaronder president van Disneyland Resort.
 • Opnieuw is er een gast aangekondigd voor Star Wars Celebration. Deze keer gaat het om niemand minder dan Billy Dee Williams oftewel Lando Calrissian.
 • In april verschijnt de game TRON: Identity voor de Nintendo Switch en PC. De game focust zich vooral op het oplossen van puzzels.
 • Disney’s De Klokkenluider van de Notre Dame zal vanaf 29 maart 2024 te zien zijn als musical in Stadsschouwburg Antwerpen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.