Moeilijke werkomstandigheden voor Spider-Verse animators

In juni twee keer per week de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 27 juni 2023.

Nieuws uit de parken

  • Er komen waarschijnlijk meer stakingen aan in Disneyland Parijs. De vakbond en het management kwamen gisteren bijeen maar daarna is er “weinig tot niets” veranderd aan de situatie.
  • Actrice Natalie Portman (vorige week nog besproken in D-Tales aflevering 332) is gisteren gespot in Disneyland Parijs. Ze was er om kinderen van Ecole Koenig (Amerikaans muziekconservatorium en school) te begeleiden.
  • Hotel Santa Fe zit vanmiddag vijf en een half uur zonder stroom. Daarvoor heeft Disneyland Paris de bezoekers gewaarschuwd via een briefje.
  • Walt Disney World heeft een verandering ingevoerd voor Genie+. Bezoekers kunnen nu voor een specifiek park kiezen bij het aanschaffen van Genie+. Hierdoor kunnen de prijzen per park verschillen. Ook is er de optie “Multiple Parks”.
  • Minnie, Clarabella en Katrien zullen tijdens Mickey’s Boo-To-You Halloween Parade in het Magic Kingdom te zien zijn als de Sanderson zussen uit de Hocus Pocus films. Vorig jaar tijdens Halloween verschenen deze versies van de karakters al in Disney California Adventure en aan boord van de Disney Cruise Line.
  • De watertaxi’s in Disney Springs varen weer. Deze werden eerder deze maand stilgelegd vanwege de lage waterstand.
  • Aanstaande vrijdag is Rogers: The Musical voor het eerst te zien in het Hyperion Theater in Disney California Adventure. Op het YouTube kanaal van Disney Parks is een korte behind-the-scenes video verschenen.
  • Stitch staat ook bekend als Experiment 626 en daarom was het gisteren (26 juni) Stitch Day. Dit werd in de verschillende parken gevierd met speciale snacks. Volgens Cast Members in Disneyland Parijs zou de snack mogelijk pas een dag later (dus vandaag) te koop zijn.

Bioscoop en Disney+

  • Spider-Man: Across the Spider-Verse is een enorm succes in de bioscoop. Echter is het verhaal achter de schermen minder rooskleurig. Verschillende animators omschrijven de werkomstandigheden als zeer moeilijk. Met veel revisies en werkdagen van 11 uur per dag, 7 dagen per week. Zo’n 100 animators zouden de film verlaten hebben voordat deze af was. De managementstijl van schrijver/producent Phil Lord zou de oorzaak zijn.
  • Jamie Lee Curtis, LaKeith Stanfield en Owen Wilson waren recent in Disneyland in Anaheim. Ze waren daar om de nieuwe Haunted Mansion film te promoten. Jamie Lee Curtis deelde een paar foto’s op Instagram. Ook is er een featurette verschenen over de invloed van de attractie op de film.
  • Niet alleen Haunted Mansion heeft een nieuwe featurette gekregen. Ook Indiana Jones and the Dial of Destiny. Deze featurette focust zich op de actie in de film. Afgelopen weekend was The Dial of Destiny ook aanwezig op Heroes Dutch Comic Con.
  • Josh Gad heeft een update gegeven over Shrunk, een nieuwe vervolgfilm op Honey, I Shrunk the Kids. Rick Moranis zou terugkeren als Wayne Szalinski en Josh Gad zou zijn zoon gaan spelen. Volgens Gad hebben de coronapandemie, zijn drukke schema en het budget ervoor gezorgd dat de film (nog) niet gemaakt is.
  • Disney en Marvel promoten de Disney+ serie Secret Invasion op een bijzondere manier. Er zijn namelijk Skrulls verschenen in echte nieuwsuitzendingen van Disney’s eigen zender ABC.

Overig nieuws

  • Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een rechtszaak tegen Disney heropend. Het gaat over Lots-o’-Huggin’ Bear, ook bekend als Lotso, een personage uit Toy Story 3. Deze zou te veel lijken op de in 1994 verschenen Lots of Hugs beer.
  • Speelgoedfabrikant Hasbro heeft nieuwe action figures onthuld. Het gaat om Nick Fury en Talos uit de Marvel Disney+ serie Secret Invasion. De action figure van Talos kan men zelf van mens in een Skrull veranderen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.